TRAVEL BUG: Lente in Lissabon!

Lissabon Transavia

Lente in Lissabon

De reiskriebels vieren momenteel weer hoogtij! Hoewel ik nog aan het nagenieten ben van het verrassend mooie Gambia droom ik alweer weg als ik denk aan mijn volgende reis. Dit keer vlieg ik naar een sfeervolle, zonnige, Europese bestemming: Lissabon!

Ik ben nog nooit in Portugal geweest en ook Lissabon stond een lange tijd niet op mijn radar. Maar sinds kort ben ik hooked. Steeds vaker zie ik foto’s voorbij schieten van smalle straatjes inclusief dat karakteristieke gele trammetje, zonnige uitzichten over witgekalkte gebouwen met oranje daken en sfeervolle pleinen. Ik lees steeds meer verhalen over authentieke fado restaurants, knusse barretjes en een heerlijke mediterrane keuken. En het is er ook nog eens zonnig en aangenaam warm. Need I say more?

Ticket en hostel geboekt!

In het paasweekend vlieg ik met Transavia naar Lissabon en heb daar drie volle dagen om de stad te ontdekken. Wist je dat de tickets naar Lissabon t/m dinsdagochtend 24 maart in de aanbieding zijn voor vluchten t/m 30 juni? Ideaal!

In drie volle dagen denk ik een goed beeld van de stad te kunnen krijgen. Maar nu ik het weerbericht heb bekeken baal ik als een stekker dat ik niet langer blijf, want met 22 graden is het daar volop lente!

Samen met mijn vier reisgenootjes heb ik een achtpersoons slaapzaal afgehuurd in het PH Lisbon Hostel; aan ruimte geen gebrek dus. We verblijven vlakbij de bruisende wijk Bairro Alto en betalen per persoon nog geen 57,- euro voor 4 nachten inclusief ontbijt. Goede deal! Benieuwd? Dit hostel is onder andere te boeken bij Booking.com of Hostelworld.com.

Lissabon Transavia

100% inspiratie

Wat betreft citytrips zijn de 100% reisgidsen echt heilig. Ik had al twee exemplaren in de kast staan en mijn derde, 100% Lissabon, zit al weken in mijn tas. Een ideale inspiratiebron voor de leukste must sees en must do’s. Dankzij deze stedengids weet ik waar ik onder andere moet zijn voor het beste uitzicht over de stad, de gezelligste fado café’s en de mooiste stadswandelingen.

100% Reisgidsen, LissabonNatuurlijk ben ik ook erg benieuwd naar jullie hoogtepunten van deze Portugese hoofdstad. Wat zijn de absolute must do’s? Waar vind ik de mooiste en meest unieke plekken? Waar moet ik zijn voor heerlijk eten, goede cocktails en een avondje stappen? Vertel het me hieronder!

Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Veel plezier! Lissabon staat bij mij nog zó hoog op mijn lijstje! Ben erg benieuwd wat je er van gaat vinden. Maar het wordt hoe dan ook top met 22 graden, gok ik zo ;-)

Bedankt! Ik laat je weten hoe het is geweest!

Heel gaaf! Zat er zelf ook nog even aan te denken om met pasen een citytrip te gaan doen. Laat me even weten wat je van Lissabon vond :)

Zal ik doen! De verhalen zullen snel volgen!

Ohh Lissabon is zo’n heerlijke stad :) Ik ben er nu twee keer geweest, vorig jaar en dit jaar en ik zou zo weer terug willen. Op mijn blog staan een paar artikelen incl tips :) Veel plezier vast! (En in die 100% gids staan heel veel fijne adresjes inderdaad)

Bedankt, ik zal je site even grondig doornemen voordat ik naar Lissabon ga!

Vlakbij de lift naar boven zit een ijssalon met heel lekker ijs. Ik weet de naam niet meer, maar mijn moeder en zusje hebben de ijssalon gevonden met mijn vage beschrijving. Maar er zijn genoeg andere plekken met lekker eten. Een andere tip: in veel restaurants zetten ze van alles op tafel, maar je betaalt er vaak extra voor. Eet de slappe salade dus niet uit beleefdheid op, want er kan zomaar 10 euro voor gerekend worden. of 3 euro voor een soepstengel. Veel plezier! Lissabon is echt mooi en leuk.

Ja ik had inderdaad al gelezen dat je niet moet aannemen dat iets gratis is. Bedankt voor de reminder! En ik houd mijn ogen open voor die ijssalon!

Ik heb zoveel goeds gehoord en gezien over Lissabon! Heel veel plezier <3

Bedankt chica! <3

Heerlijk! Vino verde drinken, elke ochtend staand ontbijten met koffie en gebakjes aan de ‘bar’ en vooral genieten!

Aah, dat klinkt heerlijk, bedankt!

Ik vlieg volgende week naar Lissabon en heb er net zoveel zin in als jij! Heb ook al de 100% reisgids doorgespit..volgens mij ga ik nog tijd tekort komen. Mocht ik nog aanvullende tips hebben, dan laat ik het weten. En waarschijnlijk schrijf ik ook al wel een artikel op m’n blog voordat jij vertrekt. In ieder geval alvast veel plezier!

Leuk, heel veel plezier in Lissabon en ik zal je blog gaan volgen!

Hoi Lisette, ik ben eergisteren terug gekomen uit Lissabon en het was heerlijk! Nog geen tijd gehad om er uitgebreid over te schrijven, maar heb al wel een kort filmpje op m’n blog geplaatst. Een paar tips: rondslenteren in Alfama en de vlooienmarkt op zaterdag (ook als je niet van oude meuk houdt, er is gezellige reuring met straatmuzikanten enzo) en je hebt heel veel mooie uitzichtpunten in de stad. Heel veel plezier en vergeet je zonnebrand niet!

Ik had ook naar die vliegtickets gekeken inderdaad, maar helaas minder leuke prijzen in het najaar. Lissabon staat al een behoorlijk tijdje op mijn lijstje. Have fun met de voorpret en ter plaatse.

Ja die actie was voor het voorjaar, voor het najaar komt er vast nog een leuke actie voorbij! Bedankt en ik laat je weten hoe het was!

Lissabon is zo leuk! Het lijkt wel alsof iedereen vergeet dat Lissabon bestaat, maar dat is echt zonde. Ik was er twee jaar geleden een paar dagen. Mijn beste tip: gewoon rondlopen! Vond vooral de wijk Alfama heel mooi, vanuit daar heb je ook mooi uitzicht. En vanaf het kasteel ook! Veel plezier!

Oeh leuk, ik houd van rondslenteren! Bedankt!

Wat leuk! Lissabon staat bij ons in september op de planning (heb mijn vriend dat cadeau gedaan voor zn 30e verjaardag, incl. een wedstrijd van Benfica), heb er onwijs veel zin in!

Gaaf! Ik laat je weten hoe het was!

Oh, Lissabon is een toffe stad! En die 22° klinkt nu zooooo goed!
Wij maakten deze zomer een 14 daagse roadtrip doorheen Portugal en bezochten Lissabon in 1 dag. Het was een blits bezoek, maar we slaagden er in erg veel te bezichtigen! In deze blogpost kan je mijn tips lezen: http://wacca.be/2014/11/lissabon-bezoeken-in-1-dag/

Bedankt voor de tip! Ik ga je stuk lezen. Een roadtrip lijkt me ook gaaf zeg, misschien de volgende keer!

Super leuke blog heb je en wat leuk dat je naar Lissabon gaat een echt aanrader is zeker om naar pasteis de belem te gaan en daar pateis de nata te eten super lekker…niet afschrikken van de rij is het helemaal waard :).

En trammetje 8 is ook leuk om te doen.

Veel plezier

Park een lounge/club op de bovenste verdieping van een parkeergarage. Zeker met mooi weer helemaal top met geweldig uitzicht. Vrij hippe tent en ’s avonds transformeert dit in een echte club. Van de buitenkant doet niets aan deze parking vermoeden dat er een club bovenop ligt.

http://portugalconfidential.com/2014/04/park-restaurant-bar-lisboa-elevated-suspenso-garden-terrace-lisbon/

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.