PERSONAL: 15 reisdilemma’s

15 reisdilemma's

15 reisdilemma'sDe vijftien reisdilemma’s. Ze dwarrelen al een tijdje rond in bloggersland en dit keer zijn ze op mijn blog beland! Afgelopen week vroeg Suzanne van Artikel255.nl me om een keuze te maken tussen deze dilemma’s et voila: het resultaat staat hieronder.

zonvakantie / wintersport

Hoewel ik heel graag eens op wintersport zou willen (ik vind sneeuw prachtig) kies ik toch liever voor een zonnige bestemming. Ik ben namelijk een stuk gezelliger als het lekker warm is buiten. Mijn ‘zonvakantie’ moet wel actief zijn, trouwens. Prachtige stranden in combinatie met een flinke dosis cultuur en een avontuurlijke roadtrip zou ideaal zijn! Twee weken all-inclusive bakken op het strand is niets voor mij.

vakantie aan de kust / vakantie in het binnenland

Argh, dit is een hele lastige! Mijn ideale trip is een combinatie van natuur, cultuur en strand. Deze combi kan je in veel kustgebieden zeker terugvinden, dus ik kies voor een vakantie aan de kust. Maar dan dus wel een spectaculaire kust met veel spierwitte stranden, spectaculaire kliffen en mooie steden.

Koh Phi Phi Leh

Europees eten / Aziatisch eten

Je kunt me écht wel wakker maken voor een goede Thaise curry of een Indiase naan met pittige sausjes, maar ik hou stiekem niet zo van rijst. Europees eten wint het dus voor mij. Turkse Guvec, Italiaanse pizza, Spaanse Tapas, Vlaamse frites en de oerhollandse andijviestamp. Ik wil ze, nu!

weg met vriend(inn)en / weg met partner

Een vakantie met vriendinnen is natuurlijk altijd leuk en gezellig, dus er staat altijd wel een korte vriendinnentrip op de planning (de volgende is bijna, bestemming Istanbul) . Maar de verre en lange reizen,  bomvol bijzondere momenten en unieke plekjes, deel ik het liefst met mijn leukste reismaatje: mijn vriend.

Turkije 2012

actieve vakantie / luiervakantie

Afreizen naar een onbekend, prachtig land en dan helemaal niets ondernemen, dat zit er bij mij niet in. Op reis wil ik álles uit de bestemming halen en ben onrustig als ik dat niet kan doen. Een actieve vakantie verkies ik dus vér boven een luiervakantie: slapen doe ik ’s nachts wel.

Azië / Afrika

Makkelijk! De mooiste reis van mijn leven maakte ik tot nu toe door Azië. Mijn vriend en ik lieten alles achter ons om zes maanden te genieten van dit fascinerende continent. Een ideale mix van prachtige stranden, heerlijk eten, lieve mensen, een gevarieerde natuur en een indrukwekkende cultuur die compleet verschilt van de onze. Naar Afrika ben ik trouwens ook erg benieuwd. Ik bezocht tot nu toe alleen Egypte en Tunesië.

Barcelona / Rome

Best bijzonder, maar ik ben nog nooit in Barcelona geweest. De stad lijkt me super en staat dan ook hoog op mijn bucketlist, maar Rome is mijn favoriete Europese stad en is dus moeilijk te overtreffen. Wat een prachtige plek! De architectuur is overweldigend: op elke straathoek kijk je je ogen uit. En het Vaticaan: wauw! Daarnaast is de Italiaanse keuken heerlijk.

Rivier Tiber, Rome

 1 week in een luxe hotel / 3 weken kamperen

Een luxe hotel is altijd prima, maar 3 weken kamperen? Daar teken ik meteen voor! En dan niet de standaard camping in Zuid-Frankrijk, maar een tentje in de middle of nowhere tijdens een roadtrip door Nieuw-Zeeland of Noorwegen. Nog nooit gedaan, maar het lijkt me heerlijk!

citytrip / natuurvakantie

Ronddwalen in een onbekende stad is super, maar ronddwalen in een prachtig ongerept stuk natuur is vele malen beter. Een natuurvakantie dus!

wereldreis / de wereld zien in meerdere keren

Je kunt de wereld nooit in één keer zien dus ik zal zeker mijn hele leven verre reizen blijven maken. Maar als ik zou moeten kiezen? Een reis van een paar weken is prachtig, maar je blijft natuurlijk nog gewoon verbonden met je leven thuis. Bij een wereldreis is dat anders: je laat echt álles achter je, maakt een sprong in het diepe en ervaart maandenlang de ultieme vrijheid. Je leert veel van de wereld om je heen en nog meer van jezelf. Een uniek en niet te overtreffen gevoel!

nooit meer reizen / nooit meer je vrienden zien

Sorry vriendjes en vriendinnetjes, maar van nooit meer reizen word ik doodongelukkig. En op reis kan je toch ook vrienden maken? ;)

Volcano Boarding

Vrienden genoeg! ;)

weg met de auto / weg met het vliegtuig

Ik wil de wereld zien en dus móet ik wel vliegen, maar ik haat het. Intens. Ik slaap dagen van te voren al slecht en tijdens de vlucht zit ik stijf in mijn vliegtuigstoel met rode wangen en natte handjes. Doe mij maar de auto! Je ziet veel meer en je kunt onderweg zo vaak stoppen als dat je zelf wilt. Zo’n roadtrip is wat mij bertreft dus al een vakantie op zich. Het lijkt me heel tof om per 4X4 naar China te reizen, alleen heb ik nog niemand zo gek gekregen om mee te gaan.

backpacken / cruisen

Los van de jaarlijkse yogacruise (op een charmante zeilboot) langs Turkije en Griekenland, heb ik geen ervaring met cruisen. Backpacken daarentegen is mijn grootste hobby. Geen vastgelegde plannen, geen verplichtingen en alle vrijheid van de wereld. Eén groot avontuur dus, heerlijk!

Backpacken Laos

alles regelen / op de bonnefooi

Bij een verre rondreis leg ik het liefst zo min mogelijk vast. Dit staat in het verlengde van wat ik hierboven heb gezegd. Reizen zonder plan en verplichtingen staat voor mij gelijk aan vrijheid en avontuur. Natuurlijk wil ik van te voren wel wat dingen uitgezocht hebben, zoals een lijstje met de mooiste plekjes, een globale route en de must-do’s, maar ik leg verder zo min mogelijk vast. Een bed vind ik ter plekke wel! Bij een korte (city)trip of een vakantie waar ik op éen plek blijf is het anders, dan is het fijn om wat geregeld te hebben.

roadtrip / op één plek blijven

Roadtrip! Waarom op één plek blijven als een land veel meer moois te bieden heeft?

Welke keuzes zou jij maken? Reageer!
Deze reisdilemma’s zijn bedacht door Chantal van Reisdoc.nl

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Leuk dat je deze Tag zo vaak ziet. Met de meeste, maar vooral met die laatste twee ben ik het absoluut eens!

Jaa, geen plan, geen verplichtingen, een reis vol avontuur: heerlijk!

Het blijft een toffe tag, leuk om te lezen!

Dank je!

Leuk! Ben het met vrijwel alles volledig eens :)

Toevallig!

Leuke tag! misschien moet ik die ook maar ff doen

Deze tag is inderdaad leuk. Gewoon doen!

Leuk om ook die van jou te lezen Lisette!

Bedankt Henriëtte :)

Wat een leuke tag! Ik denk dat ik bij de meeste keuzes dezelfde antwoorden heb, haha. Alleen geef mij toch maar het Aziatische eten ;).

Los van al het rijst vind ik Aziatisch ook heerlijk, haha!

Ik hou ook echt van een luxe vakantie. Mooi hotel en vlak aan het strand. Maar drie weken op de camping, dat is genieten. Veel meer vrijheid en alles kan op je eigen tempo!

Leave a Comment