Liebster Award: leer mij beter kennen!

Liebster Award

Liebster AwardDe meeste bloggers zullen hem wel kennen: De Liebster Award. Deze award is in het leven geroepen om beginnende bloggers in de spotlights te zetten en wat beter te leren kennen. Sandra van Travel By San nomineerde mij voor de Liebster Award! Bedankt Sandra! Ze volgt mijn blog al vanaf het begin en is benieuwd naar de persoon achter de blog. Nou, hier ben ik! :)

Bij deze beantwoord ik 11 persoonlijke vragen die Sandra mij heeft gesteld. Ik hoop dat jullie me hiermee wat beter leren kennen! Daarnaast nomineer ik op mijn beurt drie reisbloggers!

1. Waarom ben je je blog begonnen?

Voordat ik voor zes maanden naar Zuidoost-Azië vertrok verzamelde ik veel informatie op het forum van Aroundtheglobe.nl. Na een geweldige reis kwam ik terug in Nederland en wilde ik graag op mijn beurt reizigers helpen bij het plannen van hun droomreis door Azië. Meerdere malen per dag was ik op het forum te vinden om vragen van toekomstige Azië-gangers te beantwoorden over budget, hoogtepunten, planning, visa enzovoorts. Erik, de oprichter van Aroundtheglobe.nl, benaderde mij toen met het idee om een eigen blog te beginnen… Et voilà!

2. Waarom heb je gekozen voor deze blognaam?

Ik heb er niet echt bewust over nagedacht. Waarschijnlijk omdat ik een intense drang, passie, LUST voor reizen heb! ;) Daarnaast ligt de naam wel lekker in het gehoor.

3. Je hebt een vrije dag. Wat ga je doen?

Als ik vrij ben, ben ik óf in Den Haag (daar woon ik), óf in Utrecht bij mijn vriend. Mijn ideale vrije dag is een zomerse vrije dag. Ik woon vlakbij het strand en als het zonnetje schijnt vind ik het heerlijk om te loungen en lunchen bij een strandtent. In Utrecht doe ik graag hetzelfde, maar dan rondom de Dom of de Oudegracht. Daarna uit eten of BBQ-en, drankjes drinken en dansjes doen met vrienden en vriendinnen. Een festival bezoeken doe ik ook graag. Daarentegen kan ik ook intens genieten van een dag op de bank: in een joggingsbroek, met mijn Friends-DVD box, een dekentje en een goed gevulde koelkast.

4. Wat is jouw guilty pleasure?

Qua eten? Een dag zonder kaas is een dag niet geleefd! Ik eet vrij gezond maar als ik een zwak moment heb is een zak paprikachips met ribbels binnen de kortste keren leeg. Het liefst dip ik die dan ook nog in mayonaise. En natuurlijk chocola: Kinder-reepjes, bounty’s, milkyway’s, maltesers: yum!

5. Wat is je favoriete stad in Nederland?

Moeilijk! Ik woon en werk ik nu een tijdje in Den Haag en heb het er erg naar mijn zin, maar ik zie het niet als mijn favoriete stad. Welke stad dat dan wel is vind ik lastig. Ik houd van de mooie binnenstad van Utrecht, de mentaliteit van Rotterdammers, de veelzijdigheid en internationale de vibe van Amsterdam. Een echte favoriet is niet aan te wijzen!

6. Wat lust je echt niet?

Ik eet bijna alles, maar er zijn wat dingen die ik minder lekker vind. Rijst maak ik bijvoorbeeld nooit voor mezelf. Best bijzonder voor een Aziëfreak! Daarnaast ik ben niet gecharmeerd van erwten, tuinbonen, bruine bonen en boerenkool.

7. Aan welk land heb je je hart verloren?

Eigenlijk verlies ik mijn hart in elk land. Als ik er toch één zou moeten kiezen, dan kies ik Laos. Wat een prachtig land! De natuur en het leven is daar nog zo puur en de mensen zo oprecht. Toen ik er was (in 2011) werd ik ook een beetje treurig, omdat het land zo snel aan het veranderen is. China heeft een grote invloed op het land (vooral op Noord-Laos)  en er werden toendertijd geweldige stukken jungle weggekapt om wegen en dammen aan te leggen. Ook het toenemende toerisme brengt nadelen met zich mee. Deze ontwikkelingen gaan gepaard met veel gemengde gevoelens onder de Laotiaanse bevolking. Ik hoop ooit over een aantal jaar eens terug te gaan om te zien wat deze ontwikkelingen teweeg hebben gebracht.

8. Hoe zie jij je toekomst?

Dit vind ik lastig! Hoewel ik vaak nadenk over de toekomst heb ik er nog geen beeld van. Natuurlijk wil ik uiteindelijk trouwen en kinderen, maar ik heb nog geen concrete plannen. Wat ik wel weet is dat ik een baan wil hebben waarin ik veel flexibiliteit heb om lekker op reis te gaan wanneer ik wil (gelukkig heb ik al zo’n baan!). Af en toe dromen mijn vriend en ik er over om voor langere tijd in het buitenland te gaan wonen, dus wie weet wat de toekomst brengt!

9. Wat is je favoriete film?

Mijn favoriete film is zonder twijfel The Shawshank Redemption en velen zijn het met mij eens want de film staat in menig lijstje op nummer 1. Voor wie de film nog niet gezien heeft: De film, met o.a. Morgan Freeman en Tim Robbins,  gaat over een gevangene van de Amerikaanse Shawshankgevangenis. Hij is veroordeeld voor de moord op zijn vrouw, terwijl hij beweerd onschuldig te zijn. Het verhaal is prachtig, echt een aanrader! Andere favoriete films die me te binnen schieten zijn: Cidade De Deus, Inception, Léon, Intouchables, the Notebook en Twelve Years a Slave.

10. Wat is je favoriete buitenlandse maaltijd?

De pizza is natuurlijk de beste uitvinding ever. Ik geniet sowieso van de gehele Italiaanse keuken. Turkse Guvec vind ik ook heerlijk: een stoofpotje met o.a. vlees of vis, tomatenpuree, kaas, uien, paprika en veel kruiden. En de Thaise yellow curry heb ik ook leren te waarderen (maar dan natuurlijk met zo min mogelijk rijst)!

11. Wat doe je het liefste op reis?

Zo veel mogelijk! Het maakt me niet uit wat ik precies doe, ik probeer op alle manieren alles uit de bestemming te halen. Mijn ideale reis is een backpackreis van minimaal een maand vol cultuur, natuur en actie. Na een paar weken vol activiteiten kom ik graag tot rust op een bountystrand.

Bij deze mijn antwoorden! Voor de Liebster Award nomineer ik de volgende personen:

Kirsten van Kirstenspooren.nl en Nick van Nick van Rookhuijzen Fotografie zijn enthousiaste, beginnende reisbloggers die ik heb ontmoet tijdens de Vakantiebeurs. Ze verdienen het beide zeker om in in de spotlights te staan, dus bij deze! Daarnaast nomineer ik Karlijn van Karlijn Travels. Ze gaat al wat langer mee maar ik heb haar blog pas net ontdekt. Ik ben jaloers op al haar reizen, verhalen en foto’s en ben benieuwd naar haar als persoon.

Ik zou het leuk vinden als jullie de volgende vragen willen beantwoorden:

1. Wanneer en waarom ben je je blog begonnen?
2. Wat doe je het eerste als je ’s ochtends wakker wordt?
3. Ben je op reis een budgettijger, een luxepaardje of iets daartussenin?
4. Welke film zag je als laatste in de bioscoop?
5. Aan welke eigenschap van jezelf irriteer je je het meest?
6. Heb je ooit een vakantieliefde gehad?
7. Als je slechts één bestemming zou mogen bezoeken, welke zou dat dan zijn?
8. Wat is jou favoriete internationale gerecht?
9. Waar ging jou allereerste vliegreis naartoe?
10. Welke souvenirs koop je voor jezelf op reis?
11. Wat zou je graag nog eens willen leren?

 

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Leuk om wat meer over je te weten te komen! En bedankt voor de nominatie :D lief van je!

Graag gedaan! ik ben benieuwd naar je antwoorden! :)

Hoi Lisette,

Erg leuk om je antwoorden te lezen! En ik vind het super dat je me genomineerd hebt!

Groetjes, Karlijn

Graag gedaan! Ik ben op mijn beurt ook heel erg benieuwd naar jou antwoorden!

Oooh wat heb je hem snel ingevuld! Super leuk om te lezen en leuk om je een beetje beter te leren kennen! En bijzonder van Laos zeg, zo zonde dat er zoveel mooie natuur verloren gaat… Ik ben benieuwd naar Kirsten, Nick en Karlijn!

Jaaa snel he, haha! Leuk dat je me genomineerd had! Ook wel leuk om wat over mezelf op de blog te zetten. Ik merk vaak dat ik het leuk vind om persoonlijke dingen van anderen te lezen, maar zelf schrijf ik liever over reizen dan over mezelf. Ik ga het toch maar wat vaker doen!

Leuk om te lezen en je weer wat beter te leren kennen. Ik wist dus niet dat je 6 maanden door Azië reizen, ergens gemist denk ik. Je passie voor reizen komt wel goed naar voren in je tekst. Je domein is zo te lezen goed gekozen! ;-)

Hey Marcella!

In 2011 heb ik zes maanden gereisd. Ik heb nog niet eens 1% van alles wat ik gezien en gedaan hebt op mijn blog staan, dus daar ga ik jullie in de toekomst nog mee vervelen ;)

Leave a Comment

Reistip: Nordic Nomads!
Reis per 4x4 met daktent via een spectaculaire, uitgestippelde route langs de mooiste plekken van IJsland of Noorwegen!
REISTIP: NORDIC NOMADS!
Reis per 4x4 met daktent via een spectaculaire route langs de mooiste plekken van IJsland of Noorwegen!