TRAVEL DIARY: Puur genieten in Istrië


Travel diary Istrie

Hoewel bijna iedereen in mijn omgeving al eens in Istrië geweest was, bleef deze bestemming voor mij jaren lang een grote onbekende. En hoewel ik bij veel onbekende plekken wel een typisch beeld kan vormen, was Istrië voor mij één groot raadsel. Logisch ook, want Istrië blijkt helemaal niet in een hokje te duwen. Vier dagen verkende ik Istrië per auto en maakte ik kennis met de diversiteit van deze groenblauwe regio in Kroatië. Ik neem je gewoon even mee.

De auto blijkt de ideale manier om het glooiende landschap van Istrië te verkennen, te beginnen bij het binnenland. Intens groen, puur en onaangetast. Velden vol olijfbomen, wijnranken, truffelgebieden en andere stukjes natuur trekken aan me voorbij. Een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Ik proef wereldberoemde olijfolie, biologische wijnen en unieke truffelgerechten. Hemels! Al rijdend door deze uitgestrekte natuur doemen historische vestingstadjes op. Labyrinten van pittoreske straatjes waar haast, stress en tijd er niet toe doen. Waar de wereld even stilstaat en genieten op nummer 1 staat. Waar de muren robuust en versleten zijn, waar de deuren van prachtig oud hout zijn gemaakt en waar de was nog ouderwets buiten hangt.

Ik stap uit de auto, op de fiets en ervaar fladderende vlinders en dennengeur zonder gestoord te worden door massa’s toeristen. Even helemaal één met de natuurHet valt me op dat deze regio zo gemoedelijk en rustig is. Alsof het nog ontdekt moet worden, terwijl eigenlijk iedereen er wel eens van gehoord heeft. Het doet me denken aan Italië, maar dan een stuk rustiger, een tikkeltje rauwer en minder gelikt. En laat ik daar nu net van houden.

Ik ruil het groene binnenland om voor de helderblauwe kust, waar de zomer al in volle gang is. Vissersboten, kleurrijke steegjes, schattige café’s, levendige terrassen en mediterrane doorkijkjes zorgen ervoor dat de zomer als een warme deken over me heen valt. Ik dwaal door de straten, trotseer de zee per kajak, eet vers gevangen vis terwijl de zon onder gaat en drink cocktails op de rotsen aan het water.

Istrië is zelf niet in een hokje te vangen, maar heeft mij wel gevangen. Er is weer een favoriet aan mijn lijstje toegevoegd. Staat Istrië binnenkort ook op die van jou?

Motovun, Istrië

Groznjan, Istrie

Rovinj, Kroatie

Kroatië, Groznjan

istrie motovun

Parenzana, fietsen kroatië

Rovinj, Istrië

Istrië Groznjan

kamenjak Istrië

brijuni Kroatië

Kroatië, Rovinj

motovun istrië zonsondergang

Deze reis werd mogelijk gemaakt door Ontdek Istrië.


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 gedachten over “TRAVEL DIARY: Puur genieten in Istrië