Treinroute Italië: Pisa, Florence en Rome in 1 week


Treinroute ItalieAls er één land is waar wij als Nederlanders niet uitgekeken raken, dan is dit Italië wel. Een geweldige manier om in korte tijd veel van Italië te zien is door middel van een gecombineerde stedentrip. Je kunt natuurlijk een auto huren, maar ook per trein reis je erg makkelijk van a naar b. Met deze treinroute van Pisa naar Rome heb je bijna geen reden meer om géén ticket te boeken!  

Dag 1: Nederland – Pisa – Florence

Tegenwoordig vlieg je voor een prikkie naar Italië dus mijn ticket naar Pisa was zó geboekt. Omdat ik van te voren gelezen had dat er in Pisa zelf niet heel veel te doen is, besloot ik om na de landing met koffer en al de stad in te gaan om de toren van Pisa te bewonderen. Niet de meest comfortabele manier, maar gelukkig had ik een klein koffertje mee. Het was leuk om deze wereldberoemde bezienswaardigheid eens in het echt te zien! Na een uurtje sfeer proeven en een drankje op het terras zocht ik de trein op in de richting van Florence, een rit van ongeveer een uur.

Vliegticket: ik vloog met Transavia naar Pisa. Je kunt rechtstreeks via Transavia boeken, maar zelf boek ik ook regelmatig via Budgetair. Deze website is onderdeel van Cheaptickets.nl en heeft altijd scherpe prijzen.

Tip: mocht je Pisa willen overslaan vlieg dan tóch via deze stad, want de tickets naar Florence zelf zijn doorgaans een stuk duurder!

Toren van Pisa

Dag 2-3: Florence

Florence is dé parel van de prachtige regio Toscane. Deze historische stad heeft genoeg in zich om je dagenlang te vermaken. Ik had slechts twee volle dagen maar toch kan je dan al een groot deel van alle hoogtepunten zien. Alles is namelijk goed te voet te bereiken. Florence is een stad vol wereldberoemde kunst, historie, gezellige pleinen, statige paleizen en mooie straatbeelden. Wat mij het meest verraste is dat je er ook geweldig kunt shoppen! Mijn hoogtepunt: de Ponte Vecchio, een prachtige oude brug waar waar je niet kunt stoppen met foto’s maken!

Pitti

Ponte Vecchio

Dag 4: Florence – Rome

De ochtend spendeer ik in Florence en in de middag pak ik de trein naar Rome. Je hebt de keuze tussen een snelle of een langzame trein en aangezien ik op een budget reisde pakte ik de langzame variant. Resultaat: een rit van 3,5 uur terwijl je het ook in 1,5 uur af kunt leggen. Maar hé, ik had genoeg geld over om vier pizza’s extra te eten. De avond spendeer ik in Rome, alvast een fijn voorproefje op alles wat mij de aankomende drie dagen te wachten staat!

Optie: Mocht je meer tijd hebben dan is het ook een optie om vanuit Florence via Siena naar Rome te reizen. Deze stad schijnt erg de moeite waard te zijn en ligt redelijk op de route.

Dag 5-7: Rome

Drie volle dagen heb ik de tijd om Rome te ontdekken. Er is ontiegelijk veel te zien in Rome. Op elke straathoek kijk je je ogen uit, want de architectuur is geweldig! Dwaal door alle slingerende straatjes, geniet van de heerlijke Italiaanse keuken op één van de gezellige pleinen en wandel langs rivier de Tiber. Hoogtepunten van moijn bezoek aan Rome zijn onder andere de Trevi Fontein, het Pantheon, de Spaanse trappen, het Piazza del Popolo en het Forum Romanum. Mijn ultieme favorieten: het Collosseum en Vaticaanstad. Ik verveel me geen moment en weet het zeker: ooit kom ik terug!

Sint Pietersplein

Collosseum

Dag 8: Einde treinroute Italië

Helaas zit deze reis er op dag 8 weer op en neem ik met pijn in mijn hart afscheid van dit fijne land. Ik had twee losse enkeltjes gekocht in plaats van een retourticket, dus mijn terugvlucht vertrekt niet vanaf Pisa, maar Rome. Handig, want dat bespaard je weer een hele rit naar het noorden. In ruim twee uur sta je weer op Nederlandse bodem en kan je nog lang nagenieten van deze toffe treinreis door een land vol pracht en praal.

Wat vind jij van deze treinroute Italië? Heb jij al eens met de trein door Italië gereisd?


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 gedachten over “Treinroute Italië: Pisa, Florence en Rome in 1 week