PERSONAL: ik gooi mijn leven om!

niet missen in azie

ik gooi mijn leven om

Eind 2010 vertrokken Mark en ik voor zes maanden naar Zuidoost-Azië. Met enkel een backpack en een minimaal budget maximaal genieten. Inmiddels zijn we zes jaar verder en zijn we behoorlijk gesetteld. Hij heeft een eigen bedrijf, ik een nieuwe baan en daarnaast mijn blog waarvoor ik hele gave reizen mag maken. We wonen op een heerlijk plekje in Utrecht, hebben een leuk sociaal leven en gaan ook nog eens trouwen. Maar al zes jaar lang kriebelt er iets. Iets dat we écht niet meer kunnen en willen negeren…

De wereld rond als digital nomad!

Vrienden en familie zijn op de hoogte, mijn baan is opgezegd en Mark heeft al zijn klanten geïnformeerd. Eindelijk mogen we het van de daken schreeuwen: WE GAAN VOOR ONBEPAALDE TIJD DE WERELD ROND! Het plan is om reizen te combineren met ondernemen. Hij gaat zijn werk als personal trainer/voedingsdeskundige op een andere manier invullen, ik ga van mijn blog een goedlopend bedrijf maken. Op wereldreis als digital nomad dus en een hele gave kennismaking met plaatsonafhankelijk werken.

Een ticket is al geboekt: we vertrekken 17 oktober en starten, lekker vertrouwd, in Bangkok. Een vastomlijnd routeplan is er niet. Wat we wel weten is dat we het reizen afwisselen met af en toe wat langer op één plek blijven. Bestemmingen zoals Bali of Chiang Mai hebben goede faciliteiten voor ondernemers zoals wij. Het zou best kunnen dat we daar wat weken blijven hangen. Een langere tussenstop in het vertrouwde Nederland, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen of de zomer? Ook mogelijk! Verder staan we te popelen om bekende plekjes nogmaals te bezoeken (Laos, al lange tijd onze favoriet!) en compleet nieuwe landen te ontdekken (Myanmar, Japan, Indonesië, Nepal, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika…). Je hoort het al, de bucketlist is eindeloos.

Sprong in het diepe

Het is enorm spannend om alles wat we hebben opgebouwd achter ons te laten. Maar je leeft maar één keer en dromen zoals deze mag je niet negeren. We gaan voor onbepaalde tijd weg, wat betekent dat we absoluut geen idee hebben wanneer we terugkomen. De kans is aanwezig dat we volgende zomer voor een tijdje in Nederland zijn, en zodra het kouder wordt onze spullen weer pakken. Die onzekerheid is voor het thuisfront erg lastig, maar voor ons is deze stap een droom die uitkomt. Dat is juist het geweldige van reizen: zonder planning op pad gaan. Doen waar je op dat moment zin in hebt. De wereld ontdekken en geld bij elkaar sprokkelen door creatief bezig te zijn. Reizen zonder te weten wat er op je pad komt en wat de uitkomst zal zijn. Eén groot avontuur: ik kan niet wachten!

Ben jij benieuwd naar onze reis en onze ervaringen met werken in het buitenland? Volg mij dan snel via Instagram of Facebook!

op wereldreis

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Groot gelijk! geniet ervan, plan niet, go with the flow en dan beleef je alles nog beter!

Bedankt! Dat advies gaan we zeker opvolgen!

Wauw wat een gave plannen! Super zeg :) ik ben heel benieuwd waar jullie allemaal naar toe gaan en naar jullie belevenissen. Wij gaan dit ook doen als we beide klaar zijn met studeren!

Bedankt! Jaa wij zijn ook erg benieuwd! Een fijn vooruitzicht Linda. Ik kan het jullie zeker aanraden!

Wooooh heel tof! Ik ga je volgen natuurlijk, ben superbenieuwd :)

Leuk om te horen dat je me gaat volgen!

Wat een spannende stap. Gaaf dat jullie ervoor gaan. Succes met de voorbereidingen!

Bedankt Shirley! :)

Wat suuuper gaaf Lisette!! Heel veel plezier met de voorbereidingen!

Bedankt! We gaat jullie achterna ;-)

Super! Heerlijk dat jullie de stap nemen om jullie droom waar te maken!

Jaa het is een hele stap maar ik weet zeker dat we geen spijt krijgen!

Wat supergaaf!! En ik maar denken dat je vriend niet meer langer dan een paar weken op reis wilde ;) Hele coole beslissing, wordt vast helemaal geweldig!

Jaaa wat was ook zo! Hij heeft natuurlijk zijn eigen bedrijf en ging, sinds de start in 2011, niet meer langer dan 2 weken weg. Dat kon ook eigenlijk niet ivm zijn klanten. Alle reizen die we vanaf toen hebben gemaakt waren max 2 weken, met uitzondering van Nicaragua in 2014… Hij vond langer reizen ook echt niet leuk, omdat hij een doel miste. Zijn werk (passie) was zijn doel, dus na een week of 2 stond hij te popelen weer naar huis te gaan. Maar ja, ook hij is avontuurlijk en iets kriebelde. Wat als je je werk nou gewoon meeneemt? Dit bedacht hij, voor mij totaal onverwacht, in februari. Dus kwam hij met de vraag aan of ik nog steeds weg wilde. Uuuuh JAAAA!

Zo gaaf dat jullie dit gaan doen, lijkt me echt heerlijk!

Jaa het is een droom die uitkomt! :D

Beantwoorden

Narelle | wegvanhetnoorden.nl

Wat gaaf en wat stoer! Fantastisch dat jullie dit gaan doen en enorm spannend ook natuurlijk! Ik kijk uit naar jullie avonturen :D

Leuk om te horen dat je ons gaat volgen! We hebben er enorm veel zin in!

Gaaf zeg. Ik vind het altijd erg leuk om te lezen als reizigers deze stap zetten. Ook tof dat je vriend, ondanks een eigen bedrijf, de stap toch wil gaan zetten. Ik wens jullie alvast veel succes!

Jaa ik vond het ook altijd zo stoer van anderen en heb stiekem altijd al geweten dat wij dit ook zouden gaan doen. Nu is het zo ver! Can’t wait!

Wow Lisette! Wat een onwijs gaaf plan. Super tof dat jullie deze stap gaan zetten en al het moois wat jullie opgebouwd hebben even aan de kant zetten. Ik ben heel benieuwd naar jullie reisroute en alle verhalen die volgen. Geniet ervan!

Jaa bedankt! Wij zijn zelf ook erg benieuwd naar de route! We beginnen in Thailand en ik denk dat we vrij snel Myanmar gaan ontdekken, maar voor de rest staat alles nog open. Just go with the flow… :D

KADENG! wat een mooi nieuws en goed dat jullie dat doen! Daar krijg je never nooit spijt van. En wij kunnen het weten want 20 jaar geleden hebben wij precies hetzelfde gedaan :-)
Ga maar eens vragen aan bejaarden of ze ergens spijt van hebben. Dan is het antwoord altijd. ‘ik heb spijt van dingen die ik NIET gedaan heb’.
Heel veel succes en reisplezier!

Bedankt voor de enthousiaste reactie! Wij weten zeker dat we nooit spijt krijgen! Wij horen nu al zo vaak: “had ik dat ook maar gedaan toen ik jullie leeftijd had”. Je leeft maar 1 keer en dat leven is veel te kostbaar om alleen maar te werken, jezelf op de 2e plek te zetten en te doen wat van je verwacht wordt. Natuurlijk is het spannend en geven we dingen op, maar we krijgen er veel meer voor terug!

Gaaf! Mooie plannen en hopelijk gaat het worden wat jullie er van verwachten. Het zal hoe dan ook een geweldige tijd voor jullie zijn :)
Ik woon nu bijna 9 maanden als ‘digital nomad’ op Bali en dat zal voor jullie denk ik ook een ideale plek zijn.

Zo leuk dat jullie dit gaan doen Lisette, heel veel plezier en succes gewenst met de voorbereidingen! :)

Bedankt! :D

Gave plannen, Lisette! Tof dat jullie je droom gaan laten uitkomen. Succes!!

Supergaaf, ik ga jullie volgen! Zelf ga ik dit trouwens ook doen en wil ik rond oktober vertrekken. Ben al met de voorbereiding bezig en kan echt niet wachten om met deze levensstijl te beginnen! En wat jij zegt heb ik ook, je leeft maar 1 keer, dus ga er voor!

Wat geweldig Lisette! Goed dat je luistert naar je gevoel en gewoon gaat. Ik wens jullie alvast heel veel geluk en een mooie tijd samen!

Goed plan en mooie bestemmingen in het vooruitzicht! Complimenten voor je blog; we houden die in de gaten voor reistips.
Wij plannen voor 2018 ook langere reizen ( > 1 maand zoals tot nu toe) maar eerst in okt (17e!) naar Marokko.
Bon voyage
Groet,
Job

Wat grappig dat we dezelfde datum op reis gaan! Marokko is heel mooi, maar in 2018 heb je dus ook hele gave plannen lees ik. Heel veel succes en natuurlijk veel plezier!

Hey! Dit is de eerste keer dat ik je site bezoek (beter laat dan nooit, toch)… Ik vlieg 17 oktober óók naar Bangkok. Ik ga 10 maanden door Zuidoost Azie en Australie reizen (Thailand, Singapore, Indonesië, Maleisië, Filipijnen, Australië, Papua Nieuw Guinea, Viëtnam)
Maar, echt zo tof en toevallig. Waar vlieg je mee, hoelaat?
Ik ga dit blog zeker blijven volgen…!!!

Have fun, geniet er van.

Hey Lotte, wat gaaf en wat toevallig! Ik vlieg met Aeroflot en vertrek ergens tussen 11.00 en 12.00 vanuit Amsterdam naar Moskou. Jij? Misschien tot dan! :D

Haha! Ik vlieg ook met Aeroflot maar dan om 13.00 vanaf Amsterdam, naar Moskou. We hebben denk ik dezelfde vlucht naar Bangkok (rond 19.00 ofzo??) tot in Moskou!!

Dat is toevallig zeg! Ja die vlucht naar Bangkok gaat om 19:20 uur! Dan zien we elkaar sowieso in Moskou of in het vliegtuig :D

Wat gaaf! Heel veel plezier en goede reis morgen! Spannend :))

We zitten inmiddels in Bangkok :D Heel erg bedankt!

Wat een heerlijke plannen Lisette! Nou ja, plannen zijn het niet echt meer want jullie zijn al vertrokken volgens mij ;-) Ik ga je blog in de gaten houden, heel inspirerend!

Bedankt Eva! Leuk dat je me blijft volgen :D

Leave a Comment

TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!