Wat kost een week New York? Kostenoverzicht + tips!

  • Home
  • New York
  • Wat kost een week New York? Kostenoverzicht + tips!
hotel vinden new york tips
wat kost een week new york

Wat kost een week New York precies? Is een stedentrip New York duur? Dit zijn vragen die vaak gesteld worden als het gaat om een reis naar The Big Apple! Ja, een bezoek aan deze stad kan flink in de kosten kan lopen, maar je hoeft ook niet persé ontzettend duur uit te zijn. Benieuwd naar een kostenoverzicht en handige tips voor een vakantie New York? Ik verbleef ruim een week in deze geweldige ‘city that never sleeps’ en hielp mijn kosten nauwkeurig voor jullie bij. 

Wat kost een vliegticket New York?

Een vliegticket naar New York kost gemiddeld zo tussen de 400,- en 750,- euro. Prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van vraag en aanbod, de gewenste datum en of je bereid bent over te stappen of niet. In de meeste gevallen geldt: hoe langer je onderweg bent, hoe goedkoper het vliegticket naar New York.

Het is handig om flexibel te zijn en niet vast te zitten aan een bepaalde datum. Een handige site is Skyscanner. Hier vergelijk je alle maatschappijen en zie je ook meteen welke datum het goedkoopst is.

Dit kostte mijn vliegticket New York

Ik wilde per sé rechtstreeks vliegen, maar op mijn gewenste datum tikte het tellertje de 750,- euro aan. Gelukkig ontdekte ik een trucje die ik in dit artikel over goedkoop vliegen naar New York beschrijf (tip 3). Zo vloog ik alsnog rechtstreeks via Amsterdam naar New York (Newark) voor slechts 475,- euro, geboekt bij Vliegwinkel.nl. Naast Skyscanner is dit ook een aanrader voor iedereen die graag op de centen let. Bekijk hier alle prijzen.

Mijn kosten voor een vliegticket New York: 475,- euro (op dat moment ongeveer 500,- dollar).

Wat kost een hotel in New York?

Een hotel in New York kost gemiddeld zo’n $150-$250 per nacht. Wil je wat luxe of slaap je graag in een trendy boekiekhotel, dan liggen de prijzen hoger. De prijs van een overnachting in New York verschilt per seizoen, type accommodatie en de locatie. Januari en februari staan te boek als goedkope maanden, maar reis je bijvoorbeeld in mei of juni, dan kan dezelfde hotelkamer zo het dubbele kosten. 

Ben je überhaupt al blij met een bed en hecht je niet zoveel waarde aan privacy, kies dan voor een hostel of een bed in een gedeelde woning op Airbnb. Ook maakt het veel uit in welk deel van de stad je slaapt. Manhattan en hippe delen van Brooklyn zijn stukken duurder dan bijvoorbeeld Queens. In een uitgebreid artikel geef ik 5 tips voor het boeken van een hotel in New York. Handig om te lezen!

Nog even de prijzen voor een tweepersoonskamer op een rijtje:

Hostel$50-$75 per nacht
Budgethotel$75-$100 per nacht
Middenklassehotel $150-$250 per nacht
Luxe hotel of boetiekhotel$250-$450 per nacht

Mijn uitgaven voor een accommodatie in New York

Zelf wilde ik met goed weer in New York zijn (mei/juni) dus ik was me bewust dat de prijzen stukken hoger zouden liggen. Ook wilde ik graag in Manhattan verblijven. Om de kosten een beetje te drukken koos ik voor een Airbnb, maar dan wel op een toplocatie in de stad: namelijk de Lower East Side. Deze Airbnb had een eigen keuken, wat extra handig was omdat, ik zo zelf voor mijn ontbijt kon zorgen en desnoods zelf kon koken. Dit appartement staat nu helaas niet meer te huur.

Mijn kosten voor een accommodatie in New York: $799,50 p.p. voor 8 nachten ($99,95 p.p per nacht).

stedentrip new york budget

Tip: kijk eens naar een pakketreis New York

Zoals je ziet heb ik mijn vlucht en hotel los geboekt, maar het kan lonen om eens te kijken naar een pakketreis New York. Je boekt dan je vlucht, accommodatie en soms ook je transfer vanaf de airport in één keer. Dit is niet alleen heel gemakkelijk, maar scheelt soms ook in de kosten.

Er zijn diverse reisorganisaties die pakketreizen naar New York aanbieden. De beste organisatie met een ruim aanbod en scherpe deals is wat mij betreft TUI. Ze hebben een mooi aanbod pakketreizen New York online staan. Het fijne aan TUI is dat je rechtstreeks vliegt met bijvoorbeeld KLM of Delta Airlines.

Of kijk eens tussen de scherpe deals van Bebsy. Dit is een niet zo bekende, maar betrouwbare aanbieder met hele goede deals. Lees mijn complete artikel over een pakketreis New York boeken voor meer tips.

Wat kost (openbaar) vervoer in New York?

Openbaar vervoer binnen New York is hartstikke goedkoop. De gemakkelijkste manier om te reizen in New York is absoluut per metro. Voor $30,- dollar heb je een Unlimited MetroCard die zeven dagen geldig is. Meer dan dit heb je eigenlijk niet nodig in New York. De metro bevindt zich onder de grond waardoor je geen last hebt van de verkeersdrukte in de stad.

Nu ben je vast benieuwd wat een taxi in New York kost. Deze bekende yellow cabs zie je overal rijden, maar kunnen flink in de kosten lopen. Het starttarief voor de taxi in New York is $2.50 en je betaalt vervolgens $0.50 per 1/5 mijl (0,32 km). Daarnaast gelden er toeslagen voor spitsuren, nacht en bepaalde stadsdelen. Maak je een lange taxirit, dan kan een Uber voordeliger uitpakken.  

Mijn uitgaven aan vervoer in New York

Ik maakte gebruik van de Unlimited MetroCard die 7 dagen geldig is en mijn overige extra 2 dagen kocht ik losse kaartjes. Zelf betaalde ik flink voor een taxirit van luchthaven Newark naar mijn accommodatie. Dit kostte $90,- , dus $45,- per persoon, inclusief fooi. Op de terugweg reisde ik vanwege de kosten per trein terug naar Newark. Stukken goedkoper ($13,- p.p.) en goed te doen.

Mijn kosten voor vervoer in New York: $97,- p.p. voor 9 dagen ($10,75 per dag).

dagbudget New York

Wat kost eten in New York?

Eten in New York hoeft niet duur te zijn. Er zijn genoeg supermarkten waar je voor een klein budget je ontbijt of lunch kunt kopen. Ook zijn er veel eetstalletjes op straat en fast food restaurants waar je snelle lekkernijen zoals hotdogs, smoothies, broodjes, donuts, burgers op pizza’s kunt scoren. Qua restaurants kun je alle kanten op. Zo is een diner bij een typische Amerikaanse diner of pizzaria natuurlijk een stuk goedkoper dan een diner bij een trendy restaurant.

Budgettip: het buffet van Wholefoods. Hier schep je voor zo’n $10,- tot $12,- een uitgebreide lunch of diner bij elkaar om deze vervolgens op een bankje of in het park op te peuzelen. Ideaal voor als je in de lente of zomer reist, want het is niet alleen goedkoop maar ook nog eens erg leuk om te doen. Daarnaast eet je ook goedkoper in bepaalde wijken, zoals Chinatown of Little Italy.

Snack bij een eetstalletje$5-$12
Maaltijd bij een Amerikaanse diner of budget restaurant$10-$25
Diner bij een trendy restaurant$40-$75

Mijn uitgaven aan eten en drinken in New York

Wat eten en drinken betreft heb ik ter plekke erg op de kosten gelet. Omdat ik een appartement met keuken had, kwam het ontbijt elke ochtend uit de supermarkt. Mijn lunch heb ik regelmatig bij Wholefoods ‘geschept’ en natuurlijk at ik zo nu en dan een goedkope lekkernij bij een food truck op straat. 

Ik ging drie dagen écht uit eten, maar dan wel bij een redelijk betaalbaar restaurant. De overige avonden at ik een burger, kookte ik zelf of schepte ik weer bij Wholefoods. Natuurlijk heb ik ook een cocktail gedronken bij een rooftopbar.

Mijn kosten voor eten in New York: $498,- p.p. voor 9 dagen ($55,33 per dag).

kostenoverzicht New York

Wat kosten bezienswaardigheden in New York?

Een volgende kostenpost zijn de bezienswaardigheden in New York. Een aantal populaire bezienswaardigheden in New York zijn gelukkig gratis. Denk aan de Brooklyn Bridge, Central Park en de Staten Island Ferry langs het vrijheidsbeeld. Toch hangt er aan de meeste bezienswaardigheden een behoorlijk prijskaartje. Voor veel van deze toeristische attracties betaal je al snel $20,- tot $30, dollar entree. Een musicalvoorstelling op Broadway is stukken duurder.

Tip: schaf een kortingspas aan, zoals de New York Pass. Dit is de meest uitgebreide pas en is perfect als jij alles uit je trip wilt halen. Je krijgt dan namelijk gratis entree op meer dan honderd bezienswaardigheden zoals het Empire State Building en het 9/11 Memorial Museum. Benieuwd? Lees dan over mijn ervaringen met de New York Pass. Een goedkoper, maar minder uitgebreid alternatief is de CityPASS.

Bespaar kosten: Tot en met woensdag 14 juni is de New York Pass in prijs verlaagd, je krijgt tot 145 dollar korting! Wees er dus snel bij! De pas twee jaar geldig en heb je een jaar de tijd om gratis te retourneren mocht je uiteindelijk niet gaan. Check dus meteen even de officiële website voor deze deal.

Mijn uitgaven aan bezienswaardigheden in New York

De New York Pass voor 3 dagen kostte mij $180,- dollar. De enige activiteiten die niet gedekt waren, waren een baseball wedstrijd (35 dollar) en een cabaretvoorstelling bij een comedy club (15 dollar), dus die komen er nog bij.

Kosten: $230,- p.p. voor 9 dagen ($25,55 per dag).

kosten stedentrip NYC

Kosten voor een ESTA New York

Ga je voor het eerst naar de Verenigde Staten met je huidige paspoort, dan heb je een ESTA-registratie ($14,-) nodig om het land in te kunnen. Zonder een geldige ESTA kom je het land (of eigenlijk: het vliegtuig) niet in. Deze ESTA blijft geldig zolang jouw huidige paspoort geldig is. Blijf je langer dan 90 dagen in New York: dan heb je een visum nodig.

Tip: lees hier alles over het aanvragen van een ESTA voor Amerika.

Kosten: $14 p.p. voor een stedentrip van 9 dagen ($1,56 per dag).

Wat kost een week New York?

Een week New York gemiddeld zo tussen de $1750,- en 2500,- dollar. Natuurlijk verschilt dit per persoon en hangen de uitgaven van diverse facturen af. Hoewel dit overzicht natuurlijk een persoonlijk kostenplaatje is, is de vraag ‘wat kost een week New York’ hopelijk beantwoord!

Alles bij elkaar komt het erop neer dat ik persoonlijk in totaal ongeveer $2150,- heb uitgegeven, inclusief vlucht en hotel. Ik gaf zo’n $1300,- p.p. uit aan overnachtingen + vlucht en $850,- aan de overige uitgaven.

Dagbudget: wat kost New York per dag?

De gemiddelde uitgaven in New York zijn zo’n $100-$150 dollar per dag. Zeker als je af en toe op de centen let en gebruik maakt van een kortingspas, kun je prima rondkomen met een dagbudget van $100 dollar. Het gaat dan om de uitgaven ter plekke. Mijn eigen dagbudget kwam neer op een kleine $95 dollar.

Tip: Ik schreef een uitgebreid artikel met bespaartips voor een goedkope stedentrip New York. Handig om eens door te nemen!

Zo boek je een stedentrip New York

Een stedentrip New York staat bij veel mensen op de bucketlist. Het is niet de goedkoopste reis die je kunt maken, maar wel een van de mooiste! De stad barst van de bezienswaardigheden, leuke dingen om te doen, winkels en restaurants, dus je kunt je hier gemakkelijk een week vermaken. Tickets en accommodatie zijn eenvoudig los te boeken, maar er zijn ook voordelige pakketreizen te vinden. Met de metro ontdek je vervolgens de stad ter plekke het beste.


Vliegtijd: 8 uur en 10 minuten
Beste reistijd: lente en herfst
Visum nodig: Geldige ESTA is vereist
Krijg een gratis 5 euro kortingsbon voor See Buy Fly Schiphol!

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Nuttig artikel, Lisette :-)

Ik denk dat ik deze kosten wel ongeveer had verwacht. Goed zoeken naar een goedkope vlucht, en de aanbiedingen in de gaten houden, is altijd een tip waar je veel op kan besparen. Voor zowel Japan als Peru heb ik minder dan 500 euro betaald terwijl men beweerde dat dat echt niet kon. De airBnB is een heel goed alternatief; ook omdat je eventueel op eetkosten kan besparen. De kosten die jij voor accommodatie hebt betaald vallen me mee!

Ja, volgens mij is dit ook redelijk gemiddeld. Een goedkoop ticket is natuurlijk altijd fijn, daar kan je zo 250,- op besparen. AirBnB is inderdaad een uitkomst als je wel wat luxe wilt maar niet de hoofdprijs wilt betalen!

Aaah zoveel geld haha! Ik wil zeker wel een keer naar New York, maar dat doe ik wel als ik echte knaken verdien. Ik dacht eerst; ooh die AirBnB is cheap, maar toen zag ik dat het p.p. was…. Wel leuk overzicht zo, geeft een goed beeld voor het budget :)

Het is inderdaad niet gratis;) Ja, het appartement was niet één van de goedkoopste, maar het was wel heel ruim en met alles erop en eraan.

Goed overzicht, ben nog steeds fan van jouw tickettruc! Ik betaalde destijds 530 euro met KLM wat ik al best een scherpe prijs vond. Wat betreft accommodatie: Ik sliep met Airbnb in Brooklyn, en daar kostte een overnachting 60 euro per nacht.

Wow, is dat per persoon of in totaal? Wel goedkoop hoor, en bij een tweede bezoek zou ik Brooklyn zeker ook overwegen. Maar voor nu vond ik het heel leuk om in Manhattan te zitten!

Hi,

Weet je nog de naam van de airbnb in Brooklyn?

Tjonge… niet goedkoop. Van dat geld zat ik van de zomer een maand in Zuid-Afrika (dat wil zeggen, van net iets meer dan het dubbele zat ik met een heel gezin een maand in Zuid-Afrika, dus per persoon zal t daarop neerkomen denk ik)… ondanks dat Ney York me erg gaaf lijkt zal ik er dus niet zo snel heen gaan voor een citytripje… ga liever langer weg van dat budget. :)

Ja, ik snap helemaal wat je bedoeld. Voor het dubbele bedrag zat ik 6 maanden in Azië en in Nicaragua heb ik het 5 weken volgehouden met 1500,-. Maar die bestemmingen zijn natuurlijk niet te vergelijken.. ;)

Het is veel geld, maar ik heb even gekeken naar mijn budgetpost over New York en ik heb toch heel wat meer uitgegeven, haha.
Wij waren er het hoogseizoen en verbleven in een hotel (airbnb was toen nog niet zo populair). Verder kocht ik er een lens voor de camera die ook bij het bedrag inzit.
Al met al is het geen goedkope bestemming! Japan was zelfs nog goedkoper, terwijl dat vaak als erg duur land wordt beschouwd.

Ja, volgens mij heb ik het aardig gedaan. Maar het kopen van die dure lens heeft natuurlijk niets met NYC zelf te maken ;) … dus ik snap dat die aankoop de kosten doen stijgen ;)

Handig dit artikel! Ik heb altijd al geweten dat New York niet bepaald een goedkope bestemming is, maar van jouw uitgaven schrik ik eerlijk gezegd toch nog een beetje. Ik zou graag die kant eens op gaan, maar daar ga ik nog maar even mee wachten hehe..

Ja, dit is toch wel wat je moet wachten. Ach, ik vond het de kosten meer dan waard!!

Interessant om te lezen, ik ben gek op budgetposts. :) Vind het wel redelijk duur (al moet ik zeggen dat ik een karig studentenbudget gewend ben) maar als je bekijkt wat je allemaal gedaan hebt valt het eigenlijk nog wel mee. En je bent natuurlijk in een van de bruisendste steden ter wereld dus daar hangt nou eenmaal een prijskaartje aan. Goede tip van de vliegtickets trouwens!

New York duur? Nee joh! ;)
Haha het is inderdaad een belachelijk bedrag, maar ik heb geen moment spijt gehad. Wat een droomstad!

Fijn artikel om te lezen! Je kan qua eten zeker en vast nog heel wat besparen, maar dat kies je uiteraard zelf. Ik geef meestal heel wat minder uit in NY, maar ik heb dan ook het geluk dat ik al geen verblijf moet betalen want ik logeer gewoon bij een vriendin. Voor de rest geef ik dan wel weer meer geld uit aan activiteiten + ja, shoppen haha!

New York is geen goedkope bestemming. Ik had een pakketje geboekt (7 dgn/5 nachten), inclusief retourshuttle naar het hotel, Top of the Rock entree en hop on hop off ticket. Ter plekke heb ik volgens mij nog zo’n 1000 dollar uitgegeven aan eten/drinken/uitstapjes/shoppen/taxi’s.

Hoi Lisette. Allereerst even zeggen wie ik ben natuurlijk. Ik heb met jullie samen de fietstoer bij Co van Kessel gedaan in Bangkok. Zoals gezegd is New York ook mijn favoriete stad. Ik ben er zeker al 60x geweest, privé en voor mijn werk. Het is daar geweldig. Ik vrees dat jouw budget aardig klopt. Ga je naar NY, ben je gewoon een hoop geld kwijt. Een leuke tip is trouwens ook nog: een dag of meer dagen je verplaatsen op de blauwe citybikes. Voor 10 dollar kun je dan 24 uur gebruik maken van de citybikes die door heel manhatten te vinden zijn. Het enige is dat je om het half uur even van fiets miet wisselen. ik rijd daar altijd de hele stad mee door en je kan er zelfs mee over de Manhatten Bridge naar Brooklyn kachelen.
Ook kan je een groot gedeelte van Central Parc rondfietsen. Echter, daar is geen mogelijkheid om van fiets te wisselen, dus blijf niet langer dan een half uur weg dan.
Verder is in de zomer een aanrader om een bootritje met “the Beast” te maken, dat is een powerboat die je voor 26 dollar op een leuke en erg snelle manier naar het vrijheidsbeeld vaart. Vertrek is vanaf West Manhatten. (In de buurt van het museum vliegdekschip de “Entrepid”, wat ook aan te raden is ). Verder vertrekt er ook zo’n boot vanaf Zuid Manhatten in de buurt van Fulton street. Daar zit voor de shoppers onder ons een Abercrombie, die aangenamer is dan die op fifth Avenue. verder zit er in die hoek ook een Ticket office die discount tickets verkoopt vanaf 11:00 voor broadway shows. Deze counters xpzijn dezelfde als die op Time square alleen dan al om 11:00 open en niet zo druk. De “Highline” is ook erg leuk. Die had je misschien al als tip gegeven, alleen heb ik dus nog niet de tijd gehad om je hele artikel te lezen. De higline is een oude spoorweg in het meetpacking district. Deze is omgebouwd door een nederlandse architect tot een Park van 2 a 3 km lang. Het leuke is, dat het een 20 meter boven de grond ligt en zo loop je dus echt in een park op hoogte, tussen de gebouwen van New York door. Je eindigt dan in het meatpacking district. Je kan daar Trendy eten of naar De Chelsea market gaan. Nou er is zeker nog meer te doen in NY. Als ik je ergens mee kan helpen, mail mij maar.

Wow! Ik weet dat NY duur is maar vind het toch veel geld per dag. En je hebt echt geen gekke uitgaven gedaan. Wel lijkt NY mij het geld meer dan waard :)

Ik vroeg me af of mensen ook gebruik hebben gemaakt van Groupon of andere kortingsdeals (zoals in NL Social Deal)
Daar kan je toch ook nog flink op allerlei kosten besparen?

Dat heb ik zelf ook gehoord inderdaad! Maar zelf heb ik er geen gebruik van gemaakt.

55 EU per dag voor eten is totaal onnodig, zeker als je kunt koken in je eigen appartement. En voor 30 EU per dag heb je al een eigen kamer via Airbnb in bijvoorbeeld Queens.

Overnachten buiten Manhattan kan inderdaad een stuk goedkoper! Dat zou ik misschien wel overwegen bij een tweede bezoek, maar voor nu vond ik het erg fijn om centraal te verblijven. Ik vind 55 euro wel redelijk. Als je gemiddeld 25 euro voor het avondeten + drinken rekent (wat voor NYC echt goedkoop is), dan heb je nog 30 euro over voor ontbijt, lunch, tussendoortjes en drankjes. Mijn vriend en ik eten erg gezond dus dan ga je minder vaak voor een goedkope burger, pizza of bagel. Maar dat is dus een bewuste keuze.

Dat is best duur dan ja. Wij gaan volgende week! Wij hebben voor vlucht en hotel 1200 euro per persoon betaalt voor 6 dagen, voor een mooi hotel met mooi uitzicht. Voor het shoppen heb ik 600 euro gereserveerd. Denk dat we daar mooie merken voor goedkoop kunnen scoren. Wat eten betreft eten we eigenlijk geen fastfood maar houden we veel van vis en salades, dus denk dat het misschien dan duur voor ons zal uitvallen, Hebben ze daar ook lekkere woktenten ?

Nou heb veel aan je artikel gehad, betekent dus dat ik veel meer geld zal moeten meenemen dan eigenlijk gepland!

Hoi,
Een leuk reisverslag. Ik heb mij dan ook laten inspireren door jouw tips.
Wij gaan in februari 2018 voor 9 dagen (8 nachten) naar New York. Wel een koude periode, maar mijn wens om mijn 50e verjaardag in NYC te vieren komt dan uit.
Ik organiseer deze reis helemaal zelf voor ons tweeën.
Aangezien wij in Spanje wonen vliegen wij dus vanuit Spanje naar New York. We hebben een directe vlucht met Delta Airlines. voor 453 euros per persoon. We vliegen dan overdag vanaf Barcelona rechtstreeks naar JFK. De vlucht terug is wel ´s nachts.
In New York reserveren we een gedeelde taxibus voor het traject naar ons appartement in Manhatten en ook voor het traject van het appartement naar JFK op de dag dat we weer terug naar huis gaan. Met de SuperShuttle kost een retour ongeveer 35 euro p.p.

In het midden van Manhattan hebben we voor 8 nachten een leuk appartement (via Booking) gevonden voor 700 euros.
Wij zijn nog nooit in NYC geweest en willen daarom van alles zien. Dus typisch de toerist uithangen, iets waar ik normaal gesproeken niet zo van hou, maar goed, dit keer lijkt mij het de beste optie.
Wij wiilen graag de Top of the Rock en de Empire State bezoeken, een dag met de Hop On Hop Off, met een boot rondom Manhatten om mooie fotos te kunnen maken van de Skyline en het Vrijheidsbeeld. In totaal 5 activiteiten waarvoor we een NYC Explorer Pass (125 euros p.p ) gaan kopen.
Ook willen we graag een dag naar Washington DC. Op Internet een dagexcursie voor 75 euros p.p. gevonden. Dus we gaan een dagje naar Washington DC.
Voor het vervoer in NYC nemen we een Metrocard voor 7 dagen. Deze kaart kost ongeveer 30 euros p.p.
En voor deze reis hebben we via World Nomads een goede reis- en annuleringsverzekering afgesloten voor 70 euro p.p. Dit is nl. een verzekeringsmaatschappij die ik persoonlijk aanraad. Uit eigen ervaring weet ik dat dit een goede maatschappij is. Is ietsjes duurder, maar de service is ontzettend goed.
Alles bij alles kost ons deze reis (vlucht, transport, appartement, 6 excursies, en reis-/annuleringsverzekering) ruim gerekend 1190 euros per persoon.
Naar mijn mening een goede prijs.
Wat we precies gaan uitgeven tijdens ons verblijf aan eten, drinken en inkopen dat zien we dan wel. Maar ik reken op 40-50 euro p.p.p.d.
Ik weet dat het in februari koud is in NYC, maar ik wil graag mijn verjaardag in NYC vieren en deze periode is ook wanneer wij kunnen.

Bedankt voor je uitgebreide reactie! Wat een mooie plannen! Ik ben benieuwd hoe de daadwerkelijke kosten gaan uitpakken! :)

Handig om deze tips te lezen! Mijn vriend en in gaan in februari 2018 6 dagen naar New York. We gaan voor het eerst naar Amerika en voor het eerst buiten Europa op reis. Erg spannend! Wij vliegen vanuit Dusseldorf en hebben €390 betaald voor retourvlucht, inclusief ruimbagage en verzekeringen. Via booking.com een iniminikamer gereserveerd met stapelbed voor €550. De ruimte maakt voor ons niks uit omdat we daar waarschijnlijk toch weinig zijn. We hebben deze kamer gekozen omdat het vlakbij Times Square (400 meter) ligt. Wij zijn dus €665 kwijt per persoon. Daar komt de Esta, NewYorkPass en vervoer van en naar AirPort nog bij. Het blijft een dure trip maar is het zeker waard!
Wij hebben er in ieder geval zin in! 😃

Hoi Sylvia,
Ook wij gaan in februari 2018 naar NYC. Om precies te zijn van 22/02 t/m 02/03.
Wij hebben het vervoer van en naar het JFK Airport geboekt bij SuperShuttle geboekt. Op internet een kortingscode gevonden waarmee je 10 % korting krijgt. Voor een retour JKF – Manhattan – JFK hebben wij ongeveer 60€ betaald. (68,60$)
De pagina van SuperShuttle is https://www.supershuttle.com/ en gebruik dan deze code “BLUEM” om 10% korting te krijgen.
Wij zijn in totaal zeven complete dagen in NYC en na wat rondkijken op Internet zijn wij tot de conclussie gekomen dat de New York City Explorer Pass ons het beste uitkomt. Met deze pas kun je gedurende je verblijf kiezen uit 3/4/5/7/10 activiteiten voor een goedkoper tarief. Het voordeel van deze pas is dat je zelf bepalen kunt wanneer je een bepaalde activiteit wilt doen. De New York CityPASS is vergelijkbaar, maar veel duurder.
Via de website van https://www.isango.com/new-york-city/new-york-city-explorer-pass_6593 kun je de NYC Explorer Pass het goedkoopst bestellen vanaf 57,34€ (3 activiteiten). Bij andere sites ben je al snel duurder uit.
Ook zie ik dat je bij het kopen van de vluchten verzekeringen hebt afgesloten. Ik raad je aan de polisvoorwaarden van deze verzekering eens goed te lezen. Over het algemeen zijn dit basisverzekeringen en dekken niet alles. Wij hebben een reis-/annuleringsverzekering afgesloten bij World Nomads. Een verzekeringsmaatschappij die ik persoonlijk aanraad. De dokterskosten in de VS liggen zeer hoog en een basisverzekering dekt nl. niet alles of heb je een eigen risico en moet je bijbetalen. Naar mening is het dus beter om voor een reis naar de VS een goede reisverzekering te nemen. Je gaat immers in de winter. Stel je voor dat je uitglijdt (hoop het niet) in de sneeuw.
Ik wens jullie in ieder geval veel plezier en wie weet komen we elkaar tegen in NYC

Bedankt voor de uitgebreide aanvulling Peter! Hier hebben anderen zeker iets aan!

Beste Lisette en andere lezers,

Wat leuk om deze verhalen en tips te lezen. Kunnen jullie mij de namen geven van de airbnb’s waar jullie verbleven? Ik kom op hele andere, lees hoge, prijzen uit als ik zoek. Er is zo veel en zie door de bomen het bos niet meer. Waar hebben jullie overnacht en hoe beviek dat? Alle tips zijn welkom!

Dank jullie wel, ik ga 29/8 tm 4/9 van dit jaar. Vlucht heb ik al, nu nog een airbnb of hotel. Voorkeur heeft airbnb met klein keukentje.

Alvast bedankt!

Groetjes van Estella

Hallo Estella! Fijn dat je iets aan mijn tips hebt! Ik sliep in deze Airbnb: https://www.airbnb.nl/rooms/832640?guests=1&adults=1
De prijzen kunnen per datum verschillen. Dit appartement ligt in de Lower East Side, wat ik één van de leukste buurtjes van New York vind! Heel veel succes met het plannen van je reis!

Hallo lisette ik wil graag naar new york welke reisorgisatie is het beste keus wil graag met een groep reis single weet je welke beste zijn Groetjes Arjan

Hallo Arjan, bedankt voor je mail! Als je een pakketreis zoekt dan heb ik dit artikel voor je: https://www.travellust.nl/pakketreis-new-york/. Van alle organisaties in dit rijtje is Tui de enige die ook groepsreizen aanbiedt! Veel plezier!

Hi Lisette,
Wij (2 vrienden) zijn voornemens een week NYC te gaan doen. Waar moeten we op letten bij het boeken van een hotel als je apart wilt slapen? Of loopt het dan kostentechnisch meteen flink op? Gr, Steve!

Ha Steve, als je een aparte kamer wilt is dit logischerwijs duurder dan samen op 1 kamer. Als je wel op één kamer wilt maar wel twee aparte bedden in plaats van een tweepersoonsbed, dan kan je dat vaak gewoon aanvinken via Booking.com als je je kamer kiest. Dat kost niets extra’s. Niet elk hotel heeft kamers twee aparte bedden, maar de meesten wel. Succes!

Leuk geschreven stukje over NY. Wordt er erg enthousiast van. Een vraagje over de NYpas. Wij gaan met ons vieren volgend jaar april naar NY. Ik wil dat de pas kopen. Maar kan je met de pas meerdere keren naar bv hetzelfde museum? Stel ik wil naar het bevrijdingsbeeld en de volgende dag weer…..kan dat met de pas? Of kan ik het per bezienswaardigheid maar 1x gebruiken?
Zin in !!!!!

Ha Ella,

Bedankt voor je bericht en fijn dat je iets aan mijn artikel hebt! Met de New York Pass kan je elke bezienswaardigheid 1x bezoeken. Veel plezier in New York!

Leave a Comment