Duiken en snorkelen Sharm El Sheikh: Ras Mohammed

  • Home
  • Duiken
  • Duiken en snorkelen Sharm El Sheikh: Ras Mohammed
Ras Mohammed

Ras Mohammed

Ga je op vakantie naar Sharm El Sheikh, dan is duiken of snorkelen bij Ras Mohammed National Park een van de leukste activiteiten om te doen. Het park is het bekendste Nationaal Park van Egypte en beslaat 135 km² land en 345 km² zee. Vooral die 345 helderblauwe vierkante meters worden interessant gevonden door menig toerist. De reden hiervoor is simpel:  de onderwaterwereld is adembedemend!

Een regenboog aan kleuren in de Rode Zee

Het helderblauwe water van de Rode Zee wordt bewoond door meer dan 1000 verschillende soorten vissen en andere zeedieren, zoals zeeschilpadden en dolfijnen. Deze wezens hebben een enorme aantrekkingskracht op menig snorkel- of duikliefhebber. Maar niet alleen het kleurrijke koraal en de diversiteit aan vissen maakt Ras Mohammed een bezoekje waard. Op 6 oktober 1941 werd het Britse schip SS Thistlegorm tot zinken gebracht door Duitse bommenwerpers.  Gevolg: een 128 meter lang scheepswrak met daarin legermateriaal zoals delen van een locomotief en vrachtwagens.  Geen wonder dat Ras Mohammed wordt gezien als één van de beste duikplekken ter wereld. Naast Thistlegorm zijn o.a. Shark Observatory, Anemone City, Shark Reef, Yolanda Reef en Jackfish Alley populaire dive sites.

Ras-mohammed-01

Mijn bezoek aan Ras Mohammed

Voor mijn reis naar Egypte had ik nog nooit gesnorkeld. Je kunt je dus wel bedenken dat ik meteen met de neus in de boter viel en ik mijn lat qua onderwaterbelevenissen meteen erg hoog had gelegd! Na mijn snorkelontgroening in Ras Mohammed (en andere mooie snorkelspots in Egypte, zoals Sharm El Sheikh en the Blue Hole van Dahab) had ik de smaak te pakken. Ik moest en zou ooit mijn duikbrevet halen. Dit is inmiddels ook gebeurd waarna ik heb mogen duiken in de wateren van Thailand, Maleisië, Borneo en Nicaragua vergezeld door schildpadden, haaien, schattige anemoonvisjes en giant troopers. Indrukwekkend, maar de kleuren van Ras Mohammed zijn nog steeds niet overtroffen.  Zeker een bezoekje waard dus, mocht je van plan zijn naar Egypte af te reizen!

ras-mohammed

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Ras Mohammed is het gemakkelijkst te bereiken vanuit de populaire badplaats Sharm El Sheikh, 20 kilometer ten noorden van het National Park gelegen.  Er worden diverse snorkel- en duiktours vanuit deze plaats naar Ras Mohammed georganiseerd. Op eigen houtje naar Ras Mohammed kan natuurlijk ook. De gebruikelijkste manier om dat te doen is een goede deal te sluiten met een betrouwbare taxichauffeur.

Visum

Je hebt twee soorten visa voor Egypte, het reguliere visum en het gratis Sinaï-visum. Voor de meeste toeristen die van plan zijn in het gebied tussen Sharm El Sheikh en Taba te blijven, is het Sinaï visum voldoende. Ben je van plan om excursies te doen die buiten dit gebied liggen, dan heb je een regulier visum nodig. Zo ook voor Ras Mohammed National Park.

Heb jij de Egyptische onderwaterwereld al mogen ontdekken of staat het nog op je wishlist?

Blog Comments

Wat een prachtige kleuren, en dat wrak ziet er gaaf uit! Egypte staat erg hoog op mijn duik-wensenlijstje :)

Wauw wat een prachtige kleuren! Je hebt het ook erg mooi op de foto gekregen! Ik vind het altijd zo’n bizar idee dat er zo’n totaal andere onderwater wereld is. Dan zie je de dorre omgeving aan land (laatste foto’s) en dan kan je je bijna niet voorstellen dat er zoveel (kleurrijk) leven in de buurt is..

Oh wauw, de kleuren van de eerste foto zijn geweldig. Prachtig om te zien hoe mooi de natuur onder water is.

Wauw, hier kun je écht mooi snorkelen, zeg! Ik ben daar nog nooit geweest, maar heb afgelopen zomer wel gesnorkeld toen ik door Montenegro, Bosnië en Kroatië trok.

Zeker een mooie duikspot, maar ook Aqaba in Jordanie is een gave duikspot

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reis naar de zon!
Wist je dat je bij TUI een zonvakantie tot 7 dagen voor vertrek gratis kunt omruilen? En dat alle kosten worden gedekt als een reisadvies verandert? Zo ga je veilig op reis!