5 dagen Boedapest voor 101,- euro boek je zó!

Kosten stedentrip BoedapestWie houdt er nou niet van om voor het kleinst mogelijke budget de leukste tripjes te maken? Samen met 3 vriendinnen heb ik het voor elkaar gebokst om 5 dagen Boedapest te boeken (vlucht + onderdak incl. ontbijt) voor slechts 101,- euro! Lees hier hoe ik dit deed!

Het ticket

Een van de goedkoopste budgetmaatschappijen naar Boedapest is toch wel Wizzair. We vlogen vanaf Eindhoven Airport in een kleine twee uur naar Boedapest. Prijs van het retourticket (heen op zaterdag, terug op woensdag): 54,98 euro. Maar… ik had al eens eerder met Wizzair gevlogen en bent die keer gelijk lid geworden van de Wizz Discount Club. Dit kostte slechts 29,99 euro maar daardoor heb je meteen voordeel: als je lid bent krijgen jij en je medereizigers allen 10,- euro korting per enkele vlucht. Twintig euro per persoon per retour dus! Het is dus achterlijk om niet lid te worden, want als je met zijn tweeën reist heb je die kosten er al meteen uit. Al met al: Dit zorgde ervoor dat het ticket nog maar 34,98 euro per persoon kostte.

De bagage

We hadden allemaal een kleine handbagage mee (gratis) en hebben per twee personen één grote koffer (à 40,- euro per retour) ingecheckt. De bagagekosten waren dus 20,- euro per persoon, waardoor de totale ticketprijs dus  54,98 euro bedroeg.

Het hostel

Via Hostelworld.com hebben we een fijn hostel kunnen boeken: Boomerang Hostel. De locatie was in onze ogen perfect: op slechts een kleine loopafstand van de St. Stevens Basiliek en het parlementsgebouw. Fijne bijkomstigheid: gratis koffie, thee en ontbijt! Wel vrij basic, maar goed genoeg om een bodempje te leggen.
We wilden graag een privékamer voor ons vieren en in dit hostel hebben ze vier-persoons slaapzalen. Normaal gesproken boek je dus alleen een bed in zo’n zaal, en deel je de kamer met onbekende reizigers, maar omdat we al zijn vieren waren konden we de hele slaapzaal voor onszelf opeisen! Kosten: 46,38 euro per persoon voor vijf nachten! Zoals ik zei boekten we via hostelworld.com, maar kijk ook eens op Booking.com!

Alles was geboekt, 5 dagen Boedapest (vlucht, hostel en ontbijt): 101,36 euro.

Skyline Boedapest

Markt, Boedapest

Het overige kostenplaatje

Boedapest is echt een budgetstad! Er zijn maar weinig bezienswaardigheden waar je voor moet betalen. En als je dan moet betalen, is het heel erg weinig. Erg leuk: meedoen aan een Free Walking Tour (die ik al eens deed in Krakau). Dat is een gratis rondleiding door de stad waarbij je heel veel leuke informatie krijgt. Ook een fiets huren is ideaal. Ook dat is spotgoedkoop en je ervaart de stad weer op een hele andere manier.

Ik heb me zeker niet ingehouden met mijn uitgaven in Boedapest. Zo zochten we elke middag en avond de leukste restaurants voor lunch en diner, dronken we elke avond de nodige cocktails en zijn we twee avonden wezen stappen. Als we te moe waren om te lopen regelden we een taxi. We hebben een minibus geregeld van en naar de luchthaven, in plaats van de goedkope lokale bus te pakken. Daarnaast hebben we een badhuis bezocht en hebben we uitgebreid geshopt, want ook dat kan prima in Boedapest!

Kosten van alle activiteiten in Boedapest zelf: een kleine 250,- euro. Als ik de uitgaven tijdens het shoppen hier van af haal zit ik op 195,- euro. Let wel: dit zijn de kosten over 5 dagen, waarvan 3 volle dagen en twee halve dagen.

Redenen genoeg om een citytrip naar Boedapest te maken, dacht ik zo! Voor veel meer foto’s die ik maakte in deze stad, klik je hier!

boedapest

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Leuke post! Beetje misleidende titel wel, aangezien excursies en eten er niet bij zit, en ik nu geen idee heb wat ik daarvoor moet inplannen :P Maar die tip van die Wizz club is een goede. Wist ik niet, en jeetje, dat is het zeker waard! Hopelijk ga ik dit jaar naar Boedapest, ik hoor er zoveel goede dingen over :-)

Hey!
De kosten die ik heb gemaakt qua lunch, diner, uitstapjes etc staan ook beschreven! Die 101 euro is inderdaad alleen voor vlucht+onderdak!

Aaah, wat een leuke post :) super bedankt voor de tips! Echt heel fijn *wilt al bijna direct boeken* *opent portemonnee* *is leeg*

Fijn dat je wat aan mijn tips hebt! Succes met sparen! (en zoals ik al beschreef.. heb je niet heel veel centen nodig :D)

Oh boedapest lijkt me zo leuk! Heb ik altijd al eens naartoe gewilt, wie weet dit jaar :)

Gewoon doen!!!

Hongarije en Oekraine zijn de twee Oost Blok landen waar ik nog niet heen ben geweest. Misschien moet ik die kan op, aangezien mijn reisbudget op dit moment minimaal is.

Zeker doen! Hongarije is sowieso erg goedkoop en Boedapest was super!

Super dat je dit met ons deelt. Slaapzalen zijn lekker goedkoop en ideaal als je niet te veel eisen stelt wat betreft privacy etc. Met je vriendinnen heb je dat goed opgelost. Airbnb is trouwens ook heel fijn vind ik. Je betaalt iets meer maar dan heb je een heel huis/appartement voor jezelf. Ik ga deze zomer naar Wenen en voor de accommodatie (vlakbij de stad, appartement met 2 slaapkamers) betalen we €150,00 p.p. voor 6 dagen. Heerlijk!

Goedenavond Lisette,

Je schrijft in je stuk dat je heel goedkoop een fiets kan huren? Heb je een adres voor me?

Ook een fiets huren is ideaal. Ook dat is spotgoedkoop en je ervaart de stad weer op een hele andere manier.

Leave a Comment

Bucketlist: bezoek de Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!
Bucketlist: roadtrip Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!