De bloedmooie stranden van Little Corn Island

stranden little corn island
Ben je opzoek naar een ultiem paradijs? Zoek dan niet verder, want ik heb het voor je gevonden: Little Corn Island! Dit piepkleine eiland in de Caribische Zee zit bomvol authenticiteit, sfeer, heerlijk eten en geweldige mensen. Ook niet onbelangrijk: je vind hier absoluut de mooiste stranden van Nicaragua! 

Little Corn Island: De mooiste stranden van Nicaragua

Little Corn Island is net als Big Corn Island onderdeel van de Corn Islands van Nicaragua. Dit kleine paradijsje is een must bij een rondreis door dit land én de ideale afsluiter! Want wie wil er nou niet genieten van spierwitte stranden, chillen in een hangmat, verse vis eten en dit wegspoelen met een kokosnoot. Dit alles kan op little Corn Island. Nicaragua kent nog veel meer strandbestemmingen, maar voor de mooiste stranden van Nicaragua moet je echt op Little Corn zijn. Benieuwd naar de stranden van Little Corn Island? Hieronder staan ze voor je opgesomd. Wegdromen mag!

West: Little Corn Village

Bij aankomst op Little Corn Island maakt je als eerste kennis met de westkant: Hier komen namelijk de boten vanuit Big Corn Island aan. Deze kant van het eiland is het meest ontwikkeld: hier bevindt zich de village met accommodaties, restaurantjes, en twee duikscholen. Het lange, goudgele strand is het minst bijzonder van het eiland, maar toch wel één van de drukste. Dit komt natuurlijk vanwege de handige ligging maar ook vanwege het kalme water (de andere kusten zijn beduidend wilder) wat er voor zorgt dat je prima kunt zwemmen en snorkelen. Aan het begin van de avond is het hier het drukst, want dit is namelijk de kant waar de zon onder gaat en je dus het langst van de zonnestralen kunt genieten. In combinatie met het ‘Sunset Happy Hour’ van de populaire Tranquillo Bar geeft dit een erg gezellig sfeertje.
mooiste stranden van nicaragua

Oost: Bungalows omringt met spierwit zand

De oostkant, dé plek voor backpackers en stelletjes die op zoek zijn naar romantiek,  strekt zich uit van het bekende Casa Iguana tot aan Derek’s Place. Ben je op zoek naar een (goedkoop) hutje op het strand met de Caribische zee als voortuin, dan ga je naar deze kant van het eiland. Vanuit de village loop je in zo’n 5 minuten naar Cocal Beach waar houten bungalows in vrolijke kleuren, groene palmbomen en spierwit strand elkaar afwisselen. De ultieme vakantiesfeer! Loop je verder dan wordt de kust al wat meer verlaten. Uiteindelijk kom je uit bij Derek’s Place/Garret’s Point: het noordelijkste puntje van de oostkust.
stranden corn Island nicaragua Nicaragua stranden little corn island stranden little corn Island nicaragua

Noord: welcome to paradise!

Als je vanuit de village via een verlaten pad (zie foto) de bordjes met ‘Yemaya’ volgt, kom je na zo’n 20 minuten bij het Yemaya Island Hideway & Spa: het meest luxe resort van het eiland. De locatie is geweldig en de stranden rondom Yemaya zijn op en top bounty! Loop vanaf Yemaya vooral even naar links: een prachtig wit, verlaten strand met fotogenieke, laaghangende palmbomen… en gelukkig niets meer dan dat! De kans is groot dat je dit strand helemaal voor jezelf hebt. Het strand dat rechts van Yemaya ligt is weliswaar al iets ‘drukker’ maar nog steeds verlaten. Als je dit strand afloopt kom je uiteindelijk uit bij Derek’s Place. Het noorden van Little Corn is absoluut een van de mooiste stranden van Nicaragua.

corn20natuur little corn Island nicaraguamooie stranden little corn corn islands

Zuid: Ruig en verlaten

Wauw, het zuiden is geweldig! Dit gedeelte en het meest verlaten en ó zo mooi. De stranden zijn vrij smal en het water is wild, waardoor deze plek niet ideaal is voor een relaxte stranddag, maar wel voor een gave hike! Deze kust is een stuk ruiger dan de rest, met veel rotsen waarop je hier en daar een groepje krabben tegenkomt. Mensen zie je er nauwelijks. De stranden zijn te bereiken vanuit Casa Iguana. Volg het bordje ‘private coves’, dan zal een junglepad je naar een prachtig, naamloos strand brengen (zie eerste foto). Vanaf dat strand klim je aan de rechterkant de rotsen op en volgen er nog meer verlaten prachtstrandjes. Een actieve wandeling langs deze stranden is dus zeker een must bij een bezoek aan Little Corn!

casa iguana little corn stranden nicaragua corn eilanden nicaragua

Meer lezen over Nicaragua kan hier. Wat vindt jij de mooiste stranden van Nicaragua?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 gedachten over “De bloedmooie stranden van Little Corn Island”