Hardlopen in New York: de 4 mooiste plekken!

hardlopen in New York

hardlopen in New York

Al jaren prijkte het op mijn bucketlist: hardlopen in Central Park, New York. Niet omdat ik nou zo’n hardloper ben (ik rende ooit twee 5k-wedstrijden maar dat is ook alweer 4 jaar geleden) maar juist om mezelf eens een typische New Yorker te voelen, zoals ik dat al tig keer in films en series heb gezien.  Het leek me heerlijk om een momentje niet de toerist uit te hangen maar me te mengen tussen fitte New Yorkers voor een workout met uitzicht op de skyline. Dus toen ik onlangs in New York was heb ik de stoute hardloopschoenen aangetrokken en twee uur lang te voet Central Park ontdekt. Geweldig! Natuurlijk is Central Park niet de enige plek die geschikt is voor een run. Ik zet 5 tips voor hardlopen in New York op een rij. Voor alle vijf geldt: vergeet je camera niet!

Hardlopen in Central Park

De meest populaire plek voor hardlopen in New York is het bizar grote Central Park. Er zijn oneindig veel paden en routes, dus hier kun je je lol op. Het pad is in de meeste gevallen speciaal gemarkeerd voor hardlopers, zodat je zo min mogelijk gestoord wordt door wandelaars of fietsers. Ook zijn er voldoende waterkraantjes, bankjes en toiletten. Ben je gevorderd, ren dan het hele park rond in 9,7 kilometer. Onderweg kom je de nodige bezienswaardigheden tegen. Ben je iets minder fanatiek, ren dan in 2,5 kilometer rond het prachtige Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir. Dit zijn slechts twee van de oneindig vele routes die je kunt lopen; een walhalla dus! Plof daarna vooral ergens neer in het gras om bij te komen, te picknicken en na te genieten van een heerlijke, onvergetelijke run!

Hardlopen over de Williamsburg Bridge

Hoewel de iconische Brooklyn Bridge ook populair is voor een run, zou ik me er persoonlijk niet snel aan wagen: de brug is op bepaalde tijdstippen beladen met toeristen, je wordt dus continu gestoord en de ondergrond is niet echt fijn. Een beter, rustiger alternatief is een run over de Williamsburg Bridge. Ren zonder gestoord te worden door verkeer of toeristen vanuit Manhattan naar het hippe Williamsburg in Brooklyn, terwijl de auto’s en metro’s onder je door racen. Kijk af en toe ook nog eens om voor een indrukwekkend uitzicht over de skyline van Manhattan en check vooral de coole street art op de brug zelf. De Williamsburg Bridge heeft een lengte van ruim 2,2 kilometer dus heen en weer ren je zo’n 4,5 kilometer. Te kort? Ren je dan een stukje door de straten van Willamsburg of het East River Park, voor wat extra kilometers.

Hardlopen in New York; Williamsburg

Hardlopen in het East River Park

In downtown New York, bij de Lower East Side en East Village vind je het East River Park. Dit langgerekte park is bij toeristen vrij onbekend en staat bij de locals in het rijtje als één van de favoriete parken. Ideaal dus voor een flinke run! Je rent hier heerlijk langs de East River met een uitzicht op de westkant van Brooklyn, de Brooklyn Bridge, de Manhattan Bridge en de Williamsburg Bridge. Ga je noordelijk genoeg, dan kan je ook een blik op het Empire State Building werpen! Naast diverse renpaden vind je hier onder andere fietspaden, basketbal- en tennisvelden en is er de mogelijkheid om te barbecueën.

Hardlopen langs de Hudson

Het is lastig een fitte New Yorker te vinden die dit nog niet van zijn lijstje heeft gestreept: Hardlopen langs de Hudson River, aan de westkant van Manhattan. Er zijn verschillende plekken langs de Hudson die perfect zijn voor een run. Erg mooi is het Riverside park in de Upper West Side, waar je eindeloos kunt rennen met een uitzicht over het water. Je kunt hier in de zomer ook gratis kajakken! Een andere optie is de Hudson River Greenway; een wandel-/skate-/fietspad die vanaf downtown Manhattan helemaal naar de George Washington Bridge loopt. Dit pad loopt dwars door het Hudson River Park, Riverside Park South, Riverside Park en het Fort Washington Park, dus langeafstandslopers raken hier niet zomaar uitgerend.

Doe mee met een hardloopwedstijd in New York

Een bruisende stad als New York barst natuurlijk van de evenementen dus hoe tof is het om eens de sfeer te proeven op een hardloopevenement? De wereldberoemde New York City Marathon vindt ieder jaar plaats op de eerste zondag van november en staat bij menig marathonloper op het wensenlijstje. De route van deze epische marathon loopt door de 5 stadsdelen van New York (Staten Island, Brooklyn, Queens, the Bronx en Manhattan) en eindigt in Central Park. Is een marathon te hoog gegrepen, kijk dan eens online naar andere officiële hardloopevenementen.

Hardlopen in Central Park

Natuurlijk zijn er in New York nog veel meer plekken voor een toffe run, zoals de Manhattan Bridge, Prospect Park of Staten Island Boardwalk. Staat hardlopen in New York op jouw bucketlist of heb je het al eens gedaan? En welke plek is jouw favoriet? Reageer!

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Hardlopen niet, New York wel!

Mag ook ;)

Leuke post! Al ben ik zelf he-le-maal geen fan van hardlopen haha. Al zou ik wel graag een rondje willen hardlopen in Central Park wanneer ik ooit eens in New York ben!

Hahaha, ik moet ook zeggen dat ik er 4 jaar geleden al mee gestopt ben omdat ik het saai vond, maar voor mooie plekken zoals dit stof ik mijn hardloopschoenen graag even af!

Helaas niet kunnen hardlopen in NYC, want het was echt heel erg slecht weer. Misschien een volgende keer ;)!

Jammer, maar inderdaad: New York is een stad waar je vast nog eens terug komt, dus dan moet je het zeker gaan doen!

Vroeger was Ik fanatiek hardloper en wilde ik ooit de New York marathon lopen. Dat leek me zo gaaf!! Maar goed, dat is er uiteindelijk nooit van gekomen maar echt, ik ga ook ooit nog een keer hardlopen in Central Park. Zo leuk!

Leave a Comment