TERUGBLIK: Toscane en Cinque Terre

droombestemmingen Europa
toscane en cinque terre

Als er een bestemming in Europa het perfecte vakantieland is dan is het Italië wel. Sinds lange tijd is het één van mijn favorieten en ik kan het niet laten er regelmatig een bezoekje te brengen. Zo sliep ik een tijdje terug in een spierwitte trullo in Puglia en wandelde ik kort daarvoor door de alpen in Zuid-Tirol. Conclusie: Italië is divers en verveelt geen seconde. Waarom zou ik dat goedkope vliegticket laten liggen? Juist! Boeken dus!

Romantiek in Toscane

Het is alweer zeven jaar geleden dat ik kennis maakte met Toscane. Verreweg de populairste regio van het land en zodra je één blik op het landschap werpt weet je waarom. Slingerende landweggetjes, glooiende velden die tot de horizon reiken, perfect gevormde cipressen en eindeloze wijngaarden. Maar niet alleen het landschap is woest aantrekkelijk; de charmante steden kunnen er ook wat van. Oude stadsmuren, verborgen pleinen, authentieke winkeltjes en natuurlijk die overheerlijke Italiaanse keuken. De romantiek druipt ervan af. Toentertijd verkende ik wereldstad Florence, nu staan het kleinere Lucca, San Gimignano en Volterra op de planning. Ook deze bestemmingen voldoen voor de volle honderd procent aan dat typische plaatje.

Droombestemming Cinque Terre

Hoe fijn Toscane ook is, de echte reden voor mijn reis naar Italië is Cinque Terre. Al jaren stond deze verzameling van vijf kleurrijke dorpen hoog op mijn wishlist en het moest er nu maar eens van komen. Dus hop, met de auto richting de Italiaanse Rivièra. Daar zal het kuststadje Portovenere als uitvalbasis fungeren. De volgende dag weet ik niet hoe snel ik in de boot moet springen voor een tocht langs de grillige kustlijn. Cinque Terre blijkt in werkelijkheid nog mooier dan op de foto’s. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso El Mare zijn spectaculair tegen de rotswand gebouwd. De bewoners mogen van geluk spreken dat ze dit hun thuis mogen noemen. Twee dagen lang dwarrel ik met mijn hoofd in de wolken door deze schattige dorpjes en besef ik me nog beter waarom Italië het perfecte vakantieland is.

Toscane en Cinque Terre in beeld

Ik combineerde tijdens deze reis twee droombestemmingen in één trip: Toscane en Cinque Terre. Ideaal voor een actieve vakantie onder de Zuid-Europese zon. Meer lezen over deze reis?

  • Mijn tips voor Portovenere, de uitvalsbasis voor Cinque Terre
  • Meer informatie over eeuwenoud en romantisch Volterra

Voor nu een fotoverslag!

il molendino pisa
Hallo Italië! De eerste drie nachten verblijf ik bij een bed & breakfast in Calci, net buiten Pisa. B&B Il Molendino is gevestigd in een prachtige oude molen. De eigenaren doen er alles aan om je verblijf perfect te maken. Aanrader!

roadtrip toscane herfstOn the road again! Wil je Toscane ontdekken? Dan is de huurauto de beste manier! Ik boekte mijn auto van te voren via Sunny Cars, zodat de auto bij aankomst op de luchthaven klaarstond. Ook nu weer was mijn ervaring met Sunny Cars top. We mochten vanwege noodweer niet in Pisa landen maar moesten uitwijken naar Bologna. Na één telefoontje met de klantenservice konden we onze auto kosteloos omboeken.

lucca italie
Ik was al tijden enorm benieuwd naar de stad Lucca en deze stad heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het historische centrum is een plaatje en de sfeer is op en top Toscane.


Beklim zeker de Guinigi toren voor dit mooie uitzicht over de stad.

uit eten in lucca italie
Ook niet te missen: Piazza Anfiteatro. Een prachtig plein verborgen in het centrum van Lucca.

volterra toscane italie
De volgende dag bezoeken we Volterra en San Gimignano, twee charmante, historische steden waar de romantiek van afdruipt. First stop: Volterra!

volterra italie
Liefde voor deze doorkijkjes.

italiaans ijs san gimignano
Natuurlijk mag een Italiaanse ‘gelato’ niet ontbreken bij een bezoek aan Italië. Gelateria Dondoli in San Gimignano won meerdere malen de prijs voor de beste gelato ter wereld. Dat moest ik natuurlijk proeven!

Portovenere italië
Na drie nachten verlaten we Toscane en rijden we richting Cinque Terre. Het kuststadje Portovenere wordt vaak het zesde stadje van Cinque Terre genoemd, maar behoort officieel niet tot dit gebied. Portovenere is net zo charmant als Cinque Terre maar een stuk minder druk. Dit maakt het wat mij betreft een goede uitvalbasis. Dit is overigens het uitzicht vanaf Portovenere Grand Hotel, waar ik twee nachten verbleef.

riomaggiore
Vanuit Portovenere pak ik de boot naar Cinque Terre. Riomaggiore is het eerste dorpje dat zich laat zien en ik ben op slag verliefd!

manarola cinque terre
Manarola is het eerste dorp waar ik voet aan wal zet. Waar je ook kijkt; het uitzicht is adembenemend.

manarola italie
Slenteren door kleurrijk Manarola…

vernazza cinque terre
…en slenteren door de verscholen steegjes van charmant Vernazza.

corniglia cinque terre
De kleinste van de vijf én het enige stadje zonder haven: Corniglia.

kunst cinque terre
Monterosso El Mare is het meest noordelijk gelegen stadje van Cinque Terre. Verreweg het minst fotogeniek, maar de straatjes zijn wel enorm gezellig.

cinque terreRiomaggiore daarentegen is bloedmooi! Mag ik hier blijven? Please?

Ben jij al eens in Toscane en Cinque Terre geweest? Wat is jouw favoriete bestemming in Italië?

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Bizar! Ik ben nu net zo ongeveer dezelfde reis aan het plannen voor eind mei! Ik lees je blog vanavond even verder. Fijne Pasen!

Dat is toevallig! Gaaf zeg! Mocht je nog tips nodig hebben, vraag ze gerust! Veel plezier met de voorbereidingen en geniet van het Paasweekend!

Wauw, wat super super mooi! Prachtige foto’s ook!

Bedankt voor het compliment! Deze reis was zo fotogeniek, dat het vrij makkelijk is om mooie foto’s te maken :D

Mooie dorpjes! Ik ben zo’n 10 jaar geleden voor het laatst in Toscane geweest: Pisa, Florence, Sienna (ook heel mooi!), maar ik wil nog wel een keertje terug. En volgende maand ga ik naar de streek Emilia-Romagna, net naast Toscane :)

Naar Sienna wil ik ook nog steeds erg graag. Heel veel plezier in Emilia-Romagna!

Prachtige foto’s Lisette! Die van de auto op de weg ook.
De foto van Vernazza, waarop je tussen het groen in een steegje doorloopt- was voor mij echt een O ja!!-moment. Precies daar zat mij B&B. Vanaf daar was ik in 1 minuut bij het startpunt van de wandelroute langs de kust.

Bedankt! Erg leuk om te horen Denise! :) Wat toevallig dat je B&B daar zat. Mooie plek!

Jaa liefde voor Italië! (: Vorig jaar september heb ik een soortgelijke reis gemaakt, ook naar Cinque Terre, een aantal omliggende dorpjes en Florence. Grappig dat jij Monterosso niet fotogeniek vond, juist prachtig ook die rotsen in het water, mooie plek om te zwemmen ;)
Als ik je foto’s van Lucca zie…daar wil ik ook nog wel heen!! Mooie foto’s! (:

Het water daar is inderdaad erg mooi! Toch vond ik de huisjes etc minder fotogeniek! Maar smaken verschillen! ;) Lucca is echt een aanrader!

Cinque terre is mijn favoriete plekje in Italië! Wat is het daar mooi zeg. Prachtige foto’s heb je trouwens gemaakt. Verder ben ik in de Toscane alleen in Pisa en Florence geweest, ik zou graag meer ontdekken, want er zijn volgens mij heel veel mooie plekken te vinden in de Toscane.

Bedankt! Cinque Terre is ook een van mijn favoriete plekken geworden. Toscane heeft inderdaad ook veel te bieden. Daar ben ik nog lang niet uitgekeken!

Heerlijke foto’s. Je krijgt meteen zin om te reizen.

Leave a Comment

TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!