DIARY: Mijn eerste jaar als reisblogger (deel 4)


Eerste jaar als reisbloggerIn januari 2014 ben ik actief gaan bloggen. Per kwartaal wil ik jullie een inkijk geven in mijn kersverse leven als reisblogger. De vorige keer schreef ik over het derde kwartaal, waarin ik onder andere mijn eerste buitenlandse persreis maakte. Bij deze blik ik terug op oktober, november en december!

Oktober

Oktober begint meteen goed, want ik reis met twee vriendinnen voor 6 dagen naar Istanbul. Een heerlijke citytrip naar een stad die waar ik al lang over droomde. Istanbul overtrof mijn verwachtingen en liet zien dat het een bruisende, indrukwekkende en exotische bestemming is. Een verslavende, chaotische stad bomvol heerlijke geuren en prachtige kleuren.

Stedentrip Istanbul

Tijdens mijn verblijf in Istanbul zie ik tot grote vreugde dat ik ben uitgenodigd voor maar liefst twee persreizen: IJsland en Curaçao. Deze reizen vinden uiteindelijk in november plaats, lees hieronder dus meer.

Meer in oktober:

November

November is echt een topmaand! Ik mag deze maand maar liefst twee keer op persreis, naar twee prachtige bestemmingen! Begin november reis ik voor Booking.com, Icelandair en Peugeot af naar IJsland waar ik Reykjavik bezoek en vanuit daar een avontuurlijke roadtrip maak. Op en top genieten!

Rondreis IJsland

Bij terugkomst heb ik zeker geen tijd om het even rustig aan te doen, want op 17 november start een campagne van het Curaçao Tourist Board waarin ik de hoofdrol speel. Via een persbericht en social media wordt aan alle Curaçaofans en -kenners gevraagd tips te delen via #mijncuraçao. Aan de hand van deze tips wordt mijn daginvulling op Curaçao bepaald. Een hele toffe en unieke persreis dus, waar ik heel erg trots op ben en waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Ik kom zelfs op de radio, hoe vaak maak je dat mee?!

Curaçao

Meer in november:

December

Op 1 december kom ik terug van mijn avontuur in Curaçao. Mijn laatste Curaçao Travel Diary plaats ik een dag na terugkomst en dat is tevens mijn 100ste blogpost. Wat een mooi symbool! Honderd artikelen nog maar, en dan al zoveel toffe dingen gedaan. Ik ben een dankbaar mens!

In december is het vooral me-time. In een korte tijd maakte ik drie intensieve reizen en dat is geweldig, maar hakt er ook behoorlijk in. Ik vier Sinterklaas met mijn vrienden, neem eind december 1,5 week vrij waarin ik geniet van de mensen om me heen tijdens kerst en Oud & Nieuw.

Vlak voor de vakantie kom ik erachter dat mijn website van top tot teen door iemand gekopieerd is. Artikelen, lay-out, foto’s, reacties; echt alles! Je kunt je voorstellen dat dit vreselijk voelt. Ik steek bloed, zweet en tranen in mijn blog en dan is er iemand die zoiets achterlijks doet. Na veel geregel is het me eindelijk gelukt deze website offline te krijgen.

Meer in december:

Boka Pistol

1 jaar Travellust!

Mijn blog bestaat nu dus één jaar en een jaar geleden had ik niet kunnen dromen dat ik zoveel mooie momenten en ervaringen heb mogen beleven. Ik ontmoette een groot aantal andere bloggers, geweldige mensen met dezelfde passie als ik.  Ik reisde af naar de mooiste plekken en mocht drie keer op persreis. In de maand december had ik bijna 10.000 unieke bezoekers, en dat terwijl ik een jaar geleden begon met 300 bezoekers per maand. Ik ben ontzettend dankbaar op de kansen en mogelijkheden die op mijn pad zijn gekomen. Bedankt voor alle lieve reacties, bedankt voor alle tips… BEDANKT!

De Vakantiebeurs van afgelopen januari zag ik als de start van mijn leven als reisblogger. Daar maakte ik meteen intensief kennis met het wereldje. Ook dit jaar ben ik weer van de partij en het voelt goed om daar weer bij te zijn. Vorig jaar onervaren, onvoorbereid, onwetend en vol vragen. Nu voelt het alsof ik nooit anders gedaan heb. Mijn tweede bezoek aan de beurs wordt dan ook een symbolische afsluiter van mijn eerste jaar als reisblogger en tegelijkertijd een fris begin van een nieuw jaar vol reizen en bloggen. Ik ben nieuwsgierig naar alles wat mij dit jaar zal brengen en welke plekken ik zal ontdekken. Reizen jullie ook dit jaar weer met me mee?


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

28 gedachten over “DIARY: Mijn eerste jaar als reisblogger (deel 4)