Hotel bij Schiphol: IBIS Amsterdam Airport

Ibis Amsterdam Airport

Hotel bij schiphol IBIS Amsterdam AirportHeb je een vroege ochtendvlucht of landt jouw terugvlucht in de nachtelijke uurtjes, dan kan het fijn zijn een kamer in een airporthotel te boeken. Na mijn week zeilen in Turkije en Griekenland afgelopen juni landde ik rond 01:00 uur weer op Nederlandse bodem, een tijdstip waarop de treinen niet meer rijden. Normaal gesproken kijk ik mijn familie lief aan om mij op te halen, maar dit keer verliep dit ritueel iets anders. Ik overnachtte in hotel IBIS Amsterdam Airport! Ben jij op zoek naar een hotel bij Schiphol? Dan ben je bij IBIS Amsterdam Airport aan het juiste adres.

IBIS Amsterdam Airport: Uitgerust en fris je reis vervolgen

Hotel IBIS Amsterdam Airport is recentelijk compleet gerenoveerd. Dit hotel met o.a. een moderne lobby, 24-uurs receptie, 24/7 Take-Away, gratis fitness en meerdere restaurants telt maar liefst 644 kamers. De kamers zijn eenvoudig ingericht, maar alles wat je nodig hebt is aanwezig: een ruime badkamer met shampoo, zeep en föhn, een bureau, flatscreen tv, gratis WIFI en zelfs een strijkplank. Het grote pluspunt is het splinternieuwe en comfortabele ‘Sweet Bed’; een groot bed met boxspringmatras en topper, speciaal ontwikkeld door Ibis zelf.  En deze sliep werkelijk HEERLIJK!

Ontbijt van 04:00 tot 12:00

Het boeken van een Airporthotel na een vlucht heeft wat mij betreft alleen zin als ik uitgerust en fris wakker word. Ik lag er laat in, dus mijn wekker gaat pas om 11.00 uur. Het ontbijtbuffet is tot maar liefst 12:00 uur geopend dus ik hoef niet bang te zijn dat ik met een lege maag de trein in moet. Echt ideaal! We worden rustig wakker, nemen een warme douche en pakken alvast onze spullen in voordat we aanschuiven. Het ontbijt is zoals je van het Ibis gewend bent: een ruime keuze en opvallend gevarieerd. Niets op aan te merken.

Ontbijtbuffet Ibis Amsterdam Airport

Gratis shuttle van 04:00 tot 01:00

Vervoer van en naar Schiphol hoef je niet zelf te regelen, want dat doet Ibis al voor je. Gasten kunnen gebruik maken van een gratis shuttlebus, die je binnen een kwartier bij Schiphol/Ibis afzet. Deze bus rijdt tussen 04:00 en 01:00, meerdere keren per uur. Klein minpuntje: ik vind het jammer dat de shuttle niet wat langer doorrijdt. Mijn vlucht landde namelijk om 01:00 uur en ik moest dus met de taxi naar het hotel. Het is slechts een klein stukje, maar toch.

Aanrader?

Ja! Ik was in eerste instantie huiverig: zorgt zo’n overnachting niet voor extra gedoe? Rijd ik niet liever meteen naar huis om vervolgens in mijn eigen bed te duiken? Maar het voelde totaal niet als extra gedoe. Het was al laat, de treinen reden niet meer. We hadden anders vervoer moeten regelen waardoor we iemand zouden belasten met onze late vlucht. Het hotel is super dichtbij, kwalitatief uitstekend én dat ik kon uitgerust en met een volle maag aan de nieuwe dag beginnen.

Tip: Kom je met de auto, overweeg dan een Park, Sleep en Fly Arrangement. Je mag je auto in dat geval drie weken gratis parkeren.

Ik bezocht IBIS Amsterdam Airport op uitnodiging van IBIS. Het artikel bevat mijn eigen mening.

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Klinkt goed! Leuk dat je uitgenodigd werd :) Ik denk dat ik toch liever naar huis zou gaan dan nog extra geld verspillen aan een hotel, maar als het niet anders kan dan.. tja. Ik vlieg meestal niet vanaf Schiphol though, maar ga je tip wel in mind houden!

Ja ik regel meestal ook wel iets qua vervoer, maar mocht dat niet lukken, of je woont gewoon heel ver van Schiphol, dan is dit ideaal!

Ziet er goed uit!

Was het ook!

Daar het hoekje om, op het achteraffige parkeerplaatsje, zit het budget hotel van Ibis. Ook niks mis mee en scheelt toch weer wat knaken…

Klopt inderdaad, maar dit hotel was toch wel erg fijn hoor ;)

Wat ideaal dat ze zo flexibel ontbijt serveren! Vind het altijd heel erg storend als je zonder ontbijt het vliegtuig in moet bij een vroege vlucht! Ga ik onthouden dus!

Ja ik vond het mega fijn dat ik tot 11uur in mijn bed kon blijven liggen.

Het ziet er mooi uit Lisette! Ik slaap er vanavond op uitnodiging, echter ben ik heel benieuwd naar de transfer met het busje. Ik hou niet van transfers ;-)!

Haha, en is de tranfer meegevallen? ;)

Ziet er best wel chill uit zeg! Ik woon zelf in Amsterdam, dus kan altijd nog wel met een bus naar huis komen, maar als je wat verder weg woont lijkt het me wel heel relaxed!

Jaa, vooral bij een nachtvlucht is dit voor mensen die wat verder wonen echt ideaal!

Ah heerlijk, je vakantie zo met een dagje verlengen. Nog niets hoeven uit te pakken en heerlijk kunnen eten lijkt me wel fijn!

Leave a Comment

Bucketlist: bezoek de Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!
Bucketlist: roadtrip Noordkaap!
Ga op roadtrip naar de Noordkaap via Voigt Travel en geniet in 1 of 2 weken van ruige landschappen, prachtige uitzichten en het Noorderlicht in het noordelijkste puntje van Europa!