PERSONAL: ik gooi mijn leven om!


ik gooi mijn leven om

Eind 2010 vertrokken Mark en ik voor zes maanden naar Zuidoost-Azië. Met enkel een backpack en een minimaal budget maximaal genieten. Inmiddels zijn we zes jaar verder en zijn we behoorlijk gesetteld. Hij heeft een eigen bedrijf, ik een nieuwe baan en daarnaast mijn blog waarvoor ik hele gave reizen mag maken. We wonen op een heerlijk plekje in Utrecht, hebben een leuk sociaal leven en gaan ook nog eens trouwen. Maar al zes jaar lang kriebelt er iets. Iets dat we écht niet meer kunnen en willen negeren…

De wereld rond als digital nomad!

Vrienden en familie zijn op de hoogte, mijn baan is opgezegd en Mark heeft al zijn klanten geïnformeerd. Eindelijk mogen we het van de daken schreeuwen: WE GAAN VOOR ONBEPAALDE TIJD DE WERELD ROND! Het plan is om reizen te combineren met ondernemen. Hij gaat zijn werk als personal trainer/voedingsdeskundige op een andere manier invullen, ik ga mijn blog en werk als freelance schrijver uitbreiden. Op wereldreis als digital nomad dus en een hele gave kennismaking met plaatsonafhankelijk werken.

Een ticket is al geboekt: we vertrekken 17 oktober en starten, lekker vertrouwd, in Bangkok. Een vastomlijnd routeplan is er niet. Wat we wel weten is dat we het reizen afwisselen met af en toe wat langer op één plek blijven. Bestemmingen zoals Bali of Chiang Mai hebben goede faciliteiten voor ondernemers zoals wij. Het zou best kunnen dat we daar wat weken blijven hangen. Een langere tussenstop in het vertrouwde Nederland, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen of de zomer? Ook mogelijk! Verder staan we te popelen om bekende plekjes nogmaals te bezoeken (Laos, al lange tijd onze favoriet!) en compleet nieuwe landen te ontdekken (Myanmar, Japan, Indonesië, Nepal, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika…). Je hoort het al, de bucketlist is eindeloos.

Sprong in het diepe

Het is enorm spannend om alles wat we hebben opgebouwd achter ons te laten. Maar je leeft maar één keer en dromen zoals deze mag je niet negeren. We gaan voor onbepaalde tijd weg, wat betekent dat we absoluut geen idee hebben wanneer we terugkomen. De kans is aanwezig dat we volgende zomer voor een tijdje in Nederland zijn, en zodra het kouder wordt onze spullen weer pakken. Die onzekerheid is voor het thuisfront erg lastig, maar voor ons is deze stap een droom die uitkomt. Dat is juist het geweldige van reizen: zonder planning op pad gaan. Doen waar je op dat moment zin in hebt. De wereld ontdekken en geld bij elkaar sprokkelen door creatief bezig te zijn. Reizen zonder te weten wat er op je pad komt en wat de uitkomst zal zijn. Eén groot avontuur: ik kan niet wachten!

Ben jij benieuwd naar onze reis en onze ervaringen met werken in het buitenland? Volg mij dan snel via Instagram of Facebook!

op wereldreis


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

40 gedachten over “PERSONAL: ik gooi mijn leven om!