Met je gezin op reis? 5 onmisbare tips!

gezin op reis tips
gezin op reis tips

Ga je binnenkort op reis met je gezin? Houd je dan vast voor de reis van je dromen. Voordat je gaat, moet je het een en ander regelen. Vooral als je op pad gaat met jonge kinderen, let je op een aantal belangrijke punten. Denk bijvoorbeeld aan een reisverzekering, een kindvriendelijke vakantiebestemming, en voldoende activiteiten voor het hele gezin. Benieuwd naar waar jij rekening mee houdt voordat je begint aan je vakantie? Lees dan snel verder! 

1. Heeft iedereen de juiste documenten?

Voordat je op reis gaat, check je of jullie allemaal beschikken over de juiste documenten. Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om je kind bij te schrijven in je paspoort. Regel dus een paspoort of ID-kaart. Ga daarnaast na of je een visum nodig hebt om het land binnen te komen en regel dit eventueel voor iedereen. Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar je wilt wel goed voorbereid zijn op problemen. Kies daarom de beste reisverzekering voor jou en je gezin. Deze beschermt je tegen onverwachte kosten, zoals een ongeval of verloren bagage. 

2. Is het een juiste bestemming voor kinderen?

Voordat je het vervoer en de accommodatie boekt, ga je na of je vakantiebestemming geschikt is voor kinderen. Zijn er voldoende kindvriendelijke activiteiten? Is het een veilige locatie? Kun je er gemakkelijk doorheen met de kinderwagen? Doe hier onderzoek naar en vraag vooral rond. Een stedentrip waar je veel musea en andere historische plekken bezoekt, is vaak niet zo interessant voor jonge kinderen. Vooral plekken met veel speelgelegenheden, een zwembad zijn geschikt voor een vakantie met kinderen.

3. Is de accommodatie kindvriendelijk?

Daarnaast ga je voor de juiste accommodatie. Veel hotels of vakantieparken beschikken over familiekamers of gezinswoningen. Ga dus na of je deze kunt boeken. Onderzoek daarnaast of de accommodatie beschikt over een eventueel kinderbedje, verschoontafel, en andere benodigde voorzieningen. Om daar zeker van te zijn, kun je natuurlijk altijd even bellen of mailen. Vooral als jouw kind op tijd naar bed moet, is het fijn om een accommodatie te hebben met verschillende kamers. Zo kan jouw kind aan al zijn uurtjes slaap komen en jullie zonder zorgen genieten van de avond. 

4. Wat regel je qua vervoer?

Voor elk type vervoermiddel moet je het een en ander regelen. Of je nou met de trein, auto, of het vliegtuig reist; een kinderzitje heb je altijd nodig. Ga na of dit aanwezig is of schaf het zelf aan. Vooral wanneer je met de trein of het vliegtuig reist, boek je op tijd. Zo heb je de meeste kans, dat je gewoon met zijn allen bij elkaar zit. Tussen de dutjes door, kunnen kinderen zich al snel vervelen. Neem daarom wat leuke, reisvriendelijke activiteiten mee. Denk aan boekjes, spelletjes, of een scherm om films op te kijken. 

5. Hoe ga je om met de reisplanning?

Tot slot is een reisplanning van groot belang. Ieder lid van het reisgezelschap heeft zijn eigen behoeftes. Vooral jonge kinderen, en waarschijnlijk papa, hebben behoefte aan een middagdutje. Plan de activiteiten er daarom omheen. Heb je vroeg op de dag een activiteit gepland? Laat de middag dan vrij voor een relaxte middag op het strand. Hou je vooral niet te veel vast aan vaste plannen, maar wees flexibel.

Reizen met je gezin is dus hartstikke leuk, maar vereist wat voorbereiding. Ga na of iedereen over de juiste documenten beschikt, zoals een paspoort en reisverzekering. Doe daarnaast voldoende onderzoek over de vakantiebestemming en accommodatie: zijn ze kindvriendelijk? Houdt ook zeker rekening met het vervoer en pas je paklijst daarop aan. Tot slot pas je je flexibele reisplanning aan, aan ieders behoeften. Het klinkt als een hoop geregel, maar daarmee heb je wel een heerlijke vakantie. Zorg er vooral voor dat je geniet!

Meer lezen? Dit vind je vast interessant:

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Leave a Comment