DIARY – Mijn eerste jaar als reisblogger (deel 3)

  • Home
  • Diary
  • DIARY – Mijn eerste jaar als reisblogger (deel 3)
reisblogger

reisbloggerIn januari 2014 ben ik actief gaan bloggen. Per kwartaal wil ik jullie een inkijk geven in mijn kersverse leven als reisblogger. De vorige keer schreef ik over het tweede kwartaal, waarin ik voor het eerst merkte dat mijn blog steeds vaker werd opgepikt en ik steeds vaker benaderd werd voor interessante opdrachten en samenwerkingen. Bij deze blik ik terug op juli, augustus en september! 

Juli

In juli had ik mijn allereerste buitenlandse persreis, een 4-daagse trip naar Benidorm! Wat betreft de bestemming wist ik totaal niet wat ik kon verwachten (of eigenlijk dacht ik dat wel te weten, aangezien ook ik de nodige vooroordelen over Benidorm had). Maar wat een toffe reis was het! Een gezellige groep, een verrassende bestemming, heerlijk eten en avontuurlijke activiteiten. Het was interessant om voor het eerst écht bewust over content na te denken voor en tijdens de reis. Je wilt de bestemming natuurlijk op een persoonlijke en eerlijke manier in de picture zetten. Ik deelde mijn avonturen live via Instagram en publiceerde na afloop van de reis twee travel diaries. Ook zette ik de 10 must-do’s voor je op een rij.

persreis-benidorm

Ik gaf in mijn vorige verslag al aan dat ik steeds vaker benaderd word om samenwerkingen aan te gaan. Eén van de leukere dingen zijn winacties; in juli had ik mijn eerste! Ik mocht een overnachting voor twee personen bij Townhouse Hotel Maastricht weggeven. Inmiddels loopt mijn vierde winactie en er staan er nog vier in de wachtrij. Ik ben blij!

In juli ben ik een samenwerking aangegaan met Stichting Valk. Ik mocht meelopen op een trainingsdag waar drie cursisten getraind werden om met hun vliegangst om te gaan. Ik bezocht Schiphol, waar ik een kijkje mocht nemen in één van de hangars en waar ik angsttraining kreeg in een flightsimulator. Binnenkort meer op mijn blog!

Stichting Valk

Meer juli:

Augustus

Augustus stond compleet in het teken mijn verhuizing dus ik had nauwelijks tijd om met mijn blog bezig te zijn. Daar kwam nog eens bij dat, vanwege een storing bij MijnDomein.nl, mijn site drie dagen niet bereikbaar was. Geen productieve maand dus wat bloggen betreft, maar ach. Mijn ‘offline’ leven komt áltijd op de eerste plaats. Gelukkig bleven mijn bezoekersaantallen stabiel, een geruststellende gedachte!

Tussen het klussen door was er gelukkig wel tijd om:

  • Bij de lancering van Favoroute te zijn; de online marktplaats voor onafhankelijke en interactieve reisgidsen. Ik ben één van de travel designers, dus binnenkort zullen er ook reisgidsen verschijnen die door mij geschreven zijn!
  • Leuke post te ontvangen om te reviewen voor Travellust.
  • Een nieuwe rubriek te bedenken om mijn blog wat persoonlijker te maken.’Snapshot Sunday’ staat sinds kort elke maand online!

Snapshot Sunday augustus 2014

Meer augustus:

September

Ook in september ben ik nog erg druk met de verhuizing. Op bloggebied is het in de eerste helft van september nog steeds vrij rustig. Wel merk ik dat de zomerperiode weer voorbij is. Ik krijg namelijk weer vaker verzoeken van PR-bureaus in mijn mailbox die in sommige gevallen leiden tot hele interessante samenwerkingen. Eén samenwerking waar ik zelf heel erg blij mee ben is die met Vueling. Via deze Spaanse vliegmaatschappij mag ik 1×2 vliegtickets naar Sevilla of Malaga weggeven. Een droomprijs toch?

Vueling Winactie

Op uitnodiging bezocht ik Vietnamees restaurant Little V in Den Haag, om te schrijven over het nieuwe streetfood concept. Een feestje voor alle zintuigen, want naast het feit dat deze hotspot de meest goddelijke gerechten serveert ziet het er ook nog eens geweldig uit. Lees hier meer.

Little V Den Haag

Meer september:

En dat is negen…

Na negen maanden voelt het alsof ik al jaren aan het bloggen ben. Het is in een korte tijd een vast onderdeel van mijn leven geworden. Ik lees veel, het geeft me bergen energie, het brengt nieuwe mogelijkheden en het heeft al veel bijzondere contacten opgeleverd!

Wel vind ik het nog steeds lastig een goede balans te vinden tussen het bloggen het mijn sowieso al drukke leventje. Om mezelf geen verplichtingen op te leggen heb ik er bewust voor gekozen om mijn nieuwe rubriek ‘Snapshot Sunday’ niet wekelijks, maar maandelijks te publiceren. Mijn andere nieuwe rubriek, ‘Travellust’s Favorites’, publiceer ik sowieso niet volgens een vast schema. Ik vind het fijn zo. geen verplichtingen, geen druk en dat zorgt ervoor dat ik met veel plezier schrijf. Ik hoop dat iedereen dat terug kan zien in mijn artikelen!

Op naar het laatste kwartaal!

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Leuk man, echt gaaf om je ervaringen zo te lezen en dat t zo goed gaat! Heel veel succes en plezier bij het ‘laatste’ (volgende!) kwartaal! :)

Er staat alweer iets heel gaafs op de planning voor November, dus dat gaat zeker lukken!

Heel leuk om te lezen! Leuk dat je zoveel winacties en samenwerkingen mag doen!

Ja daar ben ik erg dankbaar voor!

Je bent echt super bezig, Lisette!

:) Bedankt Klasine!

Heel leuk om te lezen Lisette! Je gaat als een speer :)!

Thanks Manouk, jij ook!!

Leukkkkk! Fijn dat het zo goed gaat. Geniet ook elke weer van je mooie verhalen en prachtige foto’s.

Jeeej! Dank je Kirsten, lief!

Superleuk om te lezen dat het in relatief korte tijd zo goed met je blog gaat! Ik lees het ook met plezier :)

Dat is super om te horen! :)

Wat ontzettend leuk om te lezen! Heel inspirerend en tof dat het zo lekker loopt.

Bedankt voor je lieve reactie!

Wat een leuk overzichtje (zeker voor mij als beginnend blogger), zo te lezen gaat het supergoed :) Ga zo door!

Ik ga zeker zo door! Dank! :)

Heel erg leuk altijd, zo’n overzicht. Het gaat dus echt heel goed Lisette, wat onwijs tof! Jouw winactie voor de vliegtickets is ook echt heel leuk, ik duim er nog even flink voor ;-)

Fijn om te horen, dank! En sorry dat je niet hebt gewonnen ;)

Leuk artikel! Hierdoor niet alleen je winactie ontdekt (hoe tof! Super vet dat je dat weg mag geven), maar ook leuk dat je mijn top 20 lijstje noemt én die hotspot in Den Haag ziet er ook goed uit, misschien toch binnenkort maar eens die kant op gaan :)

Dank! Gave winactie hé? Erg gaaf om iemand blij te maken! Jaa jouw artikel verdiende hier natuurlijk een plekje, want het is een mooi lijstje, al zeg ik het zelf.. ;)
Little V moet je zeker eens heen, het eten is heerlijk!

Wat leuk Lisette! Al zoveel gedaan en gezien in toch relatief korte tijd! Leuk overzicht!

Bedankt! Jaa ik mag niet klagen! :)

Goed bezig zeg – gefeliciteerd! Fijn ook dat je dit zo met ons deelt. Enne… die uitdaging van je tijd verdelen over bloggen en de rest van je toch al drukke leven, die ken ik ook heel goed ;)

Bedankt! Jaa het is af en toe erg lastig, maar wel SUPER leuk om te doen!

Like!

:D

Wauw, ik wist niet dat je pas zo kort blogde. Wat vet dat je gewoon pas in januari begonnen bent, en het zo snel hebt weten op de bouwen. Doe je er nog wat naast? en wat?

Ik ken je van je mooie Instagram-foto’s van Zuidoost-Azie en dacht in eerste instantie dat je daar nog zat ;-)

Ga zo door!! :-)

Jaaa ik weet dat jij mij al vanaf het eerste uur volgde op instagram!:) Mijn instagram account had ik al wat langer, maar mijn blog inderdaad pas sinds januari! Ik werk full time bij het Centraal Bureau voor de Statistiek als Statistisch Onderzoeker, een druk leventje dus, met mijn blog als ultieme hobby.

Super knap, heb respect!!

Leuk om te lezen en te zien hoe het je is vergaan :)

Leave a Comment

Bucketlist: bezoek de Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!
Bucketlist: roadtrip Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!