Tips voor goedkope vliegtickets naar New York

tips Goedkope vliegtickets New YorkWil je naar New York maar heb je nog geen vliegticket? Een vliegticket vanaf Amsterdam Schiphol naar New York kan als je een beetje pech hebt aardig in de centen lopen. Maar niet getreurd, want wanneer je bereid bent om te speuren naar aanbiedingen óf wanneer niet vies bent van een tussenstop, kan het al stukken goedkoper. Benieuwd naar de beste tips voor goedkope vliegtickets naar New York? Ik help je alvast een heel eind op weg!

Wat is de gemiddelde prijs voor een vliegticket New York?

Veel mensen vragen zich af wat nou een gemiddelde prijs is voor een vliegticket naar New York. Dat is natuurlijk lastig te zeggen want de prijs hangt af van veel factoren. Zo kan de prijs verschillen per maand, dag, vliegmaatschappij, vertrekluchthaven en hangt de prijs soms zelfs af van de dollarkoers. Na veel speurwerk blijkt dat de gemiddelde prijs van een vliegticket naar New York zo tussen de 500,- en de 600,- euro ligt. Heb je pech, dan zie je prijzen tussen de 650,- en 700,- euro voorbij komen. Zie je een deal onder de 450,- euro, dan vlieg je goedkoop naar New York. Maar hoe boek je nou een goedkoop vliegticket naar New York? De volgende tips helpen je!

Tip 1: Wees flexibel!

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar New York, dan is flexibel zijn de ultieme tip. Zit je niet aan een datum vast en ben je bereid om te speuren naar de beste prijs, dan kan dat veel geld opleveren!

  • Wees flexibel wat betreft je reisperiode: Goedkoop vliegen naar New York doe je het beste buiten de vakanties om. Ook verschilt de ticketprijs per maand. Zo is februari een goedkope maand om te vliegen, omdat het dan laagseizoen in New York is.
  • Wees flexibel wat betreft je aankomstdag en vertrekdag: Speel met de vertrekdatum. Het kan enorm veel geld schelen als je bijvoorbeeld op dinsdag vliegt in plaats van vrijdag. Soms is het ticket ook een stuk goedkoper of duurder als je net dat ene dagje langer blijft. Op bijvoorbeeld WTC.nl maar ook op de website van KLM kun je eenvoudig van datum wisselen en zie je meteen wat dit met de prijs doet.
  • Wees flexibel wat betreft de luchthaven: Vind je de vliegtickets vanaf Schiphol duur en woon je vlakbij de grens? Kijk dan ook eens voor tickets naar New York vanaf Brussel of Dusseldorf. Soms kan dit echt een heel wat tientjes schelen, maar toch weten wij uit ervaring dat vliegen vanaf Schiphol niet veel duurder hoeft te zijn.
  • Wees flexibel wat betreft het boeken: Een goedkoop vliegticket naar New York boek je vaak niet in één dag. Neem rustig de tijd om naar de beste tickets te speuren. Maar: boek niet te laat. Mijn ultieme tip: zie je een prijs waar je blij van wordt, wacht dan niet te lang en boek het ticket meteen! Je krijgt spijt als de prijzen een week later weer omhoog gaan.

tips goedkoop vliegen naar New York

Tip 2: Kijk eens naar een goedkoop vliegticket met overstap naar New York

Vind je een overstap niet erg? Soms kan het echt veel geld schelen als je met een overstap naar New York vliegt. Wat tegenwoordig populair is, is om te vliegen naar New York via Reykjavik. De maatschappijen Icelandair en WOW Air bieden soms hele gunstige prijzen en je kunt er dan een stop over in IJsland van meerdere dagen aan toevoegen. Ook met British Airways kun je soms erg goedkoop naar New York vliegen. Je maakt dan een overstap in Londen. Vaak duurt een overstap niet eens zo lang, terwijl het je wel tientallen tot honderden euro’s kan schelen. Als je vliegtickets boekt via bijvoorbeeld WTC.nl, dan worden vluchten met tussenstop automatisch weergegeven in de zoekresultaten. Je hoeft hier dus niets extra’s voor te doen. Lekker makkelijk!

Tip 3: Vlieg vanaf een treinstation naar New York en boek en vlucht vanaf Antwerpen of Brussel naar New York

Vanaf een treinstation naar New York vliegen? Ja, het kan echt. Sinds een aantal jaar worden er goedkope vliegtickets van KLM naar New York aangeboden vanaf de Belgische treinstations Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. De luchtvaartmaatschappij doet dit om zo hun bekendheid op de Belgische markt te vergroten. Het eerste stuk, van België naar Amsterdam Schiphol, leg je per trein af. Niet alleen de Belgen hebben hier voordeel van; jij kunt gewoon meeprofiteren. Ben je bereid om via België te reizen, dan betaal je ineens honderden euro’s minder dan mensen die rechtstreeks via Schiphol in hetzelfde vliegtuig stappen. Resultaat: retourtickets naar New York voor 375,- tot 500,- euro! Een koopje!

Vliegen met KLM vanuit België naar New York: hoe werkt het?

Met de trein vanuit België naar Schiphol, en dan per rechtstreekse vlucht naar New York. Hoe gaat dit in zijn werk? Bij het online speuren naar het ticket vul je als vertrekluchthaven Antwerpen Centraal of Brussel Zuid in. Deze treinstations hebben zelfs een eigen luchthavencode gekregen; ZWE en ZYR. Je kunt deze treinstations niet op alle vergelijkingssites selecteren, maar wel bijvoorbeeld via WTC.nl. Het gemakkelijkst is toch wel gewoon via de officiële website van KLM. Probeer het hier meteen uit via WTC.nl of hier via de website van KLM. Vind je een goede deal? Boeken!

goedkope vliegtickets naar new york
Selecteer het treinstation van Antwerpen of Brussel eenvoudig op WTC.nl of de website van KLM.

Ticket in the pocket? Op je vertrekdag reis je op eigen gelegenheid (auto, trein, etc.) naar Antwerpen of Brussel. Op het treinstation ga je naar de (internationale) ticketbalie en op vertoon van je vliegticket krijg je daar een treinkaart voor de Thalys. Vervolgens reis je in 1 uur (Antwerpen)  of 1,5 uur (Brussel) naar Schiphol. Twee uur voordat je vlucht vertrekt kom je aan, check je jezelf en je bagage in en kan de reis écht beginnen.

Trucje voor goedkope vliegtickets naar New York: de kleine lettertjes

In het verleden dachten veel reizigers de KLM te snel af te zijn door de treinrit vanuit België over te slaan rechtstreeks naar Schiphol te reizen. KLM heeft echter de regel dat je een gestempelde treinkaart moet kunnen laten zien, hier kan naar gevraagd worden bij de incheckbalie op Schiphol. Doe dus daadwerkelijk de moeite, reis via België en zorg ervoor dat je treinkaart in de trein gestempeld wordt. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je alsnog de normale prijs voor het vliegticket moet betalen en zoals ik net al zei kan je dat honderden euro’s kosten! Hoewel de regels volgens internet ‘strikt’ zijn, werd er in mijn geval helemaal niet gecontroleerd op Schiphol. Ik moest namelijk mezelf inchecken via een selfservice incheckautomaat en heb dus geen grondstewardess gesproken. Ik ben erg benieuwd hoe ze dit riedeltje in de toekomst willen controleren, als er helemaal geen baliemedewerkers meer aan te pas komen.

Je moet op de heenweg dus wat extra moeite doen, maar dat kan je wel meer dan 200 euro opleveren. Je moet toch iets overhebben voor het boeken van goedkope vliegtickets naar New York! Op de terugweg kan je rechtstreeks naar huis en ben je niet verplicht eerst de Thalys te nemen. Tip: moet je vanaf Schiphol naar Rotterdam, dan kan je bij de NS Hispeed balie op Schiphol (aankomsthal 3) het vliegticket laten zien om een gratis treinkaart Schiphol-(Rotterdam)-Antwerpen/Brussel te verkrijgen.

Tip: Ik gebruikte deze constructie voor mijn reis naar New York, maar je kunt ook goedkoop naar tientallen andere bestemmingen vliegen zoals Bangkok, Hongkong, Kaapstad en Panama.

Beste website voor goedkope vliegtickets naar New York

Wat is nou eigenlijk de beste website voor het boeken van een goedkoop ticket naar New York? Ik kies er bijna altijd voor om via een vergelijkingssite te boeken, in plaats van de officiële website van een vliegmaatschappij. Zo worden er veel meer opties meegenomen in de zoekresultaten dus heb je de grootste keuze uit tickets en de grootste kans op een goedkope prijs. Een aantal van websites zijn al aan bod gekomen. Ik gebruik meestal WTC.nl, Deze website is betrouwbaar en je vind hier de laagste prijzen.

Lees hier alle artikelen over New York! Wat zijn jouw tips voor goedkope vliegtickets naar New York?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 gedachten over “Tips voor goedkope vliegtickets naar New York”