Unieke wintersport in Noorwegen: Norefjell

  • Home
  • Europa
  • Unieke wintersport in Noorwegen: Norefjell
Wintersport in Noorwegen
Wintersport in Noorwegen

Weet je nog niet zeker wat de volgende wintersportbestemming wordt? Ga eens naar Noorwegen! Skiën zit in het bloed van de Noorse bevolking. Er trekken hier (in tegenstelling tot de meeste populaire wintersportbestemmingen) geen miljoenen mensen naar toe, maar het is wel de meest geliefde sport en traditie van het Scandinavische land. Samen met Norway Home Of Skiing zet ik de beste tips op een rij voor jouw wintersport in Noorwegen.

Wintersport in Noorwegen: Norefjell

Noorwegen heeft alles in huis om je een ultieme wintersport te laten beleven. Omdat het land zo noordelijk ligt is de hoeveelheid sneeuw (en natuurlijk de kwaliteit) gigantisch groot en duren de skiseizoenen vaak van begin november tot begin mei. Ook zijn veel pistes ’s avonds verlicht en doordat de gebieden zo zuidelijk gelegen zijn blijft het nog een stuk langer licht dan dat je denkt.

Eén van de skigebieden waarvoor je hier terecht kan is Norefjell. Norefjell zal niet het eerste skigebied zijn dat in je opkomt als je aan wintersport denkt, maar dat maakt het knusse gebied niet minder leuk. Het is het dichtstbijzijnde en hoogste berggebied in de omgeving van de Noorse hoofstad Oslo. Wanneer je landt op Oslo Gardermoen sta je namelijk binnen anderhalf uur al in het skigebied!

Wntersport Norefjell Noorwegen

Kleinschalig skiën en ontspannen

Norefjell is een klein skigebied, maar heeft wel ontzettend veel te bieden. Zo vindt je er de langste afdaling van Noord-Europa. Wanneer je op de top van de berg bent aangekomen kun je naar beneden skiën tot je bij het gigantische bevroren meer aan de voet van de berg aankomt! In totaal daal je meer dan 1000 meter af.

Door de grote hoogteverschillen op de berg en de vele off-piste mogelijkheden is het een ontzettend populair gebied voor zowel de beginnende als de doorgewinterde skiër. Ook richt het skigebied zich op families met kleine kinderen. Je vind in hier namelijk naast de meerdere kinderafdalingen ook een sneeuwpark, schaatsbaan en klimhal.

Zin in ontspanning? Combineer je wintersport dan met een bezoek aan hét wellness center van Noorwegen. Na een intensieve dag kun je namelijk relaxen in het beste spahotel van Noorwegen, het Norefjell Ski & Spa, waar je even volledig tot rust kunt komen.

Wintersport in Noorwegen Norefjell

Wintersport in Norefjell? Zo kom je er!

Norefjell ligt op een steenworp van Oslo, waarvandaan je zowel met een huurauto als met de bus naar het skigebied kunt rijden. Iedere dag vertrekken er rechtstreekse KLM-vluchten van Amsterdam naar Oslo, waar je al een retourticket vanaf €99 kunt boeken. Heb je tijd over? Combineer je wintersport dan met een stedentrip Oslo!

Liever je wintersport in een keer geregeld? Met De Jong Intra Vakanties boek je jouw vlucht en accommodatie al vanaf €431 per persoon. Wil je meer weten over Norefjell of de andere Noorse skigebieden? Lees dan meer op de website van Norway Home of Skiing!

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Leave a Comment