TERUGBLIK: Island Escape Texel

weekend texel

Ik reisde van Afrika tot Azië, van het Midden-Oosten tot Latijns-Amerika en weer terug, maar ken mijn eigen land veel minder goed dan dat eigenlijk zou moeten.  Zo was ik nog nooit op de Wadden geweest. Shame on me! Een paar weken geleden stapte ik dan eindelijk voor het eerst op de boot richting het grootste en bekendste eiland, Texel, voor een weekend zon, ontspanning en ‘even helemaal niets’.  

Het is al bijna avond als we op vrijdag de boot van Den Burg naar Texel pakken.  Tientallen meeuwen lijken ons trots te verwelkomen op ‘hun’ eiland. Het eilandgevoel weet me meteen te pakken: zon, zout, wind en heel veel water. Dit is precies waar ik op hoopte en bevalt me prima. De overtocht duurt een stuk korter dan dat ik gedacht had en binnen een mum van tijd zit ik met een fruitbiertje op het terras in Den Burg, na ingecheckt te hebben bij Hotel de Lindeboom. Proost op het weekend!

Hoewel het zonnetje zich op onze aankomstdag nog van zijn beste kant liet zien, is deze de volgende dag in geen velden of wegen te bekennen. Sterker nog: de regen valt met bakken uit de hemel. Dit is zeker niet iets waar ik op gehoopt had maar na een baalmomentje besluiten we toch de fiets op te stappen en als bikkels door weer en wind het eiland te ontdekken. We beginnen bij het binnenland, dat me meteen terugnam naar mijn kindertijd in Gelderland, waar ik ben opgegroeid tussen de weilanden, waar de wegen werden omringd door schapen en koeien en waar je s’ zomers klaprozen en paardenbloemen plukte.

Zodra we richting de kust fietsen en de wind heviger wordt begint Texel dan ook echt op een eiland te lijken: wuivend gras, verlaten duinen en daarachter de onstuimige zee en een knalrode vuurtoren. Puur natuur en een uniek stukje Nederland. We dwalen door de duinen richting de kust, waaien bijna weg maar dat geeft niets: het voelt fijn om even helemaal één te zijn met moeder natuur.

Wanneer het even kan vluchten we naar de warmte van knusse café’s en restaurants, waar we de meest verfijnde gerechtjes krijgen voorgeschoteld, natuurlijk bereid met lokale producten zoals vis, zeekraal, asperges en zelfs eigengemaakte wijnen en appelsap. Ge-wel-dig! Mag ik hier vaker komen eten? Alsjeblieft?

Het is bijzonder dat je hier zo snel je dagelijkse leven vergeet en je er echt even helemaal tussenuit bent. Een plek die eigenlijk zo dichtbij is maar zo ver weg voelt. De ideale island escape, waar we zo nu en dan allemaal aan toe zijn. Jij ook? Treed dan in mijn voetsporen en proef en ervaar Texel. Je zult het geweldig vinden!

Den Helder naar Texel

Hotel de Lindeboom Texel

Texel Den Burg

Oosterend Texel

Schapen Texel

klaprozen texel

natuur texel

Fietsen op Texel

Vuurtoren Texel

Vuurtoren Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Sluter, Texel

Slufter Strand Texel

Restaurants Texel

Schoutenhuys Den Burg

Restaurant Wambinge Texel

Uit eten Texel

Schoutenhuys Restaurant Texel

Brasserie De Lindeboom Texel

Ben jij al eens op Texel geweest?

Deze island escape werd mogelijk gemaakt door Hotel Groep Texel.

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Ik ben er als kind op Terschelling, Texel en Ameland geweest, maar kan me niet meer veel herinneren van elk bezoek. Goed idee voor een weekend weg :-)

Jaa, wel gaan hoor, het is echt leuk!

Mooi geschreven! En ik vergeet ook hest vaak dat we nog eilanden hebben… Ameland en Schiermonnikoog vond ik erg fijn om te verblijven. Die rust inderdaad en even alles vergeten

Bedankt voor het compliment! Ja die rust viel mij ook zo op. Je bent er even helemaal uit!

Heerlijk, ik ben een fan van de Wadden. Zo dichtbij en toch helemaal eruit. Oeh, het eten ziet er echt geweldig uit!

Jaa ik zal binnenkort meer schrijven over het eten! :D

Texel is heerlijk, altijd fijn om even uit te waaien op een tandem tussen de schaapjes!

Helemaal mee eens!

Ik ga waarschijnlijk in september ook naar Texel. Leuk om deze foto’s alvast te zien!

Wat een leuk vooruitzicht! Alvast heel veel plezier!

Oooh wat klinkt dat als een fijn weekend! Ik ging vorig jaar voor het eerst naar de Wadden (Ameland met de schoonfam), en nog nooit voelde ik me zo ver weg in eigen land. Leukleuk!

Jaaa, dat gevoel had ik ook helemaal!

Wat een heerlijke eiland hé! Prachtige foto’s maakte je Lisette! Ik woon nu dichterbij Schiermonnikoog en daar ben ik als kind voor ’t laatst geweest. Binnenkort maar eens terug gaan dus!

Bedankt voor het compliment. Fijn om zo dicht bij de eilanden te wonen zeg!

Leave a Comment