TRAVELBUG: Citytrippen in Istanbul!

Citytrip Istanbul

Citytrip IstanbulYes, mijn volgende avontuur zit er aan te komen! Mijn laatste reis is ruim 2 maanden geleden dus het is de hoogste tijd. Over twee weken vlieg ik naar een stad die al tijden op mijn bucketlist staat: het Turkse Istanbul! Een vooruitblik.

De feiten

Met vriendinnetjes Daniëlle en Amanda ga ik 6 dagen (4 volle dagen) genieten van alles wat Istanbul te bieden heeft. We boekten een retourtje Rotterdam-Istanbul via Turkish Airlines voor zo’n 130,- euro inclusief toeslagen en bagage. Slapen doen we in een appartement met balkon vlakbij het Taksim Plein, in de moderne wijk Beyoglu. Voor het eerst heb ik geboekt via Airbnb en ben dan ook erg benieuwd naar de ervaringen van dit toffe concept!

To do

Allereerst de highlights! Toeristentrekkers zoals de Blauwe Moskee, Hagia Sofia, Basilica Cistern, het Topkapi Paleis en een tocht met de ferry zullen zeker niet overgeslagen worden. Ik word nu al wild bij de gedachte dat ik binnenkort mag struinen door de steegjes van de Grand Bazaar en de Spice Bazaar, waar ik helemaal los kan gaan met mijn camera. Ook een wandeling langs het water en over de Galatabrug levert waarschijnlijk prachtige plaatjes op van vissers, kraampjes, koopmannen en het Turkse dagelijks leven.

Maar er is meer! De wijk Ortakoy; een levendige wijk met een wirwar aan steegjes vol winkels, restaurants, kraampjes, terrassen en een bruisend nachtleven, kan zeker een bezoek van ons verwachten. Natuurlijk wil ik de oversteek maken naar Kadikoy, één van de Aziatische wijken van de stad. Ook zag ik tijdens mijn research prachtige plaatjes van de gekleurde huisjes van de Joodse wijk. De drukke middagen vol sightseeing worden, met een beetje geluk, afgesloten met een prachtige zonsondergang waar silhouetten van moskeeën en minaretten trots de horizon versieren. Hemels!

Inspiratie IstanbulTo eat

Istanbul is een walhalla voor foodies! Zo schijn je bij Karakoy Güllüoglu de bekendste baklava van Turkije te hebben. Ook ga ik kumpir (gepofte aardappel) bij één van de kraampjes in de wijk Ortakoy proeven. En dan heb ik het nog niet eens gehad over kebab, Turks fruit, kófte en Turkse mezze…

Al dat lekkers moet weggespoeld worden. Een bezoek aan een traditioneel theehuis is dus een must tijdens onze trip. Maar als de zon onder is zullen we ons ook wagen aan de nodige raki shots en cocktails op één van de hippe rooftopbars. Girls Night Out!

Nog even geduld

Zoveel leuks, ik kan niet wachten! Tot die tijd zal ik vast en zeker nog de nodige uurtjes vullen met het plannen van deze trip. Ik sta open voor goede tips, dus mocht jij een stedentrip Istanbul achter de rug hebben en jouw ervaringen willen delen, reageer dan vooral hieronder!

 

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Ja!!! Ik ben er vorig jaar geweest en Istanbul is echt een prachtig stad. Ik kan je aanraden om naar Heirloom te gaan voor je ontbijt of luch of zo… Het is echt zo’n verborgen pareltje waar je uren kan doorbrengen. Ze zijn ook op facebook onder de naam ‘Heirloom Istanbul’, dan kan je ’t alvast eens bekijken.

Bedankt voor de tips Marijke, die facebookpagina ziet er goed uit!

Leuk! Ik wil er binnenkort ook een keer heen maar moet ik eerst iemand vinden die mee wilt haha. Volgens mij is het niet de beste plaats om als vrouw alleen heen te gaan

Volgens mij is Istanbul prima te doen als vrouw. Het is een moderne stad. Wellicht wordt je aangekeken en aangesproken, maar daar is niets gevaarlijks aan.

Ik ga in mijn eentje, en denk ook dat het wel los zal lopen. Heb zo’n zin. Eindelijk gaat het gebeuren! Ik heb ongeveer hetzelfde als jij op mijn lijstje staan van dingen die ik wil doen/zien en helaas heb ik geen 4 maar 2 dagen, maar dan ga ik gewoon nog een keer terug!

Leuk!!!! Istanbul lijkt me prachtig en ik heb vannacht zelfs gedroomd dat ik daar was ;)

Hahaha, dat is toevallig! Was het leuk? ;)

Jeej wat leuk!! Ben benieuwd. Veel plezier met de voorpret ;)

Thanks Annika! :)

Leuk! Ik heb Istanbul ook al lang op mijn lijstje staan, de lonely planet van de stad heb ik al zo’n 2 jaar geloof ik ;) Dit jaar gaat ‘m waarschijnlijk niet meer worden met drie andere tripjes op de planning, maar ik hoor graag je ervaringen!

Echt? Snel gaan dan, anders is de info uit de Lonely Planet niet meer kloppend ;)
Ik zal mijn ervaringen natuurlijk hier op mijn blog delen, dus kom gerust nog eens langs!

Ik ben een video van Istanbul aan het editten. Ik vond het eten bij Helvetia een aanrader – het is een schattig restaurantje in een zijstraatje van de hoofdshoppingstraat, ze hebben er lekker en goedkoop eten. En ben bij Eski Beyrut wat wezen drinken.

Bedankt voor de tips Tea! Ik ben benieuwd naar de video!

Heerlijk, leuk, super! Ik zou er afgelopen jaar bijna Oud & Nieuw gaan vieren, maar op het laatst werd het toch een andere mediterrane stad. Ik wil er nog steeds heel graag heen, in welk seizoen dan ook. Samen met 2 andere steden staat Istanbul bovenaan mijn lijstje. (Ik ben 5x in Turkije geweest, verschillende plekken, maar nog nooit in Istanbul. Dat kan natuurlijk niet. ;-))
Heel veel plezier!

Leuk! Snel eens gaan dan! Bij mij hetzelfde verhaal: al 5x in Turkije geweest, nu voor het eerst naar Istanbul!

Ik ben nooit in Istanbul geweest, maar het lijkt me een heerlijke stad. Hij staat zeker nog op m’n wishlist, dus vermaak me vooral met mooie foto’s en fijne verhalen. Veel plezier met de voorpret ;-)

Ik ben net terug uit Istanbul! Op mijn blog vind je allemaal nieuwe blogs en tips. Alvast héél veel plezier.
Groetjes!

Ik ben ook alweer terug. Istanbul was prachtig!

ben ook bij heirloom geweest echt prachtig!

Leave a Comment

TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!