MUST HAVE: Eyefi Mobi Card

Eyefi Mobi Card

Eyefi Mobi Card

Leven in het tijdperk van social media is zwaar, heel zwaar. Vooral als perfectionistische reisblogger of reiziger. Want ja, je wilt alle mooie plekjes delen met je volgers op social media en ja, de kwaliteit van je smartphonecamera is eigenlijk niet om over naar huis te schrijven. Je maakt je foto’s het liefst met je spiegelreflex- of compactcamera maar die bezit helaas geen wifi. Toch maar een kiekje met de smartphone dan…

Ben je het ook zo zat om én met je gewone camera, én met je smartphone foto’s te moeten maken? Dan is de Eyefi Mobi Card dé oplossing!

Hoe werkt het?

De Eyefi Mobi Card beschikt over wifi en staat dus in contact met je smartphone/tablet. Via een gratis te dowloaden app (op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken) worden alle foto’s automatisch doorgestuurd. Al je foto’s staan dus binnen no time op je mobiele apparaat, waar ook ter wereld! Handig! Je snapt natuurlijk wel dat je je telefoon/tablet in de buurt moet hebben om de foto’s te kunnen ontvangen, maar aangezien ik mijn telefoon altijd in mijn zak heb zitten werkt het als een trein. Ook een fijn idee: je hebt automatisch een back-up van al je foto’s, dus mocht er iets naars met je camera gebeuren, dan zijn je foto’s in ieder geval safe!

Eyefi Mobi Card

Let wel op: de wifi verbinding is enkel tussen je camera en je smartphone/tablet. Je kunt met deze verbinding niet het internet op.. Om je foto’s uiteindelijk vanaf je telefoon te delen via social media heb je dus een andere internetverbinding / wifi netwerk nodig.

Aanrader? Ja!

Ik heb de Eyefi Mobi Card al een tijdje in mijn bezit en heb hem tijdens drie reizen kunnen gebruiken. Om een lang verhaal kort te maken: ik ben er héél erg blij mee! Foto’s maken met mijn smartphone is verleden tijd dus die kan ik rustig in mijn jaszak laten zitten. Dit scheelt een hoop gedoe! Het is een hele verademing dat de kwalitatief goede foto’s van mijn spiegelrefelxcamera nu meteen op mijn telefoon staan en binnen no time gedeeld kunnen worden via Instagram en Twitter. De Eyefi Mobi Card is een regelrechte aanrader!

Natuurlijk is er ook een minpunt: de foto’s worden niet in de app opgeslagen maar maken gebruik van het geheugen van je telefoon. Gevolg: het geheugen van je telefoon raakt snel vol en dat is erg lastig. Je kunt dit oplossen door de foto’s die je niet wilt gebruiken regelmatig van je telefoon verwijderen. Daarnaast kun je je foto’s doorsturen naar een Dropbox app en vervolgens van je telefoon verwijderen. Een beetje irritant dus, maar de voordelen zijn wat mij betreft veel groter dan de nadelen.

De Eyefi Mobi Card is beschikbaar in 8GB, 16GB of 32GB. Enthousiast? Bestel er meteen één bij Bol.com of doe mee met mijn winactie!

 

Winactie Eyefi Mobi CardWin Win Win!

* Deze winactie is gesloten *

Wil jij je foto’s ook direct kunnen delen met de hele wereld? Ik mag twee exemplaren van 8GB weggeven! Kans maken is simpel. Volg de volgende twee stappen:

  1. Laat hieronder in een reactie weten waarom jij graag een Eyefi wilt winnen
  2. Like het betreffende facebookbericht over deze winactie (liken kan HIER),

Ik zou het daarnaast extra leuk vinden als je Travellust.nl of Eyefi volgt op Facebook!

Meedoen kan t/m 10 januari. Daarna ontvangen de twee winnaars een mail. Vergeet bij het plaatsen van je reactie dus niet je e-mailadres in te vullen!

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Blog Comments

Jaaaaaa, deze wil ik graag. Het is tegenwoordig zo erg dat ik twijfel of ik dan toch maar foto’s met mijn smartphone maak zodat ik ze gelijk kan posten ipv mijn mooie Canon eos camera. Helemaal gek toch :) zo’n kaartje kan dus eigenlijk mijn camera nieuw leven inblazen. Dus ik wil hem wel.

Ik wist niet eens dat dit bestond, maar het lijkt mij geweldig om tijdens mijn reizen vanaf de camera foto’s te kunnen delen!

Jaaaaaa dit is echt de beste uitvinding ooit! Ik sta inderdaad altijd met mijn SLR én mijn smartphone, want ja…. Die foto’s moeten óók op mijn Instagram natuurlijk. Dus je snap het vast al: ik doe Graaaaag mee! Met een hoofdletter G!

Fijne kerstdagen Lisette!

Dat klinkt ontzettend handig! Ik zit ook altijd te prutsen met mijn smartphone zodat ik foto’s gelijk op Instagram of zo kan zetten. Zonde van de mooie spiegelreflexcamera die minder wordt gebruikt daardoor.

Nou, wat een verrassing, dit apparaat. Ik vind het een prima idee om hier eens nader naar te kijken in de div. shops. Ik zit met hetzelfde probleem als in eerdere reacties. Heb ook een SLR trouwens. helaas geen FB. Ik zal het dus bij deze reactie moeten laten.
Dank voor de tip.

Ah dit lijkt me toch wel heel handig zeg, die wil ik ook wel! :) Ik zit nu altijd te klooien met foto’s van de camera via een kabeltje op de telefoon of tablet zetten. Met dit kaartje staan de foto’s dus in no time op m’n telefoon en tablet en daarmee ook snel op Facebook of Instagram. :)

Ik zou graag willen winnen zodat ik onze reisfoto’s van volgend jaar gelijk kan delen. Daarnaast verwachten we een kleine (die natuurlijk meegaat) en dat wil ik ook gelijk aan de opa’s en oma’s laten zien :)

Ik heb vorig jaar de eye-fi geleend van een vriendin en ben helemaal om: wat een ontzettend handig dingetje is dat! De hele dag maakte ik mooie foto’s, om ze ’s avonds via de wifi van het hotel te uploaden naar mijn telefoon, welke ze vervolgens weer doormailde naar mijn e-mail. Van te voren had ik mijn mama mijn wachtwoord gegeven, waardoor zij elke dag helemaal up-to-date was van onze avonturen in Vietnam. Geweldig leuk en daarnaast ook super handig, mocht er iets met je camera gebeuren. Ik ben fan!

Dit kende ik helemaal niet, wat handig! Hier ga ik me eens in verdiepen voor mijn volgende reis.

Hartstikke handig aangezien ik veel op reis ga en niet veel tijd meer heb om foto’s via usb om op internet te zetten.
Het is een ideaal idee.
Prachtig dat zoiets uitgevonden is.
Zeker de moeite waard om mee te doen aan deze actie!
Niet geschoten is altijd mis.

Super handig! Ik ga volgend jaar op reis en ben van plan mijn DSLR mee te nemen maar geen laptop of iets, dan zou dit de perfecte uitkomst zijn om mijn vader en moeder alsnog van mooie foto’s te voorzien!

Fijn vuurwerkspektakel en maak er een feestje van!

Dit jaar heb ik mijn Canon thuisgelaten; ik ben vier maanden in Guatemala geweest en had geen zin om telkens naar een internetcafé te gaan om foto’s op Facebook te kunnen zetten. Daarnaast wilde ik ook gewoon snel foto’s via Whatsapp naar familie en vrienden kunnen sturen. Ik heb daarom foto’s gemaakt met mijn iPhone; zonde, maar het was de enige optie. In 2015 zal ik voor een langere tijd in Thailand (Chiang Mai) verblijven, waarbij zo’n Eye-Fi Mobi een uitkomst zou zijn!

Leuk om het nieuwe jaar met de eyefi mobi card tebeginnen en vele mooie foto’s temaken.

In Mei ga ik naar Curaçao en zal ik jouw tips ter harte nemen. Dan zou ik heel graag de foto’s willen delen. Dat is toch dé manier om familie en vrienden op de hoogte te houden met écht mooie foto’s! Complimenten voor jouw 1e jaar Travellust.nl! Keep up te good work!

Beantwoorden

Justin | JustinTatipata.com

Oh super cool! Deze zal handig zijn voor mijn nieuwe camera die ik eind van de maand ga aanschaffen.. INSTANTgram zeg ik!

Mijn man is fotograaf en maakt geweldige foto’s, hij kan ze alleen pas posten als hij thuis is! Dit zou natuurlijk helemaal super zijn, ik doe heel graag mee. Zijn plaatjes verdienen het gedeeld en gepost te worden. Ik was gisteren jarig en helaas niet vandaag meer, maar een verlaat verjaardagskadootje is ook altijd nog leuk ;-).

Hey Lisette,
Nou, op de valreep deze reactie op je verloting van de handige Eyefi. Ik heb je uitleg gelezen en ik denk dat dit de uitkomst gaat worden voor mijn hoofdbreker van de laatste tijd. Ik heb net mijn allereerste backpack reis geboekt en vlieg in oktober naar Bangkok. Nu krijg ik van alle kanten te horen “dat ik vooral veel foto’s moet gaan sturen en op social media moet zetten” En ja, hoe ga ik dat snel en makkelijk doen dacht ik….Nou dit lijkt me de uitkomst en daarom zou ik heel graag deze Eyefi willen winnen…
Groetjes van Leoni
Leonitenbrink@hotmail.com

Ik zou graag Eyefi mobi card winnen om tijdens mijn trip naar Londen de mooiste foto’s direct te kunnen uploaden via mijn camera !!

Wat handig! Ik zou het heel graag willen winnen zodat ik het cadeau kan geven aan mijn nichtje welke 29 januari a.s. voor een backpack trip naar Australië gaat. Ze zou het super leuk vinden! Ben benieuwd..

Leave a Comment

Reistip: Nordic Nomads!
Reis per 4x4 met daktent via een spectaculaire, uitgestippelde route langs de mooiste plekken van IJsland of Noorwegen!
REISTIP: NORDIC NOMADS!
Reis per 4x4 met daktent via een spectaculaire route langs de mooiste plekken van IJsland of Noorwegen!