HOTSPOT: Restaurant Witloof, Maastricht

  • Home
  • Europa
  • HOTSPOT: Restaurant Witloof, Maastricht
Witloof Maastricht

Wie Maastricht een beetje kent weet dat je op culinair gebied op je wenken bediend wordt. De keuze uit lunchrooms, eetcafés en restaurants is enorm. Mijn vriend en ik dineerden heerlijk (en op zijn Belgisch) bij Belgisch restaurant Witloof!

Witloof Maastricht: Good food en Belgische biertjes

Bij binnenkomst vermaak ik me meteen: de menukaart is namelijk een feestje voor ons Hollanders, want de gerechten staan er in het Vlaams op. Wat dacht je van ‘Grotchampignonnekes van Hetty mè dragon, anijs, room, look & abdijkaas’,  ‘Witloof mè hesp & kaas in d’n oven’ of ‘Kommeke crème brûlée van vanille’. Probeer dat maar eens op z’n Vlaams uit te spreken.

Witloof Maastricht Foto’s: eigen bezit

We kozen voor een drie-gangendiner en alles smaakte heerlijk! Bij het hoofdgerecht werd salade en een grote schaal met dikke Vlaamse frieten geserveerd. En wat drink je als je tóch Belgisch bezig bent? Een Belgisch bierke! De bierkaart van Witloof kent maar liefst 101 verschillende biertjes. Bij elk gerecht worden er meerdere biersuggesties gegeven, dus mocht je last hebben van keuzestress dan kan je hier op terugvallen. Ik ben een groot liefhebber van fruitbiertjes en koos voor een fris en fruitig perzikbiertje ‘Pêcheresse’.

Stijlvol

Met de smaken en service zit het meer dan goed, maar het oog wil ook wat. Het interieur van Witloof werd bekroond met de Dutch Design Award, ontving een nominatie voor de Deutsche Bundespreis, verdiende een tweede prijs bij de Dutch Hospitality & Style Awards en kreeg de 13de prijs van de New York Times in de lijst “100 most trendy restaurant concepts in the world”. Dit zegt meer dan genoeg, denk ik. Witloof Maastricht  

Foto’s: Arjen Schmitz

Contact

Op zoek naar een unieke, smakelijke ervaring? Bezoek dan zeker Witloof! Een drie-gangendiner kost 29,95 euro.

Witloof | Sint Bernardusstraat 12 | 6211 HL, Maastricht| info@witloof .nl| 043-323 3538
Kijk voor meer informatie (o.a. de menukaart) op de website van Witloof.

Dit restaurant bezocht ik op uitnodiging van VVV Maastricht.

Volg Travellust via Twitter, Facebook, Bloglovin of Instagram.

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Ik woon nu in Maastricht, dus ik heb ook al eens bij Witloof gegeten. Ongedwongen sfeer en heerlijk eten!

Je woont in een leuke stad Aniek! Witloof is leuk, ik ga zeker eens terug!

Ja! Belgisch bier is favoriet hier! Het eten en de kaart zien er lekkerder uit dan de naam ;-)

Haha, lust je geen witlo(o)f? ;)

Misschien moeten we een keer Belgische biertjes gaan drinken. In Utrecht zit ook een Belgisch restaurant waar ik benieuwd naar ben, Olivier, misschien iets voor de bloggersmeeting?

Alleen met heeel veel ham en kaas uit de oven ;-).

Ik ga graag mee Belgische biertjes drinken! En inderdaad wel een leuk idee voor de bloggermeeting. Randy, Merin en ik moeten nog even om de tafel haha!

Ik ben benieuwd naar de plannen! Hou me op de hoogte!

Jaa, heerlijk eten daar! Was er vorig jaar tijdens een tripje Maastricht, erg lekker en relaxed gegeten daar. Behalve dat we er tijdens een hittegolf waren en je bij Witloof niet buiten kunt zitten. Warm! :’)

Mee eens! Ik zag inderdaad al dat je er ook geweest bent! Volgens mij heb je ongeveer hetzelfde tripje gedaan als ik ;)

Ja jammer dat je niet buiten kunt zitten, maar verder is het zeker een aanrader!

Leave a Comment