DIARY: Mijn eerste jaar als reisblogger (deel 4)

  • Home
  • Diary
  • DIARY: Mijn eerste jaar als reisblogger (deel 4)
Eerste jaar als reisblogger

Eerste jaar als reisbloggerIn januari 2014 ben ik actief gaan bloggen. Per kwartaal wil ik jullie een inkijk geven in mijn kersverse leven als reisblogger. De vorige keer schreef ik over het derde kwartaal, waarin ik onder andere mijn eerste buitenlandse persreis maakte. Bij deze blik ik terug op oktober, november en december!

Oktober

Oktober begint meteen goed, want ik reis met twee vriendinnen voor 6 dagen naar Istanbul. Een heerlijke citytrip naar een stad die waar ik al lang over droomde. Istanbul overtrof mijn verwachtingen en liet zien dat het een bruisende, indrukwekkende en exotische bestemming is. Een verslavende, chaotische stad bomvol heerlijke geuren en prachtige kleuren.

Stedentrip Istanbul

Tijdens mijn verblijf in Istanbul zie ik tot grote vreugde dat ik ben uitgenodigd voor maar liefst twee persreizen: IJsland en Curaçao. Deze reizen vinden uiteindelijk in november plaats, lees hieronder dus meer.

Meer in oktober:

November

November is echt een topmaand! Ik mag deze maand maar liefst twee keer op persreis, naar twee prachtige bestemmingen! Begin november reis ik voor Booking.com, Icelandair en Peugeot af naar IJsland waar ik Reykjavik bezoek en vanuit daar een avontuurlijke roadtrip maak. Op en top genieten!

Rondreis IJsland

Bij terugkomst heb ik zeker geen tijd om het even rustig aan te doen, want op 17 november start een campagne van het Curaçao Tourist Board waarin ik de hoofdrol speel. Via een persbericht en social media wordt aan alle Curaçaofans en -kenners gevraagd tips te delen via #mijncuraçao. Aan de hand van deze tips wordt mijn daginvulling op Curaçao bepaald. Een hele toffe en unieke persreis dus, waar ik heel erg trots op ben en waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Ik kom zelfs op de radio, hoe vaak maak je dat mee?!

Curaçao

Meer in november:

December

Op 1 december kom ik terug van mijn avontuur in Curaçao. Mijn laatste Curaçao Travel Diary plaats ik een dag na terugkomst en dat is tevens mijn 100ste blogpost. Wat een mooi symbool! Honderd artikelen nog maar, en dan al zoveel toffe dingen gedaan. Ik ben een dankbaar mens!

In december is het vooral me-time. In een korte tijd maakte ik drie intensieve reizen en dat is geweldig, maar hakt er ook behoorlijk in. Ik vier Sinterklaas met mijn vrienden, neem eind december 1,5 week vrij waarin ik geniet van de mensen om me heen tijdens kerst en Oud & Nieuw.

Vlak voor de vakantie kom ik erachter dat mijn website van top tot teen door iemand gekopieerd is. Artikelen, lay-out, foto’s, reacties; echt alles! Je kunt je voorstellen dat dit vreselijk voelt. Ik steek bloed, zweet en tranen in mijn blog en dan is er iemand die zoiets achterlijks doet. Na veel geregel is het me eindelijk gelukt deze website offline te krijgen.

Meer in december:

Boka Pistol

1 jaar Travellust!

Mijn blog bestaat nu dus één jaar en een jaar geleden had ik niet kunnen dromen dat ik zoveel mooie momenten en ervaringen heb mogen beleven. Ik ontmoette een groot aantal andere bloggers, geweldige mensen met dezelfde passie als ik.  Ik reisde af naar de mooiste plekken en mocht drie keer op persreis. In de maand december had ik bijna 10.000 unieke bezoekers, en dat terwijl ik een jaar geleden begon met 300 bezoekers per maand. Ik ben ontzettend dankbaar op de kansen en mogelijkheden die op mijn pad zijn gekomen. Bedankt voor alle lieve reacties, bedankt voor alle tips… BEDANKT!

De Vakantiebeurs van afgelopen januari zag ik als de start van mijn leven als reisblogger. Daar maakte ik meteen intensief kennis met het wereldje. Ook dit jaar ben ik weer van de partij en het voelt goed om daar weer bij te zijn. Vorig jaar onervaren, onvoorbereid, onwetend en vol vragen. Nu voelt het alsof ik nooit anders gedaan heb. Mijn tweede bezoek aan de beurs wordt dan ook een symbolische afsluiter van mijn eerste jaar als reisblogger en tegelijkertijd een fris begin van een nieuw jaar vol reizen en bloggen. Ik ben nieuwsgierig naar alles wat mij dit jaar zal brengen en welke plekken ik zal ontdekken. Reizen jullie ook dit jaar weer met me mee?

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Wauw, heerlijk diary Lisette! Tot op de Vakantiebeurs :D

Dank je Rosanne, leuk je weer even gezien te hebben! :D

Wat heb je een mooie groei doorgemaakt Lisette! Het is zo leuk om te zien hoe wij samen dezelfde groei doormaken, dat vind ik echt leuk! De reizen heb je verdiend en hoop dat 2015 nog veel meer mooie reizen voor je in petto heeft! Jammer dat je het jaar even wat minder moest afsluiten vanwege de copycat, heftig hè… Ik had maar een paar gejatte artikelen, maar ook dat voelde als ordinaire diefstal. Ik vind het leuk om je volgende week weer te zien!

Bedankt, leuk dat we samen groeien! Ik ben benieuwd wat ons in 2015 te wachten staat!

Chapeau, voor wat je in je eerste jaar als reisblogger hebt bereikt, ga lekker zo door zou ik zeggen! ;-) Ik blijf met je mee reizen hoor.. :-)

Bedankt, ik ga gewoon lekker door! En.. leuk dat je meereist ;)

Wat leuk om te lezen! :-)

Dank je :)

Deze posts vind ik zo leuk om te lezen! Heel herkenbaar ook. Hoewel ik al wat langer aan het bloggen was, voelde de vakantiebeurs vorig jaar ook voor mij als de officiële start van iets nieuws. Pas in april van 2014 lanceerde ik Inhetvliegtuig.nl en een paar maanden daarna mocht ik al naar Costa Rica, Nicaragua en Thailand. Bizar hoe hard het kan gaan in een jaar hè? Leuk dat je ook naar de vakantiebeurs gaat! Misschien zien we elkaar daar :)

Je hebt hele mooie campagnes mogen doen Denise, super! Leuk elkaar weer even gesproken te hebben!

Leuk artikel! Wat is je blog snel gegroeid zeg!

Ja ik ben er blij mee :D

Niet slecht voor een eerste jaar als reisblogger! ;-) Mooie dingen heb je gedaan, mag je zeker trots op zijn. En nu op naar een vers nieuw jaar, ik zie je volgende week!

Jaaa dank je! Ik mag niet klagen! Jammer dat je ziek was tijdens de beurs :'(

Jeej, mooi om te zien! Je bent goed bezig Lisette, leuk! :-) Tot volgende week!

Bedankt! Leuk je weer gesproken te hebben Laura, tot vrijdag; sushi! :D

Goed gedaan! Je bent een inspiratie voor een beginnend travelblogger als ik. Leuk dat je ook naar de Vakantiebeurs gaat, het wordt mijn eerste keer!

Ah, wat een compliment!! Leuk je ontmoet te hebben op de beurs!

Wauw wat gaaf om te lezen hoe snel het kan gaan! Ik heb je blog pas net ontdekt dus ik ga nog even verder lezen!

Wat leuk dat je me volgt Caro! Lekker blijven lezen.. ;)

Ik ben echt jaloers! Leuke reizen. Gaat goed met je blog :) Jammer van dat kopiëren idd..

Jaa, gelukkig is het allemaal opgelost. Niet jaloers zijn, jij maakt ook mooie reizen!

Wat een gaaf overzicht Lisette, je hebt een prachtig eerste jaar gehad als reisblogger! Ik heb vorig jaar met jou kennisgemaakt op de Vakantiebeurs, toen was je echt nét begonnen. Op naar een heerlijk reisjaar 2015, geniet ervan! Ik volg jouw avonturen weer met veel plezier!

Bedankt en heel erg leuk dat je mij volgt Marcella!

Wat een mooi (reis)jaar! Hopelijk komen er nog vele mooie verhalen!

Dank voor je tips en verhalen! Ik denk dat startende (reis)bloggers hier zeker wat inspiratie én motivatie uit kunnen halen! Zelf ook net met een vriendin onze blog gestart.. superspannend. Ik hoop zelf af en toe over reizen te schrijven! Ik ben wel benieuwd hoe jij in aanmerking bent gekomen voor het schrijven voor verschillende websites/ organisaties? Heb je hen zelf aangeschreven of zijn zij op jouw blog terecht gekomen? Succes!!

waw – inspirerend !

Fijn dat ik je heb kunnen inspireren!

Leave a Comment

TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!