Moco Museum: hét Instagram museum in Amsterdam!

instagram museum amsterdam

Ben jij niet zo’n fan van standaard musea, maar wel van moderne, fotogenieke kunst met een twist? Breng dan eens een bezoek aan het hippe Moco Museum in Amsterdam! In dit museum aan het Museumplein hangen werken van de bekendste hedendaagse kunstenaars die ook nog eens erg fotogeniek zijn! Daarom wordt Moco Museum ook wel gezien als hét Instagram museum van Amsterdam.

Moderne kunst bij het Moco Museum in Amsterdam

Het Moco Museum is gevestigd in een historisch herenhuis aan het Museumplein in Amsterdam, vlakbij het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Het museum bestaat uit meerdere verdiepingen waar verschillende exposities worden gehouden met schilderijen, sculpturen en andere kunstwerken van verschillende moderne kunstenaars die een eigen visie op de hedendaagse maatschappij hebben. Denk hierbij aan Banksy, Andy Warhol, Keith Haring, Jeff Koons en Daniel Arsham. Rondom het museum is een opvallende tuin waar ook een aantal bijzondere kunstwerken te zien zijn.

amsterdam moco museum
moco museum amsterdam
instagram museum in amsterdam

Fotogenieke kunst voor Instagrammers

Het Moco Museum heeft voornamelijk wisselende, tijdelijke exposities. De meeste werken hebben één ding gemeen: ze zijn erg fotogeniek, en daarom doet Moco het erg goed op Instagram. Dit is dan ook misschien de reden dat er in 2018 maar liefst 550.000 bezoekers had, waardoor Moco één van de best bezochte musea van Nederland was! Je snapt dat het museum dan ook een publiek trekt dat normaal gesproken niet snel naar een museum zal gaan.

Vooral het werk van Daniel Arsham vond ik tof om te zien. Zo is er de Eroded Wallpaper Room, die compleet wit is en waarbij het lijkt alsof man achter het behang is geplakt en alsof er een klok uit de muur steekt. Bezoek ook zeker de futuristische Amethyst Ball Cavern, die volledig bekleed is met paarse ballen. Naast tijdelijke exposities kun je bij Moco ook werken zien die er permanent hangen, de zogenoemde Moco Masters. Denk hierbij aan Dali, Damien Hirst, Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat en Jeff Koons.

moco museum
museum instagram amstedam

Street art liefhebbers opgelet: hier zie je veel werken van Banksy!

Momenteel is dé publiekstrekker het werk van Banksy. Deze Britse straatkunstenaar is wereldberoemd vanwege zijn politiek getinte, tegendraadse street art die je in diverse Europese steden, maar ook in de VS en Palestina kunt vinden. Zo vind je in het Moco Museum de bekende afbeelding van de Flower Thrower en de Girl with the Balloon. Snap wel dat het spotten van een werk van Banksy ‘in het wild’ een totaal andere ervaring is, maar het is leuk om eens wat werken en inspirerende quotes van Bansky bij elkaar te zien hangen. De exposities zijn tijdelijk. Bekijk de website van Moco Museum voor de huidige exposities.

banksy amsterdam moco museum
instagram museum amsterdam banksy
banksy amsterdam

Wil jij Moco Museum Bezoeken?

Dat kan! Het Moco Museum is zeven dagen per week geopend. Kaartjes koop je eenvoudig aan de deur, maar online bestellen is voordeliger. Als je een kaartje via de website besteld dan krijg je namelijk 1,- euro korting én je hoeft niet in de rij te staan.

Moco Museum, Honthorststraat 20 (Museumplein), 1071 DE Amsterdam. Geopend op zo t/m do van 09.00 uur – 19.00 uur en van vr t/m za van 09.00 uur – 20.00 uur.

moco museum amsterdam instagram museum

Op Travellust lees je nog meer tips voor uitstapjes in eigen land

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Ik kon mezelf al helemaal vinden in de intro die je hier schrijft. Niet zo’n fan van standaard musea, maar wel van dit type! Ik had al vaker van het Moco Museum gehoord, dus van zodra we nog eens in Amsterdam komen dan trekken we er zeker eens naartoe. Lijkt me enorm de moeite!

Wat leuk om te horen Sarah! Breng zeker een bezoekje aan Moco!

Leave a Comment

TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!