TRAVELBUG: Backpacken 2015: inspiratie nodig!

Koh Nang Yuan (Thailand), 2011

Koh Nang Yuan (Thailand), 2011

De zomer draait op volle toeren en het lijkt wel alsof iedereen in mijn omgeving op reis is. Het kantoor is halfleeg, social media staat vol met jaloersmakende reiskiekjes en ik… zit thuis. Niet dat ik mag klagen, integendeel. Zo zeilde ik in juni nog langs Turkije & Griekenland en twee weken geleden bezocht ik het zonnige Benidorm!

Kriebels!

Toch heeft het reisvirus me alweer te pakken en de travelbugs gieren door mijn buik. Dit jaar staat er sowieso nog een vriendinnentrip naar Istanbul op de planning en ik ken mezelf te goed om te zeggen dat het daar bij zal blijven. Genoeg leuks in het verschiet, dus!

Maar als je me een beetje kent weet je dat mijn reiskriebel niet zomaar weg gaat door het bezoeken van een onbekende stad of een heerlijk strand. Ik MOET en ZAL eens per jaar een lange, avontuurlijke backpackreis maken. En natuurlijk gaat mijn favoriete reismaatje weer mee. Dit jaar vlogen we voor 5 weken naar het heerlijke Nicaragua, maar mijn gedachten dwalen steeds vaker richting 2015…

Een maand backpacken: Welk land?

In 2015 wil ik dus weer op pad en daarbij heb ik jullie hulp nodig! Natuurlijk is er bij mij geen gebrek aan inspiratie. Waarschijnlijk is er juist te veel keuze, waardoor ik door de bomen het bos niet meer zie.  Drie eisen heb ik wel:

  1. het budget ligt rond de 2000,- euro per persoon,
  2. het gebied moet in een langzaam tot normaal tempo in een maand tot 5 weken te bereizen zijn,
  3. het moet in de eerste helft van 2015 plaats gaan vinden (klimaat op bestemming moet dan dus goed zijn).

Ik ben dus al in Nicaragua geweest en natuurlijk heb ik ook een groot deel van Zuidoost-Azië bezocht. Momenteel neig ik heel erg naar Bolivia, Nepal, India of Guatemala. Maar Afrika lijkt me ook tof.

Of jullie het mij makkelijker gaan maken weet ik niet, want er zullen vast bestemmingen genoemd worden waar ikzelf nog niet aan gedacht had… maar ik hoor graag jullie mening!

Heb jij ooit een prachtige reis gemaakt die perfect binnen mijn plaatje past? Ik wordt graag overspoeld met gave tips! Bedankt alvast voor het meedenken!

Een maand backpacken: welk land?

PS: de aankomende weken verruil ik die Mooie Stad Achter De Duinen voor een kasteeltje pal aan de Utrechtse Oudegracht. Het zal dus wat rustiger zijn op mijn blog en op social media.

 

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Oeehh bij mij is het ook echt weer aan het kriebelen!

Ik heb zelf een half jaar in Zuid-Afrika gewoond en daar heb ik ook echt mooie reizen gemaakt. De toeristische tuinen route, maar ook de ‘wild coast’ waar er overal dieren over straat lopen en waar mensen nog in hutjes leven. In Zuid-Afrika heb je van alles wat… Super mooie natuur (waar het landschap elk kwartier totaal veranderd), fantastische dieren, en ontzettend aardige en gastvrije bevolking.

Cuba is ook heel gaaf, maar dat kan je wel op een paar weken zien op zich.

Zelf lijkt het me nog heel gaaf om een keer naar Argentinië te gaan.

Je noemt drie prachtige bestemmingen! Cuba zou ik dan eventueel kunnen combineren met een andere bestemming (bijvoorbeeld een week New York). Maar wellicht wordt het dan weer te duur… En je verhaal over Zuid-Afrika is jaloersmakend! Bedankt voor de input!

Een maand Mexico & Belize? Lijken met onwijs mooie landen waar jij je prima een maand kunt vermaken!

Lijkt me ook gaaf! Al zou ik alleen voor Yucatan al meer dan een maand nodig hebben, dus die combi is voor mijn manier van reizen te krap :) Toch wil ik Mexico en Belize zeker een keer bezoeken!

Ik wou Azie zeggen maar daar ben je dus al geweest :) Dan zou ik qua budget richting Zuid Amerika gaan :D Succes met zoeken!

Zuid-Amerika lijkt me super. Het enige dat mij tegenhoud is de verre vlucht. Maarja, de reis van Schiphol naar Nicaragua duurde in totaal ook zo’n 20 uur..

Bolivia is echt heel erg gaaf, zo authentiek nog! Soms wel wat afzien, wanneer je bijvoorbeeld in een nachtbus zit en de weg niet geasfalteerd is, weg poging tot slapen!

Ooit al aan Ecuador gedacht? Eén van mijn favorieten, klein land, maar zoveel te zien en te doen en super afwisselend! Met weinig reistijd sta je de ene dag in de jungle, de volgende dag in de sneeuw op een vulkaan en de dag erna lig je op het strand! Ik ben er vijf weken geweest en na deze vijf weken wilde ik nog niet vertrekken! Ik ga er zeker nog eens terug naartoe!

Jaa Bolivia trekt me enorm. En ik wil het juist nú doen, omdat het af en toe afzien is en ik nu nog jong ben, kinderloos, etc. De kans is groot dat het Bolivia wordt!

Equador klinkt trouwens ook perfect. Ik ben dol op kleine landen, dan heb je het gevoel dat je na een maand het land zo ongeveer gezien hebt. Bij grote landen heb ik meteen het gevoel dat ik veel keuzes moet maken en daarna nog eens terug moet komen, omdat ik de eerste keer niet alles heb kunnen zien.

Ik zou zeggen: Nepal of Zuid-Afrika! Nepal is geweldig vanwege de combinatie cultuur en natuur, en de trekkings zijn er natuurlijk geweldig. Zuid-Afrika is vooral fantastisch vanwege de natuur, en je kunt het combineren met Lesotho, bijzondere plek! En je kunt daar zelf rijden, ook relaxed! Wat je ook kiest, het zijn allemaal gave bestemmingen :)

Whaa dit klinkt allebei zo goed! De keuze is zo moeilijk. Nepal lijkt me veel zwaarder (vanwege de trekkings ook) dus goed te doen nu ik nog jong en fit ben ;) Zuid-Afrika wil ik sowieso zien maar daarbij denk ik altijd: dat komt nog wel…

Absoluut Bolivia!! Eventueel gecombineerd met een stukje Peru.. De reis van mijn leven. Ecuador is ook geweldig, precies wat iemand hierboven al zegt: omdat het zo klein is kun je een ongelooflijk afwisselende vakantie hebben.

Bolivia staat nu bij mij nog op nummer 1! Al vraag ik me af of een combi met Peru niet veel te gehaast is. Volgens mij is er genoeg te zien in Bolivia om een maand te vullen…

altijd leuk, dromen over waar heen te gaan. Bolivia heb ik maar een klein stukje van gezien, maar is erg mooi. Wel weer een heel ander klimaat dan azie/nicaragua, het kan er heel koud zijn. Dan zou ik het combineren met chili of Argentinie. Maar zal vast ook leuk zijn in combinatie met peru.

Mijn volgende bestemming is hopelijk Colombia, ben er heel erg benieuwd naar!

en succes met verhuizen! ben er zelf net klaar mee, nou ja, bijna dan ;)

Ik ben niet zo’n fan van combineren. Een maand Bolivia lijkt me namelijk al te kort! Naar Colombia ben ik ook benieuwd.. ik zou zo graag vanaf daar met de boot via San Blas naar Panama reizen! Gaaf vooruitzicht heb je!

Afrika wordt lastig met je budget. Kijk of je een mooi ticket naar zuid-amerika kan vinden een tijdje terug hadden ze tickets naar colombia voor 500 eur. Boliva kan je combineren met Peru. Guatemala is trouwens ook een goed idee hoor. Wij vonden het een heerlijk land. Anders ook dan Nicaragua veel traditioneler maar wel me plekken waar je dezelfde relaxte sfeer kunt vinden. Gave vulkanen, mooie natuur en oude steden. Combineer met stukje mexico of belize voor duiken en strand. Iets heel anders Cuba of Jamaica een idee.

Het is alleen al heerlijk om al die reacties te lezen, lekker dagdromen. Maar ik zou zeggen, doe India! De hectiek van New Delhi, het beeldschone Jaipur en bucketlist-item Taj Mahal. En niet te vergeten, een kleurrijke cultuur!

Ik zou kiezen voor Zuid-Afrika, alhoewel je daar vaak wel bent aangewezen op een eigen huurauto i.v.m. de veiligheid op sommige plekken. Maar goed, ik ben er zelf niet geweest, dus als iemand daar een ander idee over heeft, dan hoor ik het graag! Een vriendin van mij is een half jaar in India geweest, schijnt ook onwijs mooi te zijn! Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk wordt.

Mijn eerste idee was Borneo, maar daar ben je dus al geweest. Dan moet het gewoon Cuba of Zuid-Afrika worden ;-) Cuba vonden wij geweldig, vooral omdat we in Casa Particulares overnacht hebben en met de huurauto op bijzondere plekjes konden komen (Baracoa).

Zuid-Afrika is ook heel mooi, en de mensen zijn er heel vriendelijk. Ecuador is ook prachtig en heel gemakkelijk als backpacker te bezoeken. De Amazone, indianenmarkten, mountainbiken op vulkanen, wandelen door de Andes en relaxen op het strand, klinkt goed toch? Als je tips nodig hebt maak ik graag weer een top-5 lijstje voor je.

Je hebt al genoeg keuze, maar ik geef je er nog eentje: Madagascar rond april/mei.
Succes met kiezen ;)

Bedankt! Madagaskar is een droombestemming, maar ik neem aan dat het haalbaar is met mijn budget! Of denk jij van wel?

Ik denk het wel, maar ik raad je dan aan via Parijs een vlucht te boeken, dat scheelt al snel een paar honderd euro. Een collega van me was er vorig jaar en die had een ticket vanaf Parijs van ongeveer 800 met Kenia Airlines als ik het me goed herinner. Hij was er drie weken en was ook zoiets kwijt. Maar goed hij was geen backpacker en jij kan kosten van overnachtingen delen.

Nou ik zou zeggen Zuid Afrika!!!
Van Johannesburg naar Kaapstad in een maand/5weken is goed te doen en het is daar begin 2015 Zomer dus Mooi weer.
Het is een heel erg divers land met vele gezichten en ik ben er beetje verliefd op.
Safari, Surfen, Mooie Natuur van Bergen tot aan de Kust, Indrukwekkend steden, Interessante geschiedenis en ik vond het ook leuk om de Nederlandse invloeden terug te zien.
Als je gaat breng dan zeker een bezoekje aan het project Kwa.Mama vlakbij Ballito (Durban) en daar even knuffelen met de kindjes. Ik geef je zo de gegevens mocht je interesse hebben.
Ik zelf twijfel voor eind 2014 over Azië of Zuid Afrika maar neig toch weer meer naar Afrika.
Zeker omdat je nog niet in Afrika bent geweest wil ik echt Zuid Afrika aanraden!
Oja.. Reizen kan goed per huurauto maar je hebt er ook de Bazbus want een ideale manier van reizen is mocht je geen rijbewijs hebben en sla zeker Bulungula niet over.

Ai, altijd leuk; brainstormen over fijne reisjes :-). Wat denk je van Chili of Argentinië. M.n. Midden en Zuiden is begin van het jaar heel prima. Al zijn dit beiden niet heel budgetvriendelijke opties…Colombia of Suriname? Verder ben ik zelf net terug uit Oeganda en Rwanda; dat is in januari/februari ook perfect. Vooral Oeganda kan ik heel erg aanbevelen!!

Bolivia moet je doen! Heb er zelf in 2009 een maand gezeten en intens genoten van het land, de mensen en zijn cultuur. Hier is het leven nog echt puur in tegenstelling met de omliggende landen Chile en Peru! Toen was het er ook nog spot goedkoop, durf niet te zeggen hoe het nu is.

Als je een iets groter budget heb is ook Ecuador een echte aanrader, heel Zuid Amerika gepropt in een klein landje! Surfen aan de kust, vulkanen beklimmen in de andes en raften in de jungle! Maar vergeet ook niet de Galapagos eilanden, een echte must visit! :D

Mooie site, goede duidelijke layout ook! Ik blijf je volgen…
Bolivia staat ook torenhoog boven aan mijn Bucket List. Is denk ik echt waanzinnig! Zelf vond ik Tibet vooralsnog het meest indrukwekkend. De stad Lhasa, het Tibetaans plateau, de Himalaya, de mensen, het heeft me echt gegrepen!
Ook ik ben net een reisblog begonnen, goede tips zijn heel erg welkom!

Guatemala is erg leuk. Ik ben er zelf een paar jaar geleden geweest in combinatie met Mexico en Belize. Super mooie natuur en heel veel cultuur. De mensen in deze landen zijn ook erg vriendelijk.
Ik zelf zou graag naar Namibië toe willen schijnt ook erg mooi te zijn.
Veel succes nog met het kiezen van je volgende bestemming.

Thanks voor je reactie! De keuze is lastig, er is zoveel moois! Namibië staat ook hoog op mijn lijst, maar qua budget is dat niet haalbaar. Wellicht over een paar jaar.

Hoi Lisette! Ik ben voor het eerst op je blog en ik heb meteen alle artikelen gelezen want ik ben net zo’n reisgek als jij. Keep up the good work! :) Op dit artikel moest ik even reageren want Guatemala kan ik je zeker aanraden! Ik heb er zelf twee maanden gewoond en er gebackpackt. De laatste keer dat ik er was, heb ik 650 euro betaald voor mijn ticket maar laatst zag ik op paperflies een ticket voor 450 euro. Het is een goedkoop land dus met je budget zit je zeker ruim. Het is echt een geweldig land, waar ik mijn hart aan verloren heb. Zoveel mooie natuur (Semuc champey, Lago Atitlán, (actieve) vulkanen die je kan beklimmen zoals Pacaya, Tajumulco, San Pedro enz), cultuur (veel mayaplaatsen zoals Tikal en el Mirador- dit is een geweldige meerdaagse trekking), zwarte stranden, prachtige stadjes (Xela, Antigua, Monterrico, Flores), etc etc. Ik kan je een hele hoop tips geven dus als je besluit om er heen te gaan, mag je me altijd mailen!

Hoi Jaimy, wij zitten te denken over een reis naar Guatemala, er is veel te lezen over onveilige situaties. Wat heb jij hier van gezien? Is het als 2 vrouwen ook goed te doen? groetjes Dineke

Leave a Comment