ESTA aanvragen voor Amerika: kosten, tips & meer

 • Home
 • New York
 • ESTA aanvragen voor Amerika: kosten, tips & meer
ESTA aanvragen voor Amerika
ESTA aanvragen voor Amerika

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker bij een reis naar de Verenigde Staten. Je hebt gelukkig in de meeste gevallen geen visum nodig om Amerika binnen te komen, maar je moet wél in het bezit zijn van een geldige ESTA. Een ESTA aanvragen is niet alleen nodig als je naar de Verenigde Staten reist, maar ook bij een tussenlanding of overstap. Hier lees je alles over een ESTA aanvragen voor Amerika!

Visum Amerika of een ESTA: welke van de twee heb je nodig?

Reis je naar Amerika, dan heb je als Nederlander of Belg een geldige ESTA nodig. ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authoristation’ en is een digitale reistoestemming waarmee je als toerist of zakenreiziger 90 dagen aaneengesloten in de VS mag blijven. Een ESTA is iets anders dan een visum. Als Nederlander heb je in principe geen visum nodig, omdat het Amerikaanse Visa Waiser Program (VWP) op ons en burgers uit 37 andere landen van toepassing is. Gelukkig maar, want een Amerikaans visum aanvragen kan maanden duren!

ESTA aanvragen: zo doe je het!

Je hebt dus een ESTA nodig om de VS binnen te komen. Heb je geen geldige ESTA, dan word je in de meeste gevallen op Schiphol al geweigerd in te stappen. Zorg er dus voor dat je alle zaakjes op orde hebt!

Voor het aanvragen van een ESTA is het niet nodig om naar een consulaat of ambassade te gaan. Een ESTA vraag je aan via de officiële website van de Amerikaanse overheid. De kosten hiervoor bedragen 14,- US dollar.  Via de website vul je een vragenlijst in. De volgende zaken heb je nodig voor het aanvragen van een ESTA:

 • Geldig paspoort
 • Geldige creditcard (MasterCard, VISA, American Express en Discover) óf een geldig PayPal-account
 • Kloppende contactgegevens
 • Meest recente werkgeversinformatie (indien van toepassing)

Hulp nodig bij het aanvragen van een ESTA?

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een ESTA, wil je liever met iDeal betalen of wil je zeker weten dat je alles goed invult? Dan is het een aanrader om een visumspecialist als tussenpersoon in te schakelen voor het aanvragen van je ESTA. Zij helpen je voor een meerprijs met het aanvragen van een ESTA en nemen dus al het werk uit handen. Vaak is je ESTA aanvraag al binnen één dag beoordeeld.

Esta aanvragen: hoe lang van tevoren?

Vraag je ESTA in ieder geval 72 uur voorafgaand aan je reis aan. Het digitale systeem mag er namelijk uiterlijk 72 over doen om te bepalen of jouw aanvraag geldig is. Toch is het aan te raden dat je je aanvraag zo vroeg mogelijk indient. Het kan namelijk zijn dat je aanvraag geweigerd wordt vanwege een typefout, omdat je iets verkeerd heb ingevuld of je niet aan alle eisen voldoet. Als je er vroeg bij bent heb je nog alle tijd om nogmaals een ESTA aan te vragen of een aanvraag te doen voor een visum. Je kunt een individuele aanvraag doen, maar ook een groepsaanvraag. Dit is bijvoorbeeld handig voor gezinnen.

Goedkeuring ESTA

Je kunt binnen 72 uur een mail verwachten met de mededeling of je aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd. Is je aanvraag goedgekeurd, dan ben je helemaal klaar en hoef je niets extra’s te doen. De toelatingsbevestiging uitprinten en meenemen naar Schiphol is niet nodig. Een ESTA is namelijk digitaal: de douane ziet bij het scannen van jouw paspoortgegevens namelijk direct of je een geldige ESTA hebt.

Redenen voor afwijzing van een ESTA aanvraag

Niet alle aanvragen voor een ESTA worden goedgekeurd. Ben je bijvoorbeeld na 1 maart 2011 in Iran, Irak, Jemen, Syrië, Soedan, Somalië of Libië geweest, dan is het niet mogelijk om een ESTA aan te vragen. Dat is erg vervelend, aangezien Iran een populair reisland is. Gelukkig kom je wel in aanmerking voor een visum. Een afwijzing kan nog meer redenen hebben, zoals volgende:

 • je hebt verkeerde gegevens ingevuld (bijvoorbeeld door een typfout), zoals een verkeerd paspoortnummer
 • je hebt een strafrechtelijk verleden
 • bij een eerder bezoek aan de VS heb je je niet gehouden aan de regels van het Visa Waiver Program
 • je hebt een visumaanvraag gedaan en die is geweigerd
 • je bent geweigerd om naar de VS te reizen

Heb je een fout gemaakt in je ESTA aanvraag, dan is het mogelijk een nieuwe aanvraag te doen. In andere gevallen kom je mogelijk in aanmerking voor een visum. Deze vraag je aan bij het Amerikaanse Consulaat.

visum amerika esta aanvragen

Hoe lang is je ESTA geldig?

In principe is je ESTA 2 jaar lang geldig. Met deze ESTA mag je meerdere keren naar de VS reizen. De reizen mogen nooit langer zijn dan 90 dagen. In onder andere de volgende situaties is een ESTA minder dan 2 jaar geldig en dien je dus een nieuwe ESTA aan te vragen:

 • jouw paspoort verloopt binnen 2 jaar, waardoor je ESTA ook eerder verloopt
 • jouw voornaam en/of achternaam is veranderd
 • je bent van in de tussentijd van geslacht veranderd
 • je bent staatsburger van een ander land geworden

Overstap in Amerika: heb je een ESTA nodig?

Een ESTA heb je niet alleen nodig bij een vakantie of zakenreis naar Amerika. Ook bij een geplande tussenlanding of ovenstap in Amerika moet je in het bezit zijn van een geldige ESTA. Reis je bijvoorbeeld via de VS naar Latijns-Amerika, vergeet dan niet om een ESTA aan te vragen. Ook als je de luchthaven of het vliegtuig niet verlaat, moet je deze dus op zak hebben. Heb je geen geldige ESTA, dan neemt de luchtvaartmaatschappij je niet mee en dan kan je vakantie dus zomaar in het water vallen.

Spoed ESTA

Kom je er last minute, of zelfs op Schiphol, pas achter dat je geen ESTA hebt of dat je ESTA niet meer geldig is? Dan heb je misschien nog geluk, want soms het is mogelijk om een ESTA met spoed aan te vragen. In dit geval spreek je van spoed als je vlucht binnen 72 uur vertrekt. Een spoed ESTA aanvragen doe je het beste via een tussenpersoon zoals een visumdienst. Als alles meezit heb je op die manier binnen 15 minuten een ESTA-toestemming geregeld en kan je reis toch nog doorgaan.

Zo boek je een stedentrip New York

Een stedentrip New York staat bij veel mensen op de bucketlist. Het is niet de goedkoopste reis die je kunt maken, maar wel een van de mooiste! De stad barst van de bezienswaardigheden, leuke dingen om te doen, winkels en restaurants, dus je kunt je hier gemakkelijk een week vermaken. Tickets en accommodatie zijn eenvoudig los te boeken, maar er zijn ook voordelige pakketreizen te vinden. Met de metro ontdek je vervolgens de stad ter plekke het beste.


Vliegtijd: 8 uur en 10 minuten
Beste reistijd: lente en herfst
Visum nodig: Geldige ESTA is vereist
Krijg een gratis 5 euro kortingsbon voor See Buy Fly Schiphol!

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Beste,

Als je geweigerd werd in Amerika met een esta, omdat je de 90 dagen overschreden had, kan je dan via Canada Amerika binnen geraken over land?

Officieel hoef je inderdaad geen ESTA te hebben als je overland naar de VS reist maar je kunt wel geweigerd worden aan de grens als zij daar een reden voor hebben. Daarom wordt het alsnog altijd aangeraden om een ESTA (of als je niet in aanmerking komt van een ESTA: een visum) aan te vragen zodat je zeker weet dat je het land binnenkomt.

Leave a Comment

TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!