Welke landen zijn open? Deze corona wereldkaart vertelt het je!

corona wereldkaart
corona wereldkaart

De wereld werd de afgelopen maanden in de greep gehouden door het coronavirus. Daardoor lag ook de reiswereld in een klap helemaal plat. Vliegtuigen bleven aan de grond, grenzen werden gesloten, wereldsteden waren uitgestorven en geboekte vakanties werden abrupt geannuleerd. Gelukkig lijken steeds meer landen het virus onder controle te hebben. We kunnen dus eindelijk weer nadenken over een welverdiende vakantie of reis. Maar welke landen zijn open voor toeristen? En welke maatregelen en regels gelden er momenteel?

Corona: welke landen zijn open voor toeristen?

Elk land is op een andere manier getroffen. We weten allemaal dat bestemmingen als Italië, Spanje en New York enorm geraakt zijn door het virus. Toch zijn er ook landen waar de corona-uitbraak relatief gezien meeviel. Ook de manier waarop landen omgaan met deze uitbraak verschilt nogal. Zo heeft Zweden, ondanks het behoorlijk aantal gevallen, nooit een lockdown gehad en hebben landen waar corona juist minder aanwezig was, het zekere voor het onzekere genomen door het treffen van strikte maatregelen. De huidige situatie is dus overal anders, ook in de populaire vakantielanden.

Lees ook: ‘Corona: hoge kortingen en gratis omboeken vakantie

welke landen zijn open corona

Corona wereldkaart: alle info per land in één kaart

Vanwege de vele nieuwsberichten over versoepelingen, is de actuele stand van zaken nauwelijks nog bij te houden. Gelukkig is er nu een interactieve corona wereldkaart die precies bijhoudt welke landen er open zijn. Je vind deze kaart via www.covidcontrols.co. De interactieve wereldkaart kun je op verschillende manieren instellen. Zo zie je in een oogopslag welke landen toeristen binnenlaten, hoeveel besmettingen een land heeft, of het aantal gevallen in een bepaald land toeneemt of juist afneemt én in hoeverre de landen in een lockdown zitten. Alle nuttige informatie die van pas komt bij het boeken van jouw vakantie, vind je dus terug in één overzichtelijke kaart.

ANWB: stand van zaken in populaire vakantielanden

Ook de website van de ANWB biedt veel informatie. In de ANWB Rijswijzer Europa lees je alles over de actuele stand van zaken in Nederland en de twintig populairste Europese vakantielanden. De informatie wordt dagelijks gemonitord. De ANWB maakt hierbij een handig onderscheid tussen landen die dicht, beperkt toegankelijk, grotendeels toegankelijk en open zijn voor Nederlandse vakantiegangers. Ook lees je meer over de precieze regels en maatregelen per vakantiebestemming.

waar kan ik op vakantie corona

Diverse landen gaan open voor toeristen, maar valt er wel iets te beleven?

Momenteel zijn er nog niet veel landen open voor toeristen. Toch hebben populaire vakantiebestemmingen zoals Frankrijk, Griekenland en Spanje, maar ook verre bestemmingen zoals Aruba, aangekondigd heel snel weer toeristen binnen te laten. Is een land eenmaal open voor toeristen, dan kan het alsnog zijn dat je last hebt van regels en restricties. Afstand houden is in veel gevallen een regel en in sommige landen moet je een mondkapje dragen. Dit heeft in meer of mindere mate invloed op jouw persoonlijke vakantiebeleving. Wil jij weten of je alle toeristische bezienswaardigheden kunt bezoeken? Of ga jij juist op vakantie om uitgebreid te shoppen of vanwege de gezellige restaurants en bars? De wereldkaart van covidcontrols.co en de reiswijzer van de ANWB geven beide handige informatie over horeca, evenementen, winkels en toeristische attracties. Zo weet je precies wat je kunt verwachten!

Happy travels!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.