Treinroute Italië: Pisa, Florence en Rome in 1 week

  • Home
  • Europa
  • Treinroute Italië: Pisa, Florence en Rome in 1 week
Sint Pietersplein

Treinroute ItalieAls er één land is waar wij als Nederlanders niet uitgekeken raken, dan is dit Italië wel. Een geweldige manier om in korte tijd veel van Italië te zien is door middel van een gecombineerde stedentrip. Je kunt natuurlijk een auto huren, maar ook per trein reis je erg makkelijk van a naar b. Met deze treinroute van Pisa naar Rome heb je bijna geen reden meer om géén ticket te boeken!  

Dag 1: Nederland – Pisa – Florence

Tegenwoordig vlieg je voor een prikkie naar Italië dus mijn ticket naar Pisa was zó geboekt. Omdat ik van te voren gelezen had dat er in Pisa zelf niet heel veel te doen is, besloot ik om na de landing met koffer en al de stad in te gaan om de toren van Pisa te bewonderen. Niet de meest comfortabele manier, maar gelukkig had ik een klein koffertje mee. Het was leuk om deze wereldberoemde bezienswaardigheid eens in het echt te zien! Na een uurtje sfeer proeven en een drankje op het terras zocht ik de trein op in de richting van Florence, een rit van ongeveer een uur.

Vliegticket: ik vloog met Transavia naar Pisa. Je kunt rechtstreeks via Transavia boeken, maar zelf boek ik ook regelmatig via Budgetair. Deze website is onderdeel van Cheaptickets.nl en heeft altijd scherpe prijzen.

Tip: mocht je Pisa willen overslaan vlieg dan tóch via deze stad, want de tickets naar Florence zelf zijn doorgaans een stuk duurder!

Toren van Pisa

Dag 2-3: Florence

Florence is dé parel van de prachtige regio Toscane. Deze historische stad heeft genoeg in zich om je dagenlang te vermaken. Ik had slechts twee volle dagen maar toch kan je dan al een groot deel van alle hoogtepunten zien. Alles is namelijk goed te voet te bereiken. Florence is een stad vol wereldberoemde kunst, historie, gezellige pleinen, statige paleizen en mooie straatbeelden. Wat mij het meest verraste is dat je er ook geweldig kunt shoppen! Mijn hoogtepunt: de Ponte Vecchio, een prachtige oude brug waar waar je niet kunt stoppen met foto’s maken!

Pitti

Ponte Vecchio

Dag 4: Florence – Rome

De ochtend spendeer ik in Florence en in de middag pak ik de trein naar Rome. Je hebt de keuze tussen een snelle of een langzame trein en aangezien ik op een budget reisde pakte ik de langzame variant. Resultaat: een rit van 3,5 uur terwijl je het ook in 1,5 uur af kunt leggen. Maar hé, ik had genoeg geld over om vier pizza’s extra te eten. De avond spendeer ik in Rome, alvast een fijn voorproefje op alles wat mij de aankomende drie dagen te wachten staat!

Optie: Mocht je meer tijd hebben dan is het ook een optie om vanuit Florence via Siena naar Rome te reizen. Deze stad schijnt erg de moeite waard te zijn en ligt redelijk op de route.

Dag 5-7: Rome

Drie volle dagen heb ik de tijd om Rome te ontdekken. Er is ontiegelijk veel te zien in Rome. Op elke straathoek kijk je je ogen uit, want de architectuur is geweldig! Dwaal door alle slingerende straatjes, geniet van de heerlijke Italiaanse keuken op één van de gezellige pleinen en wandel langs rivier de Tiber. Hoogtepunten van moijn bezoek aan Rome zijn onder andere de Trevi Fontein, het Pantheon, de Spaanse trappen, het Piazza del Popolo en het Forum Romanum. Mijn ultieme favorieten: het Collosseum en Vaticaanstad. Ik verveel me geen moment en weet het zeker: ooit kom ik terug!

Sint Pietersplein

Collosseum

Dag 8: Einde treinroute Italië

Helaas zit deze reis er op dag 8 weer op en neem ik met pijn in mijn hart afscheid van dit fijne land. Ik had twee losse enkeltjes gekocht in plaats van een retourticket, dus mijn terugvlucht vertrekt niet vanaf Pisa, maar Rome. Handig, want dat bespaard je weer een hele rit naar het noorden. In ruim twee uur sta je weer op Nederlandse bodem en kan je nog lang nagenieten van deze toffe treinreis door een land vol pracht en praal.

Wat vind jij van deze treinroute Italië? Heb jij al eens met de trein door Italië gereisd?

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Oo heerlijk, ik vind treinreizen altijd zo’n ultiem reisgevoel geven! Gaaf dat je dit gedaan hebt!

Ja, mee eens! De fijnste manier van reizen!

Gaaf! Ik ben dol op Italie en al meerdere malen in Toscane gewest, maar het blijft trekken. Nog nooit een treinreis gemaakt, maar dat lijkt me echt een relaxte manier van reizen.

Toscane is prachtig! Ik wil snel eens terug!

Leuk! Ik heb een keer een soortgelijke treinreis gedaan, maar dan wel een ronde. Naar Pisa gevlogen, toen naar Marina di Massa, Lucca, Siena, Florence en weer terug naar Pisa. Ook zeker een aanrader! Als is Rome meepakken ook een zeker goeie. Ik houd van die stad <3

Klinkt fijn! Ja ik wilde perse Rome zien, vandaar.

Ohhh, dit zijn zulke heerlijke steden. Pisa vond ik wat tegenvallen, maar Florence en Rome zijn twee van de mooiste steden die ik ooit zag :-)

Helemaal mee eens, dat van Pisa had ik al eerder gehoord, vandaar had ik ervoor gekozen om daar geen overnachting te boeken. Florence en Rome zijn echt prachtig!

Leuke route, al zou ik zelf liever met de auto reizen (al is dat weer niet handig in de grote steden). Ik ben zelf wel eens vanuit een plaatsje aan het Gardameer naar Milaan gereisd met de trein; heel goed te doen!

Nee een auto vind ik niet handig in steden, vooral als de accommodatie midden in de stad is. Trein is echt ideaal!

Dit lijkt mij echt een hele ervaring!

Het is een hele toffe reis!

Dat ik dit zelf nog niet eens bedacht heb. Het is natuurlijk zo enorm simpel! Heb zelf wel vaak door Italië gereisd. Naar Bologna, Pisa, Livorno en Alessandria. Maar dit was vanwege mijn werk op de autoslaaptrein. Heb deze steden wel mogen bezoeken en bekijken.

Hoeveel was je ongeveer kwijt voor deze totale reis?

Super simpel! Tickets zijn met Ryanair echt goedkoop; Italië is zo ongeveer de goedkoopste bestemming. Volgens mij was ik zo’n 300 euro kwijt voor een week. Vliegticket was iets van 40 euro, hostel zo’n 12 euro per nacht, koken deed ik af en toe zelf.

Jeetje wat een goed idee! Zelf echt nooit aan gedacht. En idd best low budget: ideaal!

Leuke combi zo van de Italiaanse steden! En ik ben ook echt fan van de trein in Italië. Veel goedkoper dan in Nederland, maar wel goed geregeld. En Siena is zeker een aanrader, echt een mooie en sfeervolle stad.

Pisa vond ik inderdaad leuk voor even. Florence heb ik in een dag gedaan en vond ik ook wel genoeg… Rome ben ik echt verliefd op. Leuk dat je per trein gereisd hebt! Ik deed het per auto en dat was toch ook wel chill.

Hoi, klinkt heel leuk. Ik wil komende zomer met mijn twee puberdochters Italie per trein verkennen. Nu heb ik al een paar keer gelezen dat het ingewikkeld is om ter plekke kaartjes te kopen. Wat zijn jouw ervaringen. En is het treinreizen goedkoper dan Nederland?

Super vette reis! In gedachten om deze ook te doen.
Nog nooit in Italië geweest en dit lijkt me een goede manier om verschillende steden te zien.
Treinen vind ik heerlijk!

Heb jij van te voren jou treintickets gekocht en waar? Of heb je ze daar ter plekke gekocht?

Helemaal mee eens! De treinkaartjes heb ik gewoon ter plekke op het station gekocht. Van te voren boeken is niet nodig.

Heel veel plezer!

Leave a Comment