Dit zijn de mooiste stranden van Gambia

  • Home
  • Afrika
  • Dit zijn de mooiste stranden van Gambia
senegal gambia
gambia stranden

Gambia is met de vele stranden en het warme klimaat een perfecte winterzonbestemming. Dit piepkleine land in Afrika heeft een indrukwekkende kustlijn waar je heerlijk kunt genieten van een vakantie aan zee. Benieuwd naar de beste exemplaren? In deze lijst lees je alles over de mooiste stranden van Gambia.

Eén van Gambia’s mooiste stranden: Paradise Beach

Paradise Beach, ook wel bekend als Sanyang Beach, is absoluut één van de mooiste stranden van Gambia. Het strand ligt nogal afgelegen, waardoor het een populaire dagtrip is voor mensen die ergens anders in Gambia verblijven. Er zijn een aantal beach barretjes waar je vanaf een strandbed of hangmat kunt staren naar de wuivende palmbomen en rieten parasolletjes boven je. Het ultieme vakantiegevoel! Paradise Beach is vooral populair op zondagmiddag, wanneer er een potje traditioneel Afrikaans worstelen plaatsvind. Zowel toeristen als locals komen hier op af!

mooiste stranden van gambia

Kololi Beach

Kololi is de meest toeristische bestemming van Gambia. De bekende Senegambia Strip, met de vele restaurants en hotels, bevindt zich in Kololi. Dat maakt dat het strand van Kololi dan ook één van de drukst bezochte stranden van Gambia is. Vanwege de vele faciliteiten is dit een ideale plek voor een dag aan zee. Er zijn namelijk genoeg restaurants en bedjes aanwezig. Sommige stukken strand zijn bezet door strandbedden van een resort, maar het strand is grotendeels gewoon openbaar. In de avond heb je hier de mooiste, gouden zonsondergangen! Let op: de onderstroming kan hier nogal sterk zijn, waardoor er grote hoogteverschillen en kuilen in de zeebodem en het strand kunnen voorkomen. Houd hier rekening mee!

kololi mooiste stranden gambia

Kotu beach

Ten noorden van Kololi ligt het plaatsje Kotu. Kotu is net als Kololi één van de bekendste bestemmingen in Gambia. Het bijbehorende strand is een plaatje vanwege de vele palmbomen en het zachte, witte zand. Daarom behoort Kotu Beach zeker tot de mooiste stranden van Gambia. Het strand is een stuk breder dan die van Kololi en daarom ook net een stukje mooier. Naast de vele hotels vind je hier veel faciliteiten zoals de beachbarretjes met strandbedden, wat ervoor zorgt dat dit een populair en drukbezocht strand is onder toeristen. Ook dit is een mooi strand om met een cocktail in je hand te zien hoe de zon de zee in zakt.

gambia stranden

De stranden van Cape Point bij Bakau

Een stuk rustiger dan de stranden van Kololi en Kotu zijn die van Cape Point, in de buurt van Bakau. Dit is dan ook een goed strand om een potje te voetballen of te frisbeeën zonder andere mensen te storen. Het strand van Cape Point is behoorlijk breed dus er is genoeg ruimte! Aan het einde van het strand vind je Calypso. Dit is een mooi restaurant aan de rand met uitzicht op zee én een krokodillenvijver! Met een beetje geluk kun je dus een glimp opvangen van deze bijzondere dieren. Ook tropische vogels komen hier graag.

mooiste stranden gambia tips

Tanji Beach: één van de bekendste stranden van Gambia

Tijdens een vakantie Gambia is het een aanrader om een bezoek aan het strand van Tanji te brengen. Tanji Beach is geen strand waar je lekker neerploft voor een dagje in de zon, maar het is wél een top bezienswaardigheid in Gambia. Aan het einde van de middag komen hier namelijk honderden vissers aan met hun vangst van de dag. Hun vrouwen en kinderen komen massaal naar Tanji om de mannen op te wachten en te helpen met het binnenhalen en verwerken van de vis. Ook wordt hier de vis meteen gerookt in een rokerij. De omstandigheden zijn behoorlijk eenvoudig te noemen, maar je kunt je voorstellen dat het een bijzondere ervaring is. Ook de kleurrijke vissersboten zijn een prachtig gezicht.

Lees ook: ‘Hoogtepunten Gambia: 11 leuke dingen om te zien en doen!

gambia stranden

Dit moet je weten bij een bezoek aan de stranden van Gambia

Toerisme is voor het arme Gambia enorm belangrijk. Dat brengt met zich mee dat je veel verkopers zult tegenkomen die je op het strand zullen aanspreken of volgen. Dit kan vervelend zijn, maar het hoort er een beetje bij. Koop je een drankje of een bakje met fruit, dan zullen ze dit erg waarderen. Wil je niets kopen? Duidelijk ‘nee’ zeggen en vervolgens doorgaan met waar je mee bezig was of negeren helpt. Toch zou ik aanraden om een hotel met fijn zwembad of eigen strand te boeken als je ongestoord wilt kunnen genieten. Gelukkig zijn er genoeg fantastische hotels en resorts in Gambia te vinden!

Zo boek jij een zonvakantie Gambia

Wil jij genieten van de zon in Gambia? Er zijn regelmatig voordelige vakanties naar Gambia te vinden. Een pakketreis boeken is in de meeste gevallen het goedkoopst. Niet veel vakantiegangers boeken hun hotel en vlucht los, maar dit kan wel. Zelf boekte ik een vakantie naar dit heerlijke hotel via Tui.


Vliegduur: 6 uur en 15 minuten
Beste reistijd: nov-apr
Visum nodig: nee
Krijg een gratis 5 euro kortingsbon voor See Buy Fly op Schiphol!

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Leave a Comment

TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!