Oefeningen voor in het vliegtuig: blijf fit tijdens het vliegen!

gambia stranden

Het is dat ik niet zonder kan, maar het liefst stap ik helemaal nooit het vliegtuig in. Doodeng! Daarnaast is het naar mijn idee ook de meest oncomfortabele manier van reizen. Het ene moment is het te warm en dan weer te koud, mijn lenzen zijn na vijf uur vliegen compleet uitgedroogd, mijn huid idem dito en in het verleden zat ik regelmatig met dikke enkels en tintelende benen in die te krappe stoel. En dan hebben we het nog niet eens over de huilbaby, turbulentie, dat kleffe eten of de stinkende buurman.

Gelukkig zijn er veel manieren om je vlucht toch iets comfortabeler te maken en probeer ik er alles aan te doen om fris en fruitig het vliegtuig uit te stappen. Tintelende benen probeer ik te voorkomen door elk uur een wandeling naar het toilet te maken, ik trek mijn meest comfi oufit aan en ik drink liters water. Af en toe waag ik mezelf aan simpele oefeningen om mijn spieren soepel te houden en het bloed te laten stromen.  Reisorganisatie Neckermann maakte deze handige infographic met zeven tips om fit te blijven tijdens je vlucht. Altijd handig om even door te nemen voordat jij aan een lange vlucht begint!

Meer reistips lees je hier. Hoe blijf jij fit tijdens het vliegen?

Oefeningen Fit tijdens het vliegen

Dit is een gesponsord artikel.

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Blog Comments

Ik drink altijd superveel water en ga dus ook supervaak naar de wc :’) tip van de week haha!

Hahaha, ja, ik ga ook veel naar het toilet. Altijd fijn om even de benen te strekken :)

Als het kan beweeg ik zoveel mogelijk tijdens een lange vlucht, en loop ik elk uur even het gangpad in. Als ik wakker ben, dan ;-)
Ik probeer – als het kan – ook aan het gangpad te zitten, zodat ik niet elk uur mijn buurman/vrouw hoef te storen. Als ik aan het raamkant zit dan probeer ik me wel in te houden, haha.

Goede tip! Ik vind het ook zo vervelend om iemand te moeten storen!

2 slaappillen nemen en 9 uur later wakker worden :P

Hahah, ik stop mezelf niet graag vol met medicijnen, maar ik kan me voorstellen dat het echt heerlijk is om zolang te slapen!

Helemaal eens! Ik heb ook echt een hekel aan vliegen, maar ja, je moet wel om ergens te komen, haha!

True :)

Ik vraag altijd een plaats aan de gang, kan ik heel makkelijk naar het toilet lopen. Wat ik ook een handige tip vind, is om een sjaal mee te nemen kan dienst doen als kussen en deken. Trouwens Neckermann houd hun gasten (en werknemers) graag fit tijdens hun vakantie :p!

Leave a Comment