Mooiste stranden van Curaçao: dit is de top 5!


mooiste stranden van Curaçao

Perfectie bestaat niet, maar Curaçao komt aardig in de buurt. Het zonnetje schijnt er eeuwig, de muren zijn in alle kleuren van de regenboog gekalkt, het landschap is verrassend ruig en mooi, ’s avonds klinken er vrolijke deuntjes en je kunt er heerlijk eten. Maar natuurlijk komen we er vooral om neer te ploffen en weg te dromen op één van de vele tropische stranden. Over perfectie gesproken! Wat zijn volgens mij de mooiste stranden van Curaçao? Deze!

#5: Sea Aquarium Beach

Sea Aquarium Beach, waar de populaire beach club Mambo Beach gevestigd is, is het kloppend hart van jong en toeristisch Curaçao. Toegeven, de plek is verre van idyllisch, maar leuk is het er zeker wel! Hier kom je overdag om bruin te bakken, mensen te kijken, te zwemmen met dolfijnen of te shoppen op de boulevard. Als de zon wat lager staat beginnen de happy hours. ’s svonds ga je met de voetjes van de vloer, want dit is de plek voor de beste feestjes. Regelmatig zijn hier optredens van bekende (Nederlandse) artiesten en dj’s.  Ik zwom hier met haaien, dronk Blue Curaçao en werd ook nog eens geïnterviewd door radiostation Dolfijn FM terwijl de zon in de zee zakte. Je snapt het al: je verveelt je hier geen seconde. Het strand zelf is, ondanks de drukte, ook verrassend mooi. Een verdiende vijfde plek!

Mambo Beach Curaçao

Mambo Beach

#4: Grote Knip

Grote Knip, gelegen in het prachtige westen van Curaçao wordt in menig lijstje over de mooiste stranden van Curaçao als nummer één genoemd . Dit strand is nog steeds puur natuur, authentiek en het water is fluoriserend blauw. Helaas was Grote Knip tijdens mijn bezoek door weersomstandigheden (er was net een storm geweest) niet zo idyllisch als het normaal gesproken is. Er lag veel puin op het strand, het water was stukken minder helder en de bekende rotswand (waar waaghalzen voor de kick van af springen) was deels afgebrokkeld. Toch weet ik dat Grote Knip heel erg mooi is en was ik verliefd op de rieten parasolletjes. Vandaar in mijn lijst toch een vierde plek.

Grote Knip Strand curacao tips

Grote Knip stranden Curaçao

#3: Porto Mari

Wat is Porto Mari leuk! Het strand is dan misschien niet zo wit, maar verder is het een droomplek. Het strand van Porto Mari is van alle gemakken voorzien (ligbedjes met parasol, een restaurant en duikscholen) maar doet, vanwege de kleinschaligheid, helemaal niet druk of toeristisch aan. Porto Mari ligt in een prachtige baai dus je camera maakt hier ook overuren. Een ideale plek voor een tropische stranddag in het paradijs!

Porto Mari Curaçao

Strand Porto Mari Curaçao

#2: Klein Curaçao

Net niet op één in de lijst van mooiste stranden van Curaçao: Klein Curaçao! Klein Curaçao is een onbewoond eiland gelegen voor de kust van Curaçao. De stranden hier zijn plaatjes; witter vind je ze nauwelijks en het water is azuurblauw. Ga je snorkelen, dan is de kans groot dat je na een paar minuten vergezeld wordt door een nieuwsgierige zeeschildpad. Ja, het eiland is een klein paradijsje! Het eiland zelf ziet er bijzonder uit en doet mij denken aan een maanlandschap: kaal, rotsachtig met hier en daar een scheepswrakken uit een ver verleden. Het middelpunt is een verlaten vuurtoren. Op enkele houten hutjes na is er nauwelijks beschutting dus zorg dat je je handdoekje daar meteen neerlegt, wil je niet levend verbranden. Eenmaal een plekje bemachtigd, dan rest nog één ding: GENIET!

Tip: lees hier alles over mijn dagtrip naar Klein Curaçao!

strand Klein Curaçao

stranden curacao

#1: Cas Abou

Met stip op nummer één staat het strand Cas Abou, in het noordwesten van Curaçao. Cas Abou is een spierwit strand met hier en daar een palmboom en water met honderd tinten blauw. Leg mij hier neer en ik ben de gelukkigste vrouw op aarde. Blijkbaar wordt Cas Abou steeds vaker opgemerkt, want het strand doemt zo nu en dan op in internationale toplijstjes met de mooiste stranden ter wereld. Daar mag Curaçao trots op zijn! Stiekem vind ik het strand van Klein Curaçao spectaculairder, maar omdat Cas Abou iets meer comfort biedt zoals bedjes en een beachbar staat deze op een verdiende eerste plek. Je zult er dus niet alleen zijn, maar het is wél een ideale plek voor een heerlijk dagje zon, zee strand. Meer weten? Lees mijn reisdagboekje waar ik onder andere vertel over mijn bezoek aan Cas Abou.

Cas Abou Mooiste strand Curaçao

Cas Abou Curaçao

Curacao mooiste stranden

Meer mooiste stranden van Curaçao

Natuurlijk beschikt Curaçao over tientallen andere mooie stranden. Breng dus ook zeker een bezoekje aan deze drie toppers:

  • Playa Lagun: een gemoedelijk en piepklein strandje, gelegen tussen twee kliffen. Zie hoe lokale vissers hun catch of the day binnenhalen en vergeet ook zeker je snorkelsetje niet.
  • Jan Thiel Beach: hier vind je de grote resorts zoals Papagayo en Chogogo. Geen wonder dus dat het hier overdag erg druk en toeristisch is. Het strand zelf is niet echt bijzonder, maar de zonsondergang is perfect en je kunt hier heerlijk eten met je voetjes in het zand.
  • Playa Kalki: een rustig strandje gelegen in Westpunt, waar je omringd wordt met kalkstenen klippen. Mocht je een tocht door het westen maken, stop dan ook zeker even hier.

Jan Thiel Strand Curaçao

Meer lezen over Curaçao kan hier. Wat zijn volgens jou de mooiste stranden van Curaçao?


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 gedachten over “Mooiste stranden van Curaçao: dit is de top 5!