DROOMPLEK: Gompm Alm, Zuid-Tirol

breakfast gourmet gompm alm

hirzer zuid tirol italie

Ik sta nog net niet met mijn neus tegen de ramen van de skilift gedrukt. Donkergroene dennenbomen schieten onder mij door en een robuuste, grijze bergwand bedekt met een dun laagje wit komt tevoorschijn. Het is voor mij de eerste keer dat ik in de échte bergen ben, dus zodra ik de kabelbaan uitstap ben ik helemaal hyper. Het uitzicht daarboven is magisch maar wat ik niet weet is dat na de wandeling die nu gaat komen een nog veel groter cadeau te wachten staat.

Die ochtend worden mijn reismaatjes en ik verwacht bij berghut Gompm Alm – gelegen vlakbij pitoresk Schenna in de bergen van de Italiaanse regio Zuid-Tirol – waar een Breakfast Gourmet op ons wacht. Normaal gesproken zou ik er niet aan moeten denken om eerst naar 1.800 meter hoogte te reizen en daarna een half uur te wandelen voor een ontbijt, maar deze berghut zou ‘speciaal’ zijn dus ik negeer ik mijn hongergevoel en geef Gompm Alm het voordeel van de twijfel. De frisse berglucht en overweldigende stilte doen me meteen goed. Tevreden volg ik de bordjes en wandel bergafwaarts. Het ochtendzonnetje weet zich steeds beter door de dennenbomen te laten zien. De stilte wordt enkel doorbroken door onze voetstappen en klingelende bellen van koeien die het perfect zouden doen in een Milka reclame. Tussen de dennenbomen door zie ik een bord staan. Daar is het, Gompm Alm!

Gompm alm hirzer

wandelen zuid tirol

hirzer wandelen

Gompm Alm Tirol

Sterrenontbijt met een onbetaalbaar uitzicht bij Gompm Alm

Gompm Alm is een zo’n typische berghut die je uit de boekjes kent. Veel donkerbruin hout, omringd met picknickbanken en heerlijk kneuterig gedecoreerd. Een plek waar je je het meest op gemak voelt in een gebreide trui en wollen sokken. Natuurlijk staan hier alleen verse producten van het huis en uit de omgeving op het menu. Het lederhosendragende personeel en de vriendelijke sint-bernardshond maakt het stereotype plaatje compleet.

Met een glas bubbels in de hand en een warm kleed om onze schouders worden naar de weide geleid en merken daar direct dat dit niet zomaar een berghut is. De weide is prachtig aangelegd en beschikt over loungestoelen en zelfs hangmatten. Paarden, geiten en schapen houden ons vanaf een afstandje in de gaten. Onze aandacht wordt direct getrokken door de ontbijttafel die aan de rand van de weide voor ons klaar staat. Het ontbijt is samengesteld door een sterrenkok en dat is er van af te zien, want het lijkt wel een bruidsontbijt. Op tafel staan verse sappen, diverse broodjes, zuivelproducten, vers fruit, kaas, vleeswaren en vis uit de regio. Alsof dat niet genoeg is mogen we ook nog eens onze eigen eitjes in de buitenlucht bereiden. Een feestje, maar het allermooiste is het toch wel dat overweldigende uitzicht op de magische bergen van Zuid-Tirol. Ik wist al langer dat zulke pure, afgelegen plekjes het meeste met mij doen en dat wordt hier nogmaals bevestigd. Meer dan intense stilte, een nazomerzonnetje, besneeuwde bergtoppen, verse producten uit de natuur en een warm kleed om mijn schouders heb ik blijkbaar niet nodig om helemaal happy te zijn. Ik merk dat ik niet de enige ben, want iedereen aan de tafel zit met tevreden snoetjes – en een stuk stiller dan gewoonlijk – van dit unieke moment te genieten.

gompm alm sudtirol

breakfast gourmet gompm alm

gompm alm italie

gompm alm zuid tirol

Op het moment van schrijven is 2015 bijna voorbij en in mijn hoofd heb ik al tig keer de balans op gemaakt. Ik reisde in twaalf maanden tijd door vier continenten maar er is geen twijfel over mogelijk: het allermooiste plekje van het jaar bevindt zich hier, te midden van een Alpenweide, ‘gewoon’ in het vertrouwde Italië.

Praktische informatie Gompm Alm

  • Wil jij ook dit geweldige Breakfast Gourmet meemaken? Dat kan, alleen reserveren is noodzakelijk.
  • Naast dit droomontbijt biedt Gompm Alm ook picknicks aan. Reserveren is niet nodig.
  • Wil je ‘gewoon’ even langs voor een hapje of een drankje, dan kan dat natuurlijk ook. Ze zijn zeven dagen per week geopend!
  • Gompm Alm is in de winter gesloten. Check de website voor de precieze data.
  • Gomp Alm is het makkelijkste te bereiken met de Hirzer Kabelbaan (van station Salthaus naar station Klammeben). Daarna bereik je Gompm Alm na een wandeling (bergafwaarts) van een half uur. Je kunt op de zelfde manier terug, maar de wandeling van Gompm Alm naar Station Prenn (zo’n 1,5 uur) is écht een aanrader.

Meer informatie is te vinden op de website van Gompm Alm. Meer artikelen lezen? Lees hier alles over Zuid-Tirol en Italië.

Gompm Alm Breakfast

Lijkt een bezoek aan Gompm Alm jou ook wel wat?

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Wauw, dat is echt een fantastisch ontbijt op een droomplek! Wat bijzonder!

Leave a Comment