De mooiste reismomenten van 2014, deel 1

mooiste momenten 2014

mooiste momenten 2014De laatste dag van 2014 is aangebroken. 31 december is dé dag van jaaroverzichten, lijstjes met hoogtepunten en het ophalen van herinneringen. Een ideaal moment om terug te blikken. Vorige week schreef ik over de zeven reizen die ik in 2014 maakte. Ditmaal neem ik je mee naar de hoogtepunten van deze zeven reizen. Vandaag deel 1, binnenkort deel 2.  Ik kan alvast verklappen: het was een prachtig jaar. Reis je mee?

Mijn reizen: Nicaragua, Maastricht, Yogacruise (Turkije & Griekenland), Benidorm, Istanbul, IJsland en Curaçao.

De gezelligste feestjes

Feestjes in het buitenland, I love it! In Nicaragua belandde ik op Sunday Funday, een typisch backpackersfeest in surfstadje San Juan Del Sur. Een soort van kroegentocht maar dan langs de gaafste zwembaden. Rond het middaguur zaten de eerste Nica Libres al in mijn bloed en binnen notime hadden mijn vriend en ik een grote groep Nederlandse vrienden voor één dag om ons heen verzameld; een heel erg fout maar geweldig feest á la spring break tot vervolg.

Sunday Funday, San Juan Del Sur

De yogacruise van 2013 was er één die in het teken stond van zon, zee en zen, maar dit jaar zaten we op een andere boot met een crew die wel in was voor een feest. En de passagiers? Die konden daar zeker wel mee leven. Wijn, bier en wodka-cola vloeide rijkelijk en niemand schroomde om zijn of haar dansmoves te laten zien op de muziek van Tarkan. De ene avond feestten we aan dek in een verlaten baai, de andere avond tussen de locals in een kroeg in het stadje Datça.

Yogacruise

Istanbul is hip en happening als het om uitgaan gaat, dus ook ik danste tot in de vroege uurtjes bij de supermooie club Reina, met een spectaculair uitzicht op de Bosporusbrug. Omringd door de Wesleys en Yolanthes van deze wereld maakten we vrienden voor één avond met lieve mensen uit Turkije, Dubai en de VS.

Club Reina, IstanbulClub Reina, Istanbul

Idyllische stranden

Dit jaar hebben mijn voeten bijzonder vaak het fijne zand van nog fijnere stranden mogen aanraken. Allereerst Nicaragua, waar In het westen de Pacifisch kust het land versierd, met uitgestrekte zandstranden en perfecte plekken om te surfen. In het oosten vind je de Caribische kust met Little Corn Island als onverslaanbare parel. Dit authentieke eiland kent tientallen heerlijke stranden, van ruig en onaangetast tot sneeuwwit en op en top bounty. Ik was zo onder de indruk van deze stranden, dat ik er een blogpost over schreef.

Little Corn Island

Little Corn Island

Little Corn Island

Een andere favoriet is St. George Bay, Griekenland. Een spectaculaire baai met metershoge rotswanden en helderblauw water, berggeiten en een schattig verlaten kerkje.

St. George Bay, Griekenland

St. George Bay, Griekenland St. George Bay, Griekenland

En last but not least ontdekte ik ook op Curaçao de meest geweldige stranden,  waar het strand van Klein Curaçao, Porto Mari en Cas Abou veruit mijn favorieten waren.Klein Curaçao Porto Mari Cas Abou

Het lekkerste eten

Hoewel Nicaragua dé reis van dit jaar was, op culinair gebied is dit Midden-Amerikaanse land niet echt een feest (tenzij je van bonen, rijst en te vette fried chicken houdt). IJsland daarentegen verraste mij compleet. Ik verwachte stoer ‘vikingvoer’, maar kreeg de meest verfijnde, moderne visgerechten voorgeschoteld. Vooral het Tasting Menu bij Fish Market in Reykjavik was onvergetelijk. Nomnomnom!

Fish Market, Reykjavik

Mijn reis in Benidorm was een aaneenschakeling van toffe foodhotspots. Ik at tapas in knusse straatjes, genoot van paella met uitzicht op zee en deed voor het eerst mee met een wijnproeverij, onder het genot van heerlijke Spaanse kaasjes.

Culinair Benidorm

Ik hou van de Turkse keuken dus Istanbul was genieten. Sfeervolle theehuizen en drukbezochte baklavashops wisselden elkaar af. In de hippe wijk Ortaköy at ik een typische kumpir en ik kon geen genoeg krijgen van turkse pide met feta en spinazie. Hoogtepuntje? Het verorberen van een broodje vers gevangen vis naast de Galatabrug, samen met nog een handvol (lees: honderen) locals.

Eten in Istanbul

In Maastricht ontdekte ik onder andere restaurant Witloof, waar ik nog steeds met plezier aan terug denk. Een Belgisch bierrestaurant met smakelijke gerechten, geserveerd met geweldige bieren.

Witloof Maastricht

In Curaçao genoot dineerde ik in stijl bij het Avila hotel waar prinses Beatrix ook wel eens aanschuift. Daarnaast genoot ik op Curaçao vooral van de ‘basic’ eetplekken zoals de lokale markt Plasa Bieu, verse vis bij Awa Di Playa en een random Snek langs de kant van de weg waar je heerlijke (ongezonde) tussendoortjes haalt. En hoe leuk is het om te eten bij een restaurant waar de vleesspiezen aan het plafond hangen? Al dat lekkers spoelde ik weg met liters Awa Di Lamunchi.

Uit eten in Curaçao

 Spectaculaire natuur

Naast de bountystranden die hierboven al genoemd werden ontdekte ik nog veel meer beeldschone plekjes. Ik heb een zwak voor vulkanen en aangezien Nicaragua bomvol staat met vulkanen, kon ik daar mijn lol op. Ik beklom er vier, zag bij twee borrelend lava, en bij één waagde ik me ook nog eens aan ‘volcano boarding’.

Masaya

Cerro Negro

Telica

Ook in IJsland kwam ik ogen te kort als het om natuurpracht gaat. Het hele land is één grote droom, zo mooi. Mijn roadtrip bracht mij langs maanlandschappen bomvol vulkanisch gesteente, besneeuwde bergtoppen, ruige kustlijnen, natuurlijke warmwaterbronnen, zwarte stranden en adembenemende watervallen. Helaas heb ik het noorderlicht niet gespot, maar dan heb ik een reden om snel terug te gaan.

Gullfoss Skogarfoss Roadtrip IJsland Roadtrip IJsland

Nicaragua en IJsland staan dit jaar met stip op 1 als het om natuur gaat, maar ook tijdens andere reizen kwam ik op beeldschone plekken. Zo is het achterland van Benidorm met haar bergen, plantages en watervallen écht het ontdekken waard, werd ik compleet verliefd op het ruige Westen van Curaçao en zwom ik in Turkije en Griekenland in pareltjes van baaien waar het water fluoriserend blauw was.

Achterland BenidormBoka Pistol

Kameria, TurkijeBinnenkort deel 2 met 4 andere categorieën! Voor nu ben ik benieuwd, waar zag jij dit jaar het mooiste strand, at jij het lekkerst, bezocht je het leukste feestje en zag jij adembenemende natuur?

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Wat een prachtig overzicht! Echt super leuk om te zien wat je allemaal hebt beleefd tijdens deze mooie reizen. Prachtige foto’s van Nicaragua ook! Krijg gelijk weer heimwee als ik het zie haha :)

Bedankt Denise! Ja, Nicaragua was een hoogtepunt! :)

Mooi overzicht Lisette! Toffe dingen heb jij toch ook gedaan dit jaar, heel gaaf! Fijne jaarwisseling vanavond en tot snel!

Bedankt meis, ik vond het leuk dat jij hier onderdeel van bent geweest! Ik zie je over 1,5 week, leuk!

Wat een ontzettend gaaf overzicht! Hele mooie momenten. Vooral de foto;s van de stranden zijn gaaf!

Bedankt! Die stranden zijn mooi hé! Ik krijg heimwee als ik er naar kijk…

Een heel mooi overzicht Lisette! Ik zag het mooiste strand… Ehm… Op Texel? Ik realiseer me nu dat ik helemaal geen stranden in het buitenland heb gezien… Ik at het lekkerste sushi in Pagosa Springs in Colorado (ja echt…), ik bezocht het leukste feestje gewoon in Nederland, in Ahoy en de adembenemende natuur zag ik, uiteraard, in Amerika met bizarre sneeuwhoogten in mei, geisers die niet in het programma (Pagosa Springs) stonden en diepe canyons (Canyonlands). En nog veel meer ;-)

Hahaha, Texel is vast ook heel mooi, toch? :P

Wat een mooi overzicht en wat heb je gave dingen gedaan dit jaar!

Bedankt Karlijn, ik mag niet klagen! :)

Wat een prachtig jaar heb je achter de rug Lisette! En dat eten…. oh my, dat ziet er allemaal geweldig uit. Ik kan altijd al echt uitkijken naar het eten als ik op reis ga en deze foto’s bewijzen weer dat dat niet voor niks is ;). Ik hoop dat 2015 net zo’n mooi jaar voor je wordt!

Haha, ja eten is toch wel een belangrijk onderdeel op reis! Het draagt bij aan de unieke ervaring! Ik wens jou ook een heel mooi 2015 toe!

Wat een gaaf overzicht. Die laatste foto is trouwens echt prachtig. Eigenlijk allemaal… maar die viel me even op ;-)! Je verrast me ook met het eten in IJsland, dat had ik helemaal niet verwacht… Istanbul staat al erg lang op mijn lijstje en hoe meer ik erover zie en lees, hoe sneller ik wil gaan. Prachtjaar heb je gehad op reisgebied. Vervelend om dat in Curaçao af te moeten sluiten. Ik ben ook heeel tevreden! Bezocht geloof ik 15/20 verschillende steden en plekken en mijn tweede woon-avontuur in het buitenland kwam uit. In de zomer woonde ik 6 weken in The New Yorker en sloot dat af in Canada. Happy me!

Wel met mijn nieuwe blog reageren natuurlijk;)!

Dat plekje van de laatste foto was ook magisch. Kameria, een verlaten ruïne in Turkije. Prachtig! Jij hebt ook een goed jaar achter de rug zo te zien! Wat gaaf dat je in New York gewoond hebt zeg!

Wauw wat gaaf en wat een mooie foto’s. Nu wil ik ook naar die mooie stranden in Nicaragua!

Nicaragua is GEWELDIG! Ga! ;)

Mooie reizen!

Mijn mooiste strand was op Biak, Indonesie.

Qua natuur (landschap) staar Noorwegen met stip op één, inclusief bijzondere verschijnselen als het noorderlicht en stratosferische ijswolken.

Raja Ampat in Indonesie is qua landschap ook erg leuk, en onder water is het al helemaal bijzonder.

Mijn favoriete bestemming qua eten is Bali.

Het mooiste strand was voor mij in Kaapverdië, het lekkerste eten in Italië, de mooiste natuur in Bosnië en het leukste feestje was gewoon in Nederland ;)!

Leave a Comment

TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!