WINACTIE: 2 kaartjes voor het Vliegangstweekend bij Aviodrome

Mee met Stichting Valk

Mee met Stichting Valk

*DEZE WINACTIE IS GESLOTEN*

Mijn grootste passie, reizen, gaat gepaard met mijn grootste angst: vliegen. Klamme handjes, dwanggedachten, een hartslag van 300, waterige oogjes en slapeloze nachten zijn aan de orde van de dag als ik weer moet vliegen. Onlangs maakte ik kennis met stichting Valk, een samenwerkingsverband tussen KLM, Universiteit Leiden, Transavia, ArkeFly, Martinair en Amsterdam Airport Schiphol. Bij Stichting Valk worden mensen met vliegangst behandeld. Heb jij ook last van vliegangst? Ga deze dan te lijf tijdens het Nationaal Vliegangstweekend bij Aviodrome!

WIN WIN WIN

Win twee kaartjes voor het Nationaal Vliegangstweekend bij Aviodrome! Dit evenement vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 oktober. Win je de kaarten, dan mag je zelf beslissen op welke dag jij gaat. Naast toegang tot het Vliegangstweekend heb je ook gratis toegang tot themapark Aviodrome!

Vlieg jij liever niet dan wel en zou je graag eens zonder angsten in het vliegtuig zitten? Kom dan langs bij het Nationaal Vliegangstweekend en leer omgaan met je angst!

Hoe doe je mee?

Laat hieronder in een reactie weten waarom je deze kaartjes wilt winnen. Vergeet daarbij niet je e-mailadres in te vullen. Meedoen kan tot en met woensdag 17 september. Een dag later wordt de winnaar bekend gemaakt! Wil je meer kans maken, doe dan ook mee via Travelbysan.nl en Inhetvliegtuig.nl. Ook zij geven twee kaartjes weg!

Hangar Schiphol

Programma Nationaal Vliegangstweekend 4 & 5 oktober 2014

Het programma bestaat uit interessante en leerzame workshops:

12.00 uur, introductie – Dr. Lucas van Gerwen, directeur en therapeut bij Stichting VALK, geeft uitleg over wat je kunt verwachten van de workshops. Je krijgt een korte film te zien over behandelmethoden.

13.00 – 14.00 uur, workshop: ‘De tijd vliegt, nu u nog’ – Twee oud-cliënten vertellen tijdens deze workshop over een leven met en zonder vliegangst. Aansluitend hoor je van een vliegangsttherapeut wat vliegangst nou eigenlijk is en hoe je het overwint.

14.30 – 15.30 uur, workshop; ‘Angst te lijf’ – Je krijgt uitleg over wat angst met je lichaam doet. Aansluitend gaan we een stukje trainen door een oefening te doen in de geparkeerde KLM Boeing 747-300.

16.00– 17.00 uur, workshop; ‘This is your captain speaking’ – Een KLM-gezagvoerder, tevens co-trainer bij Stichting VALK, legt je uit hoe een vliegtuig vliegt. Hij beantwoordt zoveel mogelijk vragen van vlieg technische aard. Een therapeut geeft tips over de manier waarop je met de sensaties van het vliegen om kunt gaan.

Tussen de workshops door kan je informatie inwinnen en ervaringen delen bij de stand van Stichting Valk, waar hulpverleners klaar staan om al jouw vragen te beantwoorden.

Contact

Nationaal Luchtvaart-Themapark de Aviodrome | Pelikaanweg 50 | 8218 PG |Luchthaven Lelystad | Openingstijden: 10.00 uur – 17.00 uur.

Deze winactie is tot stand gekomen in samenwerking met Aviodrome en Stichting Valk.

 

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Blog Comments

Wat een fijn programma, dat hier ook aandacht aan besteed wordt. Ik heb zelf geen last van vliegangst, maar ik zie het wel eens om me heen. Het feit dat je minder invloed op het vliegtuig lijkt te hebben dan op een auto, wanneer je daarin rijdt, zal zeker meespelen?

Vliegangst komt heel veel voor. Zo’n 3 miljoen Nederlanders heeft een vorm van vliegangst. Het is inderdaad bij een deel van de mensen het feit dat ze geen controle meer hebben.

Ik wil de kaartjes niet zozeer voor mezelf als wel voor een bevriend echtpaar. Zij zijn een aantal jaren geleden eenmaal wezen vliegen. Ze vonden het verschrikkelijk. Zij hebben echter toch weer voor maart 2015 een vlucht geboekt. Stoer. Deze cursus zou hen een stuk rustiger in het vliegtuig doen stappen

Wat stoer van ze! Wellicht stappen ze een stuk rustiger in het vliegtuig na wat tips en tricks van professionals. Ik stop je in de hoge hoed, succes en houd Travellust in de gaten! :)

Wat een GOEIE. Mijn vriend heeft vliegangst en dat is de reden dat we tot nu toe (samen) alleen nog maar per auto gereisd hebben. Hij wil wel heel graag vliegen, maar (zeker na de rampen) durft gewoon nog niet. Als dit zou kunnen helpen… We hebben nog wilde plannen en ik weet ook zeker dat we dat gaan doen, maar het zou fijn zijn als hij wat rustiger het vliegtuig in kon stappen.

Aah dat is echt zonde. Zelf vlieg ik ook liever niet, maar gelukkig weerhoudt het me er niet van. Al zou ik denk ik wel nóg vaker vliegen als ik geen angst zou hebben. Leuk dat je meedoet en succes met de winactie! :)

Ohh dit lijkt me gek genoeg heel erg tof!!

Ik zou graag de kaartjes willen winnen, omdat ik, jawel…. vliegangst heb.
En behoorlijk ook. Nog niet zo lang geleden ben ik met het vliegtuig op vakantie geweest en ik vond het doodeng. Ik heb me echt kapot gezweet. Tegelijkertijd vond ik het ook heel mooi boven de wolken, maar toch… ik zat niet lekker :( het zou leuk zin als ik er mee om kan leren gaan, en waar beter te leren dan bij het vliegangstweekend!

Oo wat zou ik graag de kaartjes willen winnen,wij gaan in de herfstvakantie vliegen maar ik vind t zo ontzettend niet leuk:(zowiezo neem ik rustgevers(oxazapam) en moet me ook nog groot houden voor me kindjes.Heb zeker overwogen om n keer cursus te doen bij stichting Valk maar ik vind het best veel centjes en vlieg hooguit 1x per 1a2 jaar.

Beste redactie,

Voor mijn broertje van 10 jaar zou ik deze actie graag willen winnen. Hij is gek van helicopters en vliegtuigen en zou het buitengewoon fantastisch vinden om hier heen te gaan.

Beste Anneke, bedankt voor je reactie! De winactie is helaas al gesloten.

Leave a Comment