TRAVEL DIARY: Puur genieten in Istrië

  • Home
  • Diary
  • TRAVEL DIARY: Puur genieten in Istrië
Istrië route

Travel diary Istrie

Hoewel bijna iedereen in mijn omgeving al eens in Istrië geweest was, bleef deze bestemming voor mij jaren lang een grote onbekende. En hoewel ik bij veel onbekende plekken wel een typisch beeld kan vormen, was Istrië voor mij één groot raadsel. Logisch ook, want Istrië blijkt helemaal niet in een hokje te duwen. Vier dagen verkende ik Istrië per auto en maakte ik kennis met de diversiteit van deze groenblauwe regio in Kroatië. Ik neem je gewoon even mee.

De auto blijkt de ideale manier om het glooiende landschap van Istrië te verkennen, te beginnen bij het binnenland. Intens groen, puur en onaangetast. Velden vol olijfbomen, wijnranken, truffelgebieden en andere stukjes natuur trekken aan me voorbij. Een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Ik proef wereldberoemde olijfolie, biologische wijnen en unieke truffelgerechten. Hemels! Al rijdend door deze uitgestrekte natuur doemen historische vestingstadjes op. Labyrinten van pittoreske straatjes waar haast, stress en tijd er niet toe doen. Waar de wereld even stilstaat en genieten op nummer 1 staat. Waar de muren robuust en versleten zijn, waar de deuren van prachtig oud hout zijn gemaakt en waar de was nog ouderwets buiten hangt.

Ik stap uit de auto, op de fiets en ervaar fladderende vlinders en dennengeur zonder gestoord te worden door massa’s toeristen. Even helemaal één met de natuurHet valt me op dat deze regio zo gemoedelijk en rustig is. Alsof het nog ontdekt moet worden, terwijl eigenlijk iedereen er wel eens van gehoord heeft. Het doet me denken aan Italië, maar dan een stuk rustiger, een tikkeltje rauwer en minder gelikt. En laat ik daar nu net van houden.

Ik ruil het groene binnenland om voor de helderblauwe kust, waar de zomer al in volle gang is. Vissersboten, kleurrijke steegjes, schattige café’s, levendige terrassen en mediterrane doorkijkjes zorgen ervoor dat de zomer als een warme deken over me heen valt. Ik dwaal door de straten, trotseer de zee per kajak, eet vers gevangen vis terwijl de zon onder gaat en drink cocktails op de rotsen aan het water.

Istrië is zelf niet in een hokje te vangen, maar heeft mij wel gevangen. Er is weer een favoriet aan mijn lijstje toegevoegd. Staat Istrië binnenkort ook op die van jou?

Motovun, Istrië

Groznjan, Istrie

Rovinj, Kroatie

Kroatië, Groznjan

istrie motovun

Parenzana, fietsen kroatië

Rovinj, Istrië

Istrië Groznjan

kamenjak Istrië

brijuni Kroatië

Kroatië, Rovinj

motovun istrië zonsondergang

Deze reis werd mogelijk gemaakt door Ontdek Istrië.

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Wauw, wat een práchtige bestemming! Mij ook nog onbekend hoor!

Wat is het mooi he? Snel eens gaan Rosanne!

Door jouw foto’s word ik er weer aan herinnerd hoe mooi Istrië is <3 Een paar jaar geleden ben ik daar in de zomervakantie geweest. Rovinj is echt een magisch stadje en met de scooter kun je heerlijk verdwalen door de bossen en langs helblauwe fjorden rijden. Fijne foto's om bij weg te dromen….

Ja, Istrië is echt een geweldige bestemming om de zomer door te brengen. Puur, authentiek en heel afwisselend! Ik ben inderdaad ook langs één van de fjorden gereden, maar ik ben er niet gestopt. Ik zou graag nog eens terug gaan om dat wel te doen!

Ik ben alleen nog maar in Zagreb geweest in Kroatie, maar dit ziet er mooi uit! Een beetje Grieks, en een fijne vakantiesfeer aan de foto’s te zien :-)

Ja, een heerlijke sfeer! Zagreb staat ook nog op mijn lijstje!

Het ziet er echt onwijs mooi uit!

Istrië is mooi! :)

hello, my name is nico, you got a picture in Kroatia, mt dad got a friend on Lenja Sernavitc (on facebook), please look it up . I think she is catfishing him. Can you confirm it’s your picture? It would help me alot! Thanks in advance! It would save me us alot of money.. haha

Hello Nico, Thank you for your message. I’ve checked her on Facebook and yes, it is me on the profile picture! I’m so sorry to hear that she is lying to your dad. I will send her a message too, I’m hoping she will remove my picture. That said, the other pictures are not mine, so maybe that is her on the other picture? Good luck to you and your dad!

Leave a Comment