IJSLAND: het land van vuur en ijs!

IJsland noorderlicht

ijsland: land van vuur en ijs
Nog voor kort reisde ik noordelijker dan Texel, maar daar is zojuist verandering ingekomen. Ik heb een rondreis gemaakt door magisch IJsland! Het land staat bij veel mensen hoog op hun wensenlijst en dat is meer dan logisch. IJsland is namelijk een droom. Bij deze een eerste kennismaking met IJsland, het land van vuur en ijs, in de vorm van 10 weetjes over IJsland.

Eerste kennismaking met IJsland: land van vuur en ijs

  • IJsland telde in 2013 ruim 323.000 inwoners en dat is ongeveer evenveel als het aantal mensen dat in mijn stad Utrecht woont. IJsland is echter bijna 3x zo groot als Nederland. Logisch dus, dat IJsland het dunst bevolkte land van Europa is!
  • IJsland is dichterbij dan je denkt! Wist je dat je er al in zo’n drie uur naartoe vliegt? Dit doe je vanaf Schiphol met onder andere Wow Air en Icelandair.
  • Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, ligt nét ten zuiden van de poolcirkel en is daarmee de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Lees hier al mijn tips voor Reykjavik.
  • De Golden Circle is een populaire, eenvoudige route die vanuit de hoofdstad te rijden is. De route loopt door een sprookjesachtig landschap met watervallen, geisers en warmwaterbronnen. Bekijk hier alle hoogtepunten van de Golden Circle.
  • In november, de maand waarin ik naar IJsland ben geweest, is de gemiddelde maximumtemperatuur zo’n 1 graden Celcius en de gemiddelde minimumtemperatuur zo’n -3 graden Celsius.
  • Begin november gaat de zon pas rond 09.30 uur op en is deze om 17.00 uur alweer onder.
  • IJsland is de perfecte plek om het noorderlicht te zien. Van november t/m maart heb je de grootste kans om een glimp van dit bijzonder mooie natuurverschijnsel op te vangen. Dit is dan ook één van de redenen waarom je in de winter naar IJsland moet gaan.
  • IJsland wordt met trots het land van vuur en ijs genoemd. Nergens is de concentratie vulkanen, geisers en gletsjers zó hoog.
  • De 8100 km2 grote gletsjer Vatnajökull bedekt 8 procent van IJsland met een duizend meter dikke laag ijs. Daarmee is deze gletsjer groter dan alle gletsjers in de Alpen en Noorwegen bij elkaar.
  • IJsland kent zo’n 140 vulkanen, waarvan er circa 25 actief zijn. In 2014 was er een indrukwekkende uitbarsting van vulkaan Bardarbunga gaande, maar er is veel meer activiteit in de IJslandse vulkanen aanwezig. Indrukwekkend!

Lees hier alle artikelen over IJsland. Deze reis is mogelijk gemaakt door Icelandair en Booking.com.

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Wat cool. Wie organiseert deze persreis?

Wauw. Heel leuk! Ik kijk al uit naar je volgende blogs over Ijsland.

Jaaa!

Gaaf! Heel veel plezier alvast, lekker veel foto’s maken en verhalen schrijven :)!

Is goedgekomen. Honderden foto’s en de eerste blog staat al online ;)

Aaah wat vet, en leuk dat je voor je blog mag gaan! Veel plezier meis :)

Bedankt chica!! :)

Oh, zo leuk dat je er heen kan! Ik ben benieuwd naar je verhalen, want IJsland staat al een tijdje op mijn lijstje!

Het was prachtig! Ik ben verliefd!

Suuuupertof, geniet!

:D Doe ik zeker!

Ik ben ook heel benieuwd naar IJsland! Kijk uit naar je blogs erover:)

Het was magisch! Eerste blog staat inmiddels online!

IJsland is echt zo gaaf! Wij waren er drie jaar geleden.

IJsland is inderdaad prachtig!

Hoi, sinds enkele dagen hebben we van citygidsen.be ook een mooi reisgids IJsland, gratis te downloaden, 134 pagina’s met een autoroute door IJsland en stadswandeling Reykjavik,

Het lijkt me zo gaaf om daarheen te gaan??

Leave a Comment

Bucketlist: bezoek de Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!
Bucketlist: roadtrip Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!