TRAVEL DIARY: Machtig Zeeland


weekendje zeeland

Hoe leuk ik het ook vind om Nederland te ontdekken en een paar nachtjes weg te zijn in eigen land, ik blijf het moeilijk vinden om dat echte vakantiegevoel te krijgen. De enige uitzondering? Daar waar de zee is. En die is volop aanwezig in machtig Zeeland.

Vanuit Utrecht is het zo’n 2 uur rijden naar hartje Middelburg, maar een kapotte auto zorgt ervoor dat we hier zo’n 4 uur over doen. Uitgeblust en met een lege maag komen we laat in de avond aan bij ons hotel en kunnen we niets anders dan smachten naar voedsel en een zacht bed. Dat vakantiegevoel in eigen land? Erg ver te zoeken.

Gelukkig verandert dit zodra ik de drempel van Hotel The Roosevelt aanraak. Het lijkt alsof eigenaresse Raymonde haarfijn aanvoelt wat mijn vriend en ik nodig hebben – een goed glas alcohol – want in no time zitten we aan de bar van dit prachtige historische pand. Met alcohol. Ha fijn, het is weekend! The Roosevelt blijkt met recht een boetiekhotel, want dit plaatje is tot in de details af. De trendy lobby straalt instant warmte uit, de oude muren zijn doordrenkt met geschiedenis en elke kamer heeft een eigen karakter.

De volgende dag zorgen de regendouche en het smakelijke ontbijt – dat overigens niet als buffet maar gewoon ouderwets aan tafel wordt geserveerd – ervoor dat deze zaterdag meteen goed van start gaat. We ontdekken historisch Middelburg. Beklimmen de Lange Jan om deze Zeeuwse stad vanuit de hoogte te zien, slenteren door schattige straten met kinderkopjes en bruin met witte huizen, kopen verse frambozen op de markt, ontdekken de leukste winkels met hippe meubels, genieten hand in hand van de grachten en pakken meer dan eens een goed terras. In de middag wordt de zon te warm en besluiten we de auto te pakken op weg naar het strand van Domburg voor een schoonheidsslaapje. Ik droom over de schattige pastelgekleurde strandhuisjes achter me. Natuurlijk is daar ook de zee. De zee die mij een onovertroffen vakantiegevoel geeft. Ja, dat kan dus toch gewoon in eigen land.

Middelburg is vanwege de centrale ligging een fijne uitvalsbasis om Zeeland te verkennen. Op zondag pakken we de auto opnieuw en toeren we door prachtige Walcheren waar de zomer hoogtij viert. We rijden langs gouden zeeën van graan waarvan ik niet wist dat we ze in Nederland hadden, reizen langs bloemvelden en rustgevende weilanden. We eten een visje aan de Noordzee in Westkapelle, eten pizza als lunch (vakantiegevoel in het kwadraat) in het bloedmooie gehucht Veere en aanschouwen voor het eerst in ons leven de Deltawerken.

Een weekendje Zeeland is fijn. Dat is iets wat zeker is.

middelburg

lange jan middelburg

Middelburg hotel The Roosevelt

Hotel The Roosevelt Middelburg

middelburg stedentrip

Middelburg Zeeland

weekendje middelburg

Domburg Strand

Strand Domburg

Walcheren Zeeland

walcheren

Veere

Zeeland Veere

Veere Zeeland

Dit weekendje Zeeland werd mede mogelijk gemaakt door Hotel The Roosevelt.


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 gedachten over “TRAVEL DIARY: Machtig Zeeland