De mooiste reismomenten van 2014, deel 2


mooiste reismomenten 2014

Een paar dagen geleden blikte ik al terug op de mooiste reismomenten van 2014. Ik vertelde over de gezelligste feesten, het lekkerste eten, de mooiste stranden en de indrukwekkendste natuur tijdens mijn zeven reizen van 2014. In deel twee neem ik je nog één keer mee, om het af te leren. 

Mijn reizen: Nicaragua, Maastricht, Yogacruise (Turkije & Griekenland), Benidorm, Istanbul, IJsland en Curaçao.

De 5 tofste steden

Mijn jaarlijkse stedentrip ging dit jaar naar het Turkse Istanbul. Wat een stad! De bijzondere mensen, het chaotische straatbeeld, de kruidige geuren en prachtige kleuren… totaal anders dan andere Europese steden en zeker één van de tofste steden van de wereld!

Blauwe Moskee

In IJsland bracht ik een flitsbezoek aan Reykjavik. Een bijzondere en interessante stad met een unieke uitstraling. Ik kreeg een beetje een ‘einde van de wereld’ gevoel, terwijl het aan de andere kant heel erg sfeervol en gezellig is. Aanrader!

Reykjavik

In Nicaragua bezocht ik de kleurrijke, zwoele en temperamentvolle steden Granada en Léon, waar paard en wagen nog steeds het straatbeeld versieren, waar elk huis en elke muur even kleurvol is en waar de Midden-Amerikaanse passie op elke straathoek te voelen is. Dat de steden omringd worden door vulkanen, maken deze steden nog magischer dan dat ze al zijn.

granada nicaragua

Léon, Nicaragua

Ten slotte bezocht ik nog een stad bomvol kleur en temperament: het Caribische Willemstad. Aan de ene kant gelikt en toeristisch, maar aan de ander kant rauw en vol verborgen pareltjes. Heerlijk!

Willemstad

Gouden zonsondergangen

Ook dit jaar genoot ik weer van gouden zonsondergangen. Ik kan er veel woorden aan vuil maken, maar dat is totaal niet nodig. Geniet mee!

Istanbul

Gouden zonsondergang in Istanbul.
Zonsondergang IJsland

Nabij de Blue Lagoon, IJsland.

Little Corn Island zonsondergang

Little Corn Island, Nicaragua.

Zonsondergang CuraçaoCuraçao

Masaya vulkaan, Nicaragua

Vulkaan Masaya, Nicaragua

Galatabrug

Vissers op de Galatabrug, Istanbul

Plekjes om nooit te vergeten

Sommige plekken zijn onder geen enkele categorie te scharen, maar zijn té bijzonder om niet te delen. Ik deel er twee, één in Europa, één buiten Europa.

Tijdens de yogacruise bezocht ik dit jaar voor de tweede keer het prachtige Symi. Een heerlijk, redelijk onbekend Grieks eiland waar ik telkens weer verliefd op word. Kleurrijke huizen, schilderachtige straatjes, schattige winkeltjes en adembenemende uitzichten. Een droomeiland!

Symi

Symi

Symi

In Nicaragua werd ik intens verliefd op het bijzondere vulkaaneiland Isla de Ometepe, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Ongeasfalteerde wegen, stoere cowboys, twee indrukwekkende vulkanen, kajakken tussen kaaimannen, wakker worden door het geluid van brulapen, urenlang hiken door de natuur zonder iemand tegen te komen: daar houd ik intens van!

 Vulkaan Maderas, Isla De OmetepeIsla de Ometepe

 

Welke steden bezocht jij in 2014? Waar zag jij een gouden zonsondergang en welke plekjes zal jij niet meer vergeten?

Lees hier deel 1 van ‘De mooiste reismomenten van 2014’.


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 gedachten over “De mooiste reismomenten van 2014, deel 2