TRAVEL BUG: Lente in Lissabon!


Lente in Lissabon

De reiskriebels vieren momenteel weer hoogtij! Hoewel ik nog aan het nagenieten ben van het verrassend mooie Gambia droom ik alweer weg als ik denk aan mijn volgende reis. Dit keer vlieg ik naar een sfeervolle, zonnige, Europese bestemming: Lissabon!

Ik ben nog nooit in Portugal geweest en ook Lissabon stond een lange tijd niet op mijn radar. Maar sinds kort ben ik hooked. Steeds vaker zie ik foto’s voorbij schieten van smalle straatjes inclusief dat karakteristieke gele trammetje, zonnige uitzichten over witgekalkte gebouwen met oranje daken en sfeervolle pleinen. Ik lees steeds meer verhalen over authentieke fado restaurants, knusse barretjes en een heerlijke mediterrane keuken. En het is er ook nog eens zonnig en aangenaam warm. Need I say more?

Ticket en hostel geboekt!

In het paasweekend vlieg ik met Transavia naar Lissabon en heb daar drie volle dagen om de stad te ontdekken. Wist je dat de tickets naar Lissabon t/m dinsdagochtend 24 maart in de aanbieding zijn voor vluchten t/m 30 juni? Ideaal!

In drie volle dagen denk ik een goed beeld van de stad te kunnen krijgen. Maar nu ik het weerbericht heb bekeken baal ik als een stekker dat ik niet langer blijf, want met 22 graden is het daar volop lente!

Samen met mijn vier reisgenootjes heb ik een achtpersoons slaapzaal afgehuurd in het PH Lisbon Hostel; aan ruimte geen gebrek dus. We verblijven vlakbij de bruisende wijk Bairro Alto en betalen per persoon nog geen 57,- euro voor 4 nachten inclusief ontbijt. Goede deal! Benieuwd? Dit hostel is onder andere te boeken bij Booking.com of Hostelworld.com.

Lissabon Transavia

100% inspiratie

Wat betreft citytrips zijn de 100% reisgidsen echt heilig. Ik had al twee exemplaren in de kast staan en mijn derde, 100% Lissabon, zit al weken in mijn tas. Een ideale inspiratiebron voor de leukste must sees en must do’s. Dankzij deze stedengids weet ik waar ik onder andere moet zijn voor het beste uitzicht over de stad, de gezelligste fado café’s en de mooiste stadswandelingen.

100% Reisgidsen, LissabonNatuurlijk ben ik ook erg benieuwd naar jullie hoogtepunten van deze Portugese hoofdstad. Wat zijn de absolute must do’s? Waar vind ik de mooiste en meest unieke plekken? Waar moet ik zijn voor heerlijk eten, goede cocktails en een avondje stappen? Vertel het me hieronder!


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 gedachten over “TRAVEL BUG: Lente in Lissabon!