HOTSPOT: Little V, Den Haag

Little V Den Haag

Little V Den Haag

Maak kennis met Little V. Gelegen aan de rand van Haags Chinatown. Klein begonnen, maar inmiddels al twee keer uitgebreid en dat heeft een reden! Een bezoek aan deze plek is een must voor iedereen die verliefd is op de Aziatische keuken, want de Vietnamese gerechten die je hier voorgeschoteld krijgt zijn stuk voor stuk heerlijk! Ik waan me een momentje terug in Vietnam…

Stijlvol dineren meets streetfood

Wie al eens kennis heeft gemaakt met Little V weet dat het een prachtige, sfeervolle plek is om te dineren. Het interieur is op het oog niet direct Vietnamees, maar wanneer je op de details let dan merk je al snel de Aziatische touch. Tientallen lantaarns aan het plafond, een typisch Vietnamees servies…  zelfs het toilet is prachtig! Een heerlijke plek om uitgebreid te genieten van de Vietnamese keuken.

Little V, Den Haag

In augustus 2014 introduceerde Little V een nieuw concept: Street food. In het pand naast het ‘reguliere’ restaurant is een Vietnamese eetstraat nagebootst compleet met kraampjes, kratten, een afdak van golfplaten, vervallen muren en een boom met vogelkooitjes. Zelfs de wasbakken in het toilet zijn op en top Aziatisch: verroest, basic en ietwat smoezelig. Je kunt wel stellen dat eigenaar Tan Do een oog heeft voor detail, iets wat erg goed heeft uitgepakt.

Je waant je even terug naar één van de vele levendige eetstraatjes van Vietnam. Je kunt hier terecht voor snelle en kleinere gerechtjes, zoals salades, soepen, spring rolls en diverse andere street snacks. Dé ideale plek voor een lunch of een snelle maaltijd.

Little V, Den Haag

Vietnamees waar Vietnam trots op kan zijn

De gerechten zijn kunstwerkjes: op en top Vietnamees, maar daarnaast eigentijds en verrassend. Hier en daar merk je invloeden van andere Aziatische keukens, zoals de Thaise en de Indonesische. Salades, verse springrolls, authentieke Pho en een grote variatie aan vlees- en visgerechten. Perfect op smaak gebracht met verse kruiden, zoals je van de Vietnamese keuken gewend bent. Wil je er een eigen draai aan geven, kan je je lol op met de losse kruiden bij de gerechten serveert. Er staan zelfs ‘doe het zelf menu’s’ op de kaart waarmee je een unieke maaltijd kunt creëren. Hoe leuk! En dit alles spoel je weg met een Vietnamese ijsthee die er te leuk uit ziet om opgedronken te worden. Ja, Little V is een blijvertje!

Little V, Den Haag

Contact

Little V  | Rabbijn Maarsenplein 21 | 2512 HJ, Den Haag | 070-3921230
Little V heeft ook een locatie in Rotterdam. Kijk voor meer informatie op de website van Little V.

Volg Travellust via TwitterFacebookBloglovin of Instagram.

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Ja, heel lekker! Toen ze pas open waren (inmiddels al weer héél lang geleden, misschien wel 10 jaar?) ben ik er geweest en vond ik het ook super. De hoogste tijd om terug te gaan dus!

Leave a Comment

Reistip: Nordic Nomads!
Reis per 4x4 met daktent via een spectaculaire, uitgestippelde route langs de mooiste plekken van IJsland of Noorwegen!
REISTIP: NORDIC NOMADS!
Reis per 4x4 met daktent via een spectaculaire route langs de mooiste plekken van IJsland of Noorwegen!