DIARY – mijn eerste jaar als reisblogger (deel 2)

  • Home
  • Diary
  • DIARY – mijn eerste jaar als reisblogger (deel 2)

Maastricht-Lisette-01In januari 2014 ben ik actief gaan bloggen. Per kwartaal wil ik jullie een inkijk geven in mijn kersverse leven als reisblogger. De vorige keer schreef ik over het prille begin: het opbouwen van een netwerk, bekendheid genereren via social media en natuurlijk mijn reis door Nicaragua. Sinds die tijd hebben er hele leuke ontwikkelingen plaatsgevonden!

April

In april neem ik deel aan de Travel Bloggers Clinic van Internet Advantage. Naast leerzame presentaties waar veel tips en tricks over bloggen, vindbaarheid in Google en gebruik van social media de revue passeren, kregen we een rondleiding door hotel Novotel Amsterdam City waar het event gehouden werd.  Het was vooral erg fijn om mijn collega-bloggers (weer) in real life te treffen. Sommigen kende ik al van de Vakantiebeurs, sommigen zag ik voor de eerste keer. Al met al: leerzaam en vooral super gezellig!Travel Bloggers Clinic 2014
Tijdens de Travel Bloggers Clinic wordt verteld dat ‘nee’ durven zeggen erg belangrijk is bij het persoonlijk/eigen houden van je blog. Dit is iets wat ik in april gelijk in de praktijk kan gaan brengen, want ik ontvang voor het eerst mails van uiteenlopende bedrijven met de vraag of ik een (betaald) artikel wil schijven over hun dienst of product. Helaas passen negen van de tien aanbiedingen totaal niet bij me dus wijs ik de meeste verzoeken af. Dit geeft natuurlijk niets: ik ben super trots dat mijn blog gewaardeerd en gevonden wordt. Zeker een persoonlijk succesje!

Meer april:

Mei

In mei is het wéér tijd voor een bijeenkomst, en wel de Bloggers Meet Up in het CitizenM hotel in Rotterdam, georganiseerd door Verkeersbureaus.  Een avond vol nuttige informatie over SEO (o.a. de vindbaarheid van je site in Google), lekkere cocktails en leuke ontmoetingen.

Bloggers Meet Up van Verkeersbureaus.infofoto’s van mezelf en Verkeersbureaus.info

Na mijn reis door Nicaragua in februari is het wel weer tijd voor een leuke trip!  In mei bezoek ik voor het eerst in mijn leven Maastricht. Ik ben hiervoor een leuke samenwerking met VVV Maastricht aangegaan, die speciaal voor mij een gevarieerd programma heeft opgesteld. Ik overnacht in het Townhouse Hotel en geniet met volle teugen van de internationale sfeer, mooie plekjes zoals het Vrijthof, Wyck, verschilende kerken, de Maas en culinaire hotspots. Een geslaagde citytrip! De artikelen die ik (tot nu toe) geschreven heb over Maastricht zijn hier te lezen.

Citytrip Maastricht
De zonnige maand mei kon niet beter afgesloten worden met een uitnodiging voor mijn allereerste buitenlandse persreis! Wauw, hoe leuk is dat? :) Hoewel ik in eerste instantie kritisch was met betrekking tot de bestemming, heb ik na het vragen van wat extra informatie  ‘ja’ gezegd op een uitnodiging voor een reis naar… Benidorm! Met zeven anderen zal ik begin juli gaan ontdekken dat Benidorm niet alleen iets te bieden heeft voor 65-plussers, maar veel meer in petto heeft. Ik ben erg benieuwd en laat me graag verrassen!

Meer mei:

Juni

In juni mag ik weer op reis! Dit keer naar het zonnige Turkije en Griekenland. Ik ging voor de tweede keer mee met Yogacruise.nl, waar mijn vriend yogadocent is.  We zaten met een gezellige groep van 13 Nederlanders, 1 Belg en 5 bemanningsleden (Turks) op een luxe Turkse Gulet (zeilboot): een week lang zon, zeilen, yoga, heerlijk eten en zo nu en dan een feestje. Je kunt je wel voorstellen dat ik hier intens van heb genoten. Binnenkort komt er een uitgebreid fotoverslag online, maar voor nu alvast een kleine sneakpeek!

Yogacruise Turkije & Griekenland

 

Direct na deze reis mocht ik hotel Ibis Amsterdam Airport testen. Dit kwam perfect uit, want mijn vlucht landde om 01.00 uur ’s nachts. Geen gedoe met het regelen van vervoer, meteen het bed in, uitslapen en na een frisse douche en uitgebreid ontbijt de volgende dag uitgerust naar huis.

Ibis Amsterdam Airport


Meer juni:

En dat is zes…

De vorige keer vertelde ik nog dat ik het moeilijk vind om het bloggen met mijn fulltime baan en mijn sociale leven te combineren. Op dat moment schreef ik zo’n 1 á 1,5 artikel per week en mijn doel was om de frequentie te verhogen naar twee. Dit is inmiddels gelukt! Wat mij betreft voor nu een prima frequentie. Wel vind ik het nog steeds lastig om artikelen vooruit te plannen (om bijvoorbeeld te publiceren tijdens vakanties), dus als ik op reis ben is het stil op mijn blog.

Alles is echt in een stroomversnelling gegaan. Toen ik zes maanden geleden mijn blog begon had ik er nooit aan gedacht dat ik gevraagd zou kunnen worden voor betaalde opdrachten en persreizen. Ik wist uberhaupt niet eens dat het bloggerswereldje een hele business op zich was. Ik wilde enkel en alleen mijn verhalen over Azië kwijt en zie nu eens… morgen vertrek ik op persreis naar Spanje! Laat de volgende drie maanden maar komen!

 

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Zo leuk om te lezen en zoveel dingen zijn herkenbaar! Ik loop natuurlijk twee maanden ‘achter’, officieel blog ik pas vanaf maart, met februari als aanloopmaand. Je bent goed bezig!

Bedankt! :)

Wat ben jij snel gegroeit zeg! Heel knap!
Op die eerste foto sta ik ook!
En de foto’s van Griekenland zien er heerlijk uit :-)

Bedankt! Oh wat grappig! Dan hebben we elkaar gemist die avond. De volgende keer beter!

Mooie teksten, mooie foto’s! Top!

Bedankt! :)

Mooi om te lezen dat je in zo’n korte tijd zoveel voortgang hebt geboekt. Veel succes voor de komende tijd en dat je blog NOG meer succes mag worden!

Bedankt!

Leuk om te lezen! Ik ben ook dol op reizen!

Leuk om je vorderingen te volgen.
Wat knap dat je blog zo snel gegroeid is, mijn complimenten!

Bedankt Daphne!

Hey Lisette, superleuk om te lezen :-) En inderdaad, wat groeit Travellust hard, daar mag je trots op zijn! En lekker doorgaan met bloggen!

Ben ook erg trots! Ik blog gewoon lekker verder ;)

Je bent echt goed bezig, super! Je blog is ook super leuk, dus je hebt het verdiend ;-)
Veel plezier in Benidorm!

Wat een fijn compliment, bedankt! Benidorm was echt een verrassende plek. Zó anders dan verwacht!

Wow, wat een ontwikkelingen en vooral zo snel! Ik kom graag op je blog omdat je verhalen en foto’s prachtig zijn. Wat mij betreft dus ook dik verdiend! Super dat je je eerste internationale persreis hebt binnengesleept! Ik ben benieuwd hoe je Benidorm zult vinden… Voor nu gefeliciteerd met al deze mijlpalen het eerste half jaar en veel succes het komende semester!

Fijne complimenten! Benidorm was verrassend leuk! Heel anders dan het beeld dat ik vooraf had.

leuk voor je dat het allemaal zo goed gaat, we wensen jullie allemaal veel plezier in benidorm groetjes , en tot gauw

Bedankt pa en ma, heel lief dat jullie reageren!

Heel leuk om te lezen en geniet van je reis!

Bedankt Aniek! De reis was top!

Wat leuk om te lezen! Voor mij is het aan de ene kant heel nieuw nog het reisbloggen, maar ik blog wel al 7 jaar als foodblogger (simoneskitchen.nl) en dan zijn sommige dingen bekend maar andere dingen ook helemaal nieuw. Ik zit (nog) helemaal niet in het netwerk van reisbloggers en vind het af en toe nog lastig om mijn weg daar in te vinden. Vooral veel reisblogs lezen en bekijken denk ik dan en jouw blog springt er wel uit vind ik. Leuk en vlot geschreven en goede layout. Goed om te zien hoe ver je al bent gekomen in een half jaar tijd!

Bedankt voor de complimenten! Succes met je nieuwe blog!

Wat leuk om te lezen dat het zo goed gaat! Have fun in Benidorm!

Ik heb zeker ‘fun’ gehad in Benidorm! Wat een bruisende plek!

Goed bezig jij, knap gedaan zo’n geweldige groei! Ik zag prachtige foto’s van Benidorm, was vast een toffe trip!

Bedankt Marcella! Deel 1 van mijn Benidorm Travel Diary staat inmiddels online, dan kan je zien hoe tof het was!

Hé super om wat tips en tricks te krijgen! Ik ben ook net mijn reisblog gestart en kan het dus zeker gebruiken. Trouwens super dat jij op vakantie ook niet zoveel blogt om er optimaal van te kunnen genieten, volledig mee eens! :-)

Leave a Comment