Hoe ik een fulltime baan met veel reizen kan combineren

baan met veel reizen

Het is geen geheim: ik reis graag en stap dan ook vaker dan de gemiddelde Nederlander het vliegtuig in. Het is dus niet gek dat ik redelijk vaak de vraag krijg hoe het mogelijk is dat ik zoveel kan reizen, terwijl ik een fulltime baan heb. Ik leg je uit hoe ik mijn fulltime baan met reizen kan combineren!

Fulltime baan en reizen: hoe combineer ik dat?

De meeste Nederlanders zijn gebonden aan een beperkt aantal vakantiedagen. Wanneer je fulltime werkt is dit gemiddeld zo’n 25 dagen per jaar, wat gelijk staat aan 5 weken. Het klinkt misschien verwend, maar ik zeg het toch: ik zou het verschikkelijk vinden om slechts 5 weken vakantie per jaar te hebben. Het zou nog erger zijn als ik daarnaast gebonden zou zijn aan bepaalde periodes of rekening moet houden met de vakanties van andere collega’s. Een baan is naar mijn idee slechts een klein onderdeel van je leven en ik vind dat werk mijn privéleven zo min mogelijk mag beperken. Ik wil genoeg tijd hebben voor mezelf, mijn interesses en de wereld om me heen. Mijn grootste passie is reizen en daar wil ik zo min mogelijk in belemmerd worden. Gelukkig verandert de tijd en zie je dit ook in diverse ontwikkelingen terug, zoals het ‘nieuwe werken’, plaatsonafhankelijk werken, flexibele contracten en het feit dat er steeds meer zzp’ers zijn.

fulltime werken en reizen

Fulltime werken maar toch veel reizen: zo kan het!

Tijdens mijn studie heb ik bewust over mijn wens nagedacht. Ik was vastberaden een baan te vinden die flexibeler zou kunnen zijn dan de gemiddelde, ’traditionele’ baan. En dat is gelukt! Ik werk als onderzoeker bij een overheidsinstantie en hier krijg je de mogelijkheid om structureel meer te werken dan dat in ons contract is vastgelegd. Bij een full time contract van 36 uur, werk je standaard 40 uur terwijl je 36 uur krijgt uitbetaald. Hierdoor werk ik in theorie 4 uur per week over (adv-uren). Een simpel rekensommetje: dit is ruim 200 uur per jaar, wat gelijk staat aan 26 extra vakantiedagen. Een verdubbeling van het standaard aantal dus! Hierdoor heb ik geen vijf, maar zo’n tien weken vakantie per jaar. Inmiddels ben ik vier dagen gaan werken, maar wel met dezelfde constructie: ik heb een contract van 28,8 uur, krijg dus 28,8 uur betaald, maar werk er 32.

De ideale baan!

Zo zie je maar dat fulltime baan en reizen goed samen kunnen gaan! Met zo’n tien weken vakantie is het ineens een stuk makkelijker om meerdere reizen per jaar te maken. Het is extra fijn dat het bij ons makkelijk is om 4 weken achter elkaar vrij te nemen. Ook een verre backpacktrip van een maand is zo prima te doen. Twee keer per jaar een maand weg is ook geen uitzondering. Ik gaf al aan dat ik inmiddels vier dagen ben gaan werken. Vrijdag is mijn vrije dag, wat het ook nog eens makkelijker maakt om een weekendje weg te gaan. Zelf probeer ik om één lange, verre reis per jaar te maken. Daarnaast plan ik graag nog wat kortere trips, zoals een citytrip of een weekje zon. Ook word ik vanwege mijn blog regelmatig uitgenodigd voor een persreis, dus daar bewaar ik ook een aantal dagen voor. Mocht het echt niet passen, dan heb ik de mogelijkheid om dagen bij te kopen. Zo kom ik mijn jaar wel door!

Update 2017: Vier jaar na het schrijven van dit artikel ben ik voor mezelf begonnen. Hier lees je meer over deze stap. Op die manier kan ik vrijwel altijd mijn eigen tijd indelen. Dat is natuurlijk de allerbeste manier om een fulltime baan en reizen te kunnen combineren!

Meer persoonlijke updates lees je hier. Ik ben benieuwd: hoe combineer jij een fulltime baan en reizen? Gaat dat je gemakkelijk af of is het juist lastig?

Volg me via Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin

fulltime baan en reizen

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Wat een ideale regeling, Lisette! Momenteel werk ik via een uitzendbureau, waardoor ik in principe wel flexibeler ben dan bij een vaste baan. Daarnaast is onbetaald verlof opnemen ook veel makkelijker dus dat zijn zeker voordelen! Toch hoop ik uit te komen in een baan met ongeveer dezelfde voorwaarden als die jij noemt, heerlijk lijkt me dat!

Ik hoop voor je dat je zo’n baan kan vinden, maar dat gaat je vast helemaal lukken!

Bij mijn werkgever is 34 uur fulltime, dat verdeel ik over 4 dagen waardoor ik iedere twee weken een lang weekend vrij ben. Heel gemakkelijk om dus veel weekendjes weg te plannen in dat soort weekenden. Ik heb daarnaast ruim 5 weken verlof maar krijg ook compensatie voor studie uren e.d. Kom in ieder geval gelukkig niks tekort; ben het helemaal eens met jouw visie!

Goed geregeld Eva! :)

Wauw, klinkt ideaal!
Ik ben afgelopen jaar ook een maandje weggeweest, maar dat is meer geluk hebben. Ik werk in de zorg dus ik kan niet zomaar een maand weg blijven, want er is altijd iemand die mijn diensten dan moet overnemen. Maar gelukkig kan ik wel vaak makkelijk ruilen :).

Ben wel heel nieuwsgierig wat voor baan je precies hebt. ;)

Wat super fijn dat je je vakanties op deze manier kunt regelen! Mag je blij mee zijn, met zo’n werkgever! :) Ik werk nu via een uitzendbureau, dus ook redelijk makkelijk te doen allemaal.

Interessant om te lezen. Vind je uitspraak over dat je baan je priveleven niet in de weg mag zitten een hele mooie! En wat heb je het goed geregeld met je werkgever zeg! Ik ben eigen baas, zzp’er en kan dus eigenlijk weg wanneer ik wil. En dat is heel erg fijn, zou nooit meer een ‘echte’ baan willen hebben. Deze vrijheid is waar ik het onzekere van een eigen bedrijf graag voor lief neem.

Ja, ben erg blij met de regeling. Zzp’er zijn is natuurlijk helemaal mooi, dan ben je 100% flexibel. Toch vind ik het hebben van een vast inkomen erg fijn, dus nu heb ik het beste van 2 werelden!

Jee, je hebt echt mazzel met je werkgever. Die kom je denk ik toch niet vaak tegen hier. Voor mij is het relatief makkelijk, aangezien ik eigen baas ben (food fotograaf) en dus aan niemand verantwoording hoef af te leggen. Het nadeel is natuurlijk dat ik tijdens reizen geen inkomen heb. Dus in theorie kan ik drie keer per jaar een maand op reis maar in de praktijk verdien ik dan gewoon te weinig. Dus aan de ene kant ben ik heel flexibel maar aan de andere kant eigenlijk ook weer niet!

Leuk om te lezen. Ideale regeling! Ik werk zelf 32 uur en ben meestal op vrijdag vrij. Als ik weer eens dagen tekort kom werk ik gewoon wat extra weken op de vrijdag. Gelukkig zijn ze op mijn werk heel flexibel en kijken ze niet meer raar op als ik met het zoveelste verzoekje aan kom zetten ;)

Goed voor elkaar :-) Daarnaast denk ik dat je ook met 25 vakantiedagen veel kunt plannen. Misschien niet twee keer een lange tijd weg, maar veel lange weekenden in combinatie met feestdagen brengt je ook al ver!

Dat is helemaal waar!

Ik heb je niet gemaild maar de vraag is wel verschillende keren door mijn hoofd geschoten. Leuk om nu te lezen hoe je dit doet. Zelf werk ik bij een bedrijf waar we 26 vakantiedagen hebben plus 13 atv dagen (op fulltime basis). Ik werk 70%. De meeste van mijn collega’s gebruiken maar een fractie en verkopen de rest. Helaas is het dus niet zo normaal om vaak vakantie te nemen maar ik doe het lekker toch. Hierbij moet ik wel rekening houden met de (school)vakanties van collega’s. Helaas heeft mijn man maar 24 dagen dus daarom ga ik elk jaar ook een of meerdere keren zonder hem weg. Nu we een dochter hebben is het wel wat lastiger en ik kijk helemaal niet uit naar de tijd dat we aan schoolvakanties vastzitten.

Nog even genieten nu je dochter nog niet naar school gaat! Het lijkt me best lastig om daar opeens rekening mee te houden, maar je krijgt er vast en zeker ook heel veel moois voor terug!

Heerlijk, zo’n werkgever heb ik ook! Al doe ik nu niet meer aan adv-opbouw. Ik werk vaak s avonds en die uren spaar ik op, ook kan ik makkelijk dagen bijkopen.
Maar helaas heeft mijn man een stuk minder vrije dagen en is hij ook niet flexibel in het opnemen daarvan. Voordat de kinderen naar school gingen konden we nog weleens een lang weekend in het laagseizoen weg, helaas kan dat nu ook niet meer.
Dus tja, ik heb het goed voor elkaar, alleen de rest van het gezin niet ;-). Wie weet ga ik nu een keer alleen met de kids weg, dag gaat toch makkelijker nu ze wat groter zijn.

Ja dat is lastig, als jij wel kan maar de rest niet. Alleen op reis gaan is dan zeker een optie!

Fijn hoor, zo een baan :) Ik heb nu voor het eerst een fulltime baan met 25 vakantiedagen. Dat is voor een ex-freelancer wel even wennen. Ik kan niet meer zomaar mijn koffer pakken en weggaan. Gelukkig zijn mijn collega’s net zo reisverslaafd, dus is het eerder een wedstrijdje (wie gaat er naar de vetste bestemming :p)

Hahah, wel fijn dat je collega’s net zo zijn, dan kijken ze je in ieder geval niet vreemd aan!

Wat een geweldige regeling van je werkgever. Maar je geeft ook ana dat je er van tevoren goed over hebt nagedacht, dus je bent niet bij de eerste de beste werkgever terecht gekomen. Ik heb in het verleden slechts een keer vier weken vrij kunnen nemen. Langer dan drie weken vrij nemen was een hoge uitzondering. Op dit moment ben ik werkzoekende, maar hoop ik bij een werkgever terecht te komen waar ik vrije dagen kan opsparen. Reizen is mijn grote passie geworden en daar wil ik mijn leven omheen bouwen, ipv andersom.

Wat fijn zeg! Ik heb standaard 30 vakantiedagen en neem er door weekend werken etc vaak tien mee naar het andere jaar. Dus ik heb er gemiddeld zo’n 40 per jaar. Mijn vriend maar 24 dus dat is heel lastig plannen. ;-)

Mocht ik voor langere tijd weg willen dan is dat vrijwel nooit een probleem. Alleenga je met onbetaald verlof.

Dat is erg mooi voor jou maar in mijn branche is dit ondenkbaar.
Ik werk als chef-kok en werk ongeveer zestig uur per week.
Als ik mijn overuren mee mag nemen naar een vokgend jaar zou ik ieder jaar bijna vijf maanden weg kunnen. Iets waar mijn werkgever iig niet intrapt.

Ja, dit is niet in elke branche mogelijk inderdaad. zoals je kunt lezen heb ik er van te voren ook echt wel over nagedacht, dus ik heb bewust gekozen voor een werkgever waar deze regeling wel mogelijk is.

Dat is een fijne oplossing zeg! Heerlijk dat je zo veel op reis kunt!

Ik werk voor mezelf maar heb een andere reden waarom ik niet zomaar op reis kan gaan wanneer ik wil: mijn 2 kleine schatten. En daarnaast ook nog het feit dat ik alleenstaande mama ben. Geen handige situatie om dan ook nog over reizen te schrijven, maar ook weer niet onmogelijk. Want ik doe het wel!

Als de kinderen bij hun vader zijn kan ik op pad. Dat betekent dat ik in principe 2x per maand een paar dagen weg kan, op persreis, als die kans zich voordoet en het precies mooi uitkomt dat dat van woe/do t/m zondag is, of gewoon zelf. Niet gek toch? Maar altijd kort dus. En die dagen zijn ook de momenten waarop ik juist extra moet werken omdat ik het alleen onder schooltijd en met werken in de avondduren niet red. Dus het is wel aanpoten.

Lange vakanties/reizen zoals jij noemt zitten er momenteel helemaal niet meer in. Het is zelfs in de vakanties maximaal een week en ik mis het echt wat langer eruit zijn zo! Echt tot rust komen en een heel land doorkruisen zoals voorheen zit er dan ook niet meer in. Hopelijk deze zomer wel iets langer dan een week, maar ja, wat dat betreft is er 0,0 flexibiliteit; vorig jaar ging de gewone regeling al totaal niet volgens afspraak en dan zit je. En ik heb ook geen 2 paar opa’ s en oma’s waar ze af en toe terecht kunnen; alleen mijn moeder, maar die vindt 2 tegelijk in haar eentje eigenlijk te druk (en dat is het ook, haha!).

Kortom, niet ideaal, maar er blijven mogelijkheden! En gelukkig kun je ook in een paar dagen tijd veel zien, zelfs in een week buiten Europa. Dat deed ik vroeger ook al.

O ja, en als ik MET de kinderen weg ga zit ik vast aan de vakanties (duur!) en dus ga ik elk jaar maar 1x per jaar echt met ze weg (vorig jaar naar Egypte), en ook dat kan dan maar max 1 week, maar dan wel altijd naar een gave plek. En dan wel nog eens iets tussendoor. En daarnaast zelf dus nog, op persreis of stedentrip, waardoor ik afgelopen jaar toch 5x weg was. (Nachtjes in NL niet meegerekend.)

Nou ja, mijn tijd voor het maken van lange reizen komt wel weer. In jouw geval zou ik zeggen: geniet er lekker van!

Heerlijk dit! Ik ben het helemaal met je eens! Ik ben nu student en spaar voor een reis na mijn studie, zodat ik voor ik het werkveld in ga nog even kan doen wat ik het liefste wil ; minimaal een half jaar reizen. En in de zomer zorg ik ook dat ik minimaal naar 1 nieuwe bestemming ga! Vorig jaar waren het er drie. Ik ga het onderwijs in, dus vakanties genoeg, maar helaas wel de meest rotte periodes ;p

Top geregeld, fijn dat dat kan bij je werkgever en je lekker kan blijven reizen;)

Wel leuk dat je jouw verlofdagen op die manier kan opbouwen. We mogen van geluk spreken dat dit in belgië of Nederland nog mogelijk is. Twee kameraden wonen in Japan en die krijgen maximaal 10 dagen per jaar terwijl ze zich te pletter werken.

Op mijn werk kennen we een gelijkaardig systeem en kunnen we overuren opsparen, al is dat aantal in theorie beperkt. Ik spaar zo een aantal extra dagen zodat ik een grote en een kleinere reis kan plannen. Dat gebeurt niet elk jaar, maar doorgaans tracht ik dit wel zo te regelen. Een collega begint erg vroeg en werkt zo langere dagen waardoor hij nog meer uren kan opnemen. Hij kan doorgaans 2x per jaar een grote reis organiseren.

Niet in elk bedrijf hanteren ze dergelijke soepele regels inzake verlof. Ik heb de indruk dat men de komende jaren dat beleid zal verstrengen, jammer genoeg.

Mijn ideaal: voor m’n eigen inkomen zorgen, zodanig dat het overal vandaan kan (m.b.v. internet). Bijvoorbeeld als illustrator. Reizen en werken zouden dan heel goed te combineren zijn. Allebei tegelijkertijd. Ik ben wel met weinig tevreden, luxe is niet nodig.
Ideaal is nog niet bereikt, maar ik ben bezig.

Heerlijk en er zijn vrij veel werkgevers die zo’n contract / regeling hebben. Betekent wel dat je ook voor 36 uur betaalt krijgt en niet 40. Daarnaast zit je wettelijk vast aan dat de ADV dagen in hetzelfde jaar opgemaakt moeten worden (nooit een probleem geweest ;))

Ik heb net mijn droombaan gevonden en reis (gemiddeld) 25% van de tijd, 5 verschillende landen. Hard werken en nog harder wanneer ik op locatie zit. Heerlijk maar ook helemaal happy wanneer ik weer thuis ben. Work hard, play harder!

Wat ideaal dat je dat zo kunt plannen! Ik heb 30 vakantiedagen en werk geregeld over, wat in totaal neerkomt op 35 á 40 dagen per jaar. Ook niet verkeerd. Het enige nadeel van mijn baan is dat ik eigenlijk niet langer dan 2 weken weg kan. Maar ach, daar heb ik ook geen geld voor ;)

Wat een fijne werkgever! En heel goed dat je daar naar op zoek bent gegaan. Inderdaad… waarom leven naar je werk en dan kijken wat er overblijft? Dat moet the other way around. Althans, als je volop wilt genieten is dat wel erg fijn. Slim dat je op deze manier uren opbouwt en ook dat je werkgever daar geen moeite mee heeft. lekker blijven reizen en vooral verhalen blijven schrijven, ik geniet mee ;-)!

PS: Duidelijk, fijn en helder verhaal, leest prettig!

Volkomen mee eens, mooi gezegd Anouk! Werk is een bijzaak. Ik blijf zeker reizen en genieten!

Toen ik nog fulltime werkte, werkte ik in de reiswereld, daar werd het vooral aangemoedigd om lekker weg te gaan natuurlijk, maar nooit langer dan drie weken achter elkaar. Ik werkte ook soms op zaterdag, dus een weekend weg was met een adv en een roostervrije maandag snel geregeld. Uren opsparen kon ook nog wel, dus in januari en februari bikkelen om de rest van het jaar af en toe weg te gaan. Daarnaast was er elk jaar wel een studiereis en ook wel ergens een dagje in een Europese stad of iets… Eigenlijk was het ideaal ;-)

Oh leuk om te lezen zeg. Ik werk op papier 36 uur, maar in ‘real life’ dus ook. Op die manier heb ik ‘maar’ 25 vakantiedagen. Toch is het heel makkelijk om hier soepel mee om te gaan. Zoveel mogelijk weg plannen in en rondom de weekenden. Vorig jaar ging ik maar liefst 9x weg! En dat met 25 vakantiedagen ;-)!

Jaa, gewoon een beetje slim puzzelen en het lukt ook met 25 dagen!

Even iets heel anders: waar is de middelste foto gemaakt? Mooi daar!

Turkije, een verlaten baaitje ergens in de Golf van Hisaronu!

O, echt? Wat mooi! Dan moet ik er toch echt vlakbij zijn geweest, want ik zat in Olüdeniz en ben ook naar Fethiye geweest. Dat ligt er allebei vlakbij!

Wat een mooie regeling! :)
Ik heb 32 dagen vakantie (waarvan 20 gewone vakantiedagen, en 12 recupdagen omdat wij 40 uur werken waardoor we standaard 1 dag per maand extra krijgen). De extra overuren die ik doe boven die 40 uur worden helaas niet gerecupereerd dus extra vakantie kan ik niet meer krijgen. Maar mij hoor je alvast niet klagen, want 32 dagen is erg veel in vergelijking met anderen. Helaas heeft het lief maar 20 dagen (en overuren die niet op te nemen zijn in recup) waardoor we toch wat beperkt zijn…

Wat een geluk met je baan! :-) Ik heb mijn goede baan als hotelmanager, met zekerheid en alles van dien, opgegeven omdat het me frustreerde dat ik zo weinig op reis kon. En omdat het goed liep met mijn blog en bedrijf hoor, maar ik vind het serieus heel moeilijk om maar 25 dagen per jaar te hebben. Dan werk ik nog liever zo’n 75 uur in de week zoals nu, als ik maar vaak kan reizen. Lucky you, topper!

Jaa ik ben echt zo blij met hoe het op mijn werk geregeld is. Ik zou helemaal gek worden met maar 25 vrije dagen. Ik vind het echt inspirerend hoe jij het hebt aangepakt en dat je je droom en hart achterna bent gegaan! Goed bezig meis!

Ja… dat klinkt goed haha! Ik heb maar vier weken vrij per jaar (21 dagen)… dus zit helaas onder het gemiddelde en moet dus écht schuiven. Daar baal ik soms weleens van. Daarnaast werk ik ook voor mezelf en daar gaan natuurlijk ook nog eens uren in zitten. Ik kan vanwege mijn eigen bedrijf niet zomaar weg. Ik werk zo’n 60 uur per week, dus ik moet enorm vooruit werken c.q. werk overdragen als ik weg wil. Werk in een andere branche is geen optie, ik heb een te specifieke opleiding. Voordeel is wel dat dat goed verdient, waardoor verre reizen wel weer een optie zijn haha!

Balen van het beperkte aantal vakantiedagen, maar gelukkig heb je geld zat om elk jaar te roadtrippen door de VS! Hopelijk kan je daar daarna nog maanden op teren! Voor- en napret is ook een soort van vakantie, toch? :P

Wat een topregeling zeg! Bij mij is dat niet echt mogelijk, voor zover ik weet.. Heb 25 vakantiedagen, maar met handig plannen met vakantie en feestdagen kom je dan toch ook nog best een eind. Het is dan alleen niet te vermijden dat je zoals nu bijv. op maandag terugkomt en dinsdag direct weer aan t werk moet, maar er zijn ergere dingen;)

Ja plannen rond feestdagen is natuurlijk ook erg handig, daar win je zeker een paar dagen mee terug. Zelf doe ik het nooit omdat het voor mij niet nodig is, maar als ik het wel zou doen zou ik inderdaad nóg meer op vakantie kunnen!

Wat een goed artikel! Heb je tips hoe je dit kan polsen als je in de sollicitatieprocedure zit (en eigenlijk dus niet weet of je werkgever zo flexibel is)?

Fijn dat je iets aan het artikel gehad hebt! Oeh lastig, ik had geluk want ik wist dit van te voren al. Ik denk dat dit sowieso iets is om niet in je eerste gesprek te polsen maar pas bij het gesprek over het contract/salaris etc. Dan lijkt het me heel logisch en zeker niet raar om het over deze dingen te hebben, aangezien het meer en meer gebruikelijk is.

Ik heb 5,5 week vakantie, maar die besteed ik ook echt volledig aan het maken van tripjes of een reis van een paar weken. Ik werk niet op vrijdag, dus een weekend weg is zo geregeld. En op die dagen plan ik ook de kapper, tandarts en andere afspraken. Zo heb ik mijn vakantiedagen echt over voor mijn reizen en reisjes. Slim dat jij extra uren werkt zodat je nog meer verlof hebt. Mijn man werkt elke week ook vaak wat uren extra. Ideaal!

Jaa als je slim met je dagen omgaat kom je ook met 5,5 week heel ver!

Met een baan in het onderwijs mag ik niet klagen over het aantal dagen, maar o wat mis ik de flexibiliteit! Daarnaast lukt het me bijna nooit om al mijn werkzaamheden tijdens mijn werkweek af te krijgen, wat betekent dat ik meestal ook in het weekend moet werken.

Gelukkig kan ik best goed plannen, werk ik soms vooruit, en kan ik toch regelmatig weg :)

Wat een geluk! Mag ik vragen wat je baan is? Of in welke sector je werkt?

Ik werk in de publieke sector bij een overheidsinstantie

Precies wat ik dacht! Ik wil al een tijdje een reisblog beginnen en zit mij vaak af te vragen of ik meer dan 25 “standaard” vakantiedagen kan krijgen. Werken in de overheidssector is uiteraard een oplossing ;-) Of ik moet het goed regelen bij mijn nieuwe werkgever.

Je hebt het iig goed geregeld :)

Wat leuk om te lezen. Maar eigenlijk hoef je dat toch niet uit te leggen.
Ik krijg die vraag ook weleens. Ik werk 5 dagdelen in de Thuiszorg. Maak 2 verre reizen per jaar. En mijn vrije dag is maandag. Dus een lang weekend gaat ook gemakkelijk. Indien nodig kan ik onbetaald verlof nemen. Maar dat komt bijna nooit voor.
Sinds begin dit jaar ben ik ook begonnen als Travel Networker bij Amondo Nederland. Dat is dus prachtig om mn grootste hobby te combineren met advies en boekingen voor andere reislustigen. Maar het meest “apart” vindt men toch wel dat ik als alleengaande reis en trips maak omdat ik getrouwd en moeder ben…
Is men toch duidelijk nog niet aan gewend.

Wat gaaf! Mijn contract loopt aan t eind van dit jaar af en ik zoek ook die mogelijkheden. Ik ga mijn eens oriënteren bij de overheid.

Wat leuk om jou verhaal te lezen!! Gelukkig zit ik kwa uren in dezelfde positie , en wil dus ook zoveel mogelijk gaan reizen in de toekomst !!
29okt ga ik 5 weken naar Thailand , en ben nu al aan het fantaseren over me volgende reis.
?

Klinkt helemaal top Erika! Fijn dat je ook zoveel vakantiedagen hebt!

Aha, bij de overheid dus! Bij mijn vorige werkgever had ik een soortgelijke regeling. Helaas zit ik nu aan 25 dagen per jaar, dus moet erg creatief zijn met de mogelijkheden.

Dat is echt wel fijn, dat dat kan! Ik denk dat het ook wel scheelt aan de sector waarin je werkt. Kan me zo voorstellen dat dit bijvoorbeeld in de zorg een stuk moeilijker gaat. Ik ben nu nog druk opzoek naar werk (hebben een paar maanden gereisd), maar hoop ook wel iets te vinden dat makkelijk te combineren is met reizen.

Jee wat lekker om zoveel weken vrij te hebben en wat een goede regeling. Momenteel werk ik nog maar 3 dagen per week. Dus heb ook veel vrij rondom de weekenden. En soms werk ik 4 dagen per week zodat ik die dagen weer kan opsparen. Soms moet je een beetje creatief zijn en kom je vanzelf op meer vrije dagen voor je vakantie.

Deze tip ga ik meenemen bij mijn eerst volgende arbeidsvoorwaardenbespreking. Ik heb ooit weleens een 36 uur contract gehad, en dan werkte ik om-en-om 32 en 40 uur (vier dagen, dan vijf dagen). Dat dit ook tot de mogelijkheden zou behoren, was daar bij niemand ooit opgekomen. Bij mij helaas ook niet…

Gave website en heel leuk om te lezen hoe je het allemaal doet! :-)

Ik ben ook onderzoeker, en daarnaast professioneel muzikant. Natuurlijk heb ik “vaste” afspraken, zoals deadlines en concerten, maar het grootste gedeelte van mijn tijd kan ik zelf invullen en dat vind ik heerlijk! ^_^ Bovendien mag ik regelmatig op reis voor conferenties en tournees… :-)

Een andere vraag, die bij me opkwam na het lezen van jouw zinnetje “[ik] stap dan ook vaker dan de gemiddelde Nederlander het vliegtuig in” – hoe ga je om met die vlieguren en je voetafdruk? Dat is iets waar ik zelf regelmatig mee worstel, daarom dat ik het nu aan jou vraag. Misschien een idee voor een blogje?

Groetjes van Martine

Leave a Comment