Bezienswaardigheden Sharm El Sheikh: 6x de leukste tips!

  • Home
  • Egypte
  • Bezienswaardigheden Sharm El Sheikh: 6x de leukste tips!
van sharm el sheikh naar piramiden
sharm el sheikh tips


Sharm El Sheikh is met de vele bezienswaardigheden één van de populairste vakantiebestemmingen in Egypte. De badplaats heeft prachtige stranden, een geweldige onderwaterwereld en een gezellig centrum, maar blijft grotendeels toch een aaneenschakeling van hotels en resorts. Geen nood, want het échte Egypte ligt om de hoek! Ben je benieuwd naar mooiste plekken en bezienswaardigheden rond Sharm El Sheikh? In dit artikel krijg je handige tips voor dingen die je zeker moet zien en doen tijdens vakantie Sharm El Sheikh!

1. Op avontuur door de Sinaïwoestijn

Sharm el Sheih is een populaire bestemming en goede uitvalsbasis voor een vakantie Egypte, De badplaats ligt op het bijzondere schiereiland Sinaï. De badplaats hele schiereiland bestaat uit woestijn. Je kunt je hier alleen al dagen vermaken door op avontuur te gaan in dit gigantische gebied. Veel toeristen bezoeken de woestijn per jeeptour. Je maakt dan een dagtocht door de woestijn en komt diverse landschappen tegen, zoals zandduinen, rotsformaties en kloven. Eén van de hoogtepunten van de Sinaïwoestijn is het beklimmen van de Sinaïberg tijdens zonsondergang. De opgaande zon maakt het uitzicht over de omgeving magisch. Ook het Sint-Catharinaklooster, één van de oudste en beroemdste kloosters ter wereld, is niet te missen bij een bezoek aan de woestijn.

woestijn

2. Chaotisch en indrukwekkend Caïro

Hoofdstad Caïro is een van de interessantste bezienswaardigheden rondom Sharm El Sheikh. Nergens ervaar je Egypte beter dan in deze chaotische en indrukwekkende wereldstad. In Caïro mag het het Egyptisch Museum absoluut niet missen. Hier vind je naast bijzondere archeologische vondsten zoals mummies, tronen en beelden ook het graf en het dodenmasker van Toetanchamon. Andere must sees in de stad zijn de Koptische wijk, bazaar Khan El-Khalili en de Nijl.

Caïro ligt niet niet om de hoek. De meeste toeristen besluiten Cairo dan ook per vliegtuig te bezoeken, maar het is ook mogelijk om het per bus te doen. Reken op een rit van zo’n 8 uur. Je kunt losse bus- of vliegtickets kopen, maar het is ook mogelijk om een georganiseerde excursie te boeken.

sharm el sheikh naar cairo

3. De piramides van Gizeh

Caïro combineer je natuurlijk met een bezoek aan de piramides van Gizeh en de Sfinx van Gizeh, die aan de rand van de stad liggen. Deze historische bouwwerken zijn verreweg de populairste bezienswaardigheden rondom Sharm El Sheikh. De Piramiden van Gizeh bestaan uit drie piramiden, namelijk de Piramide van Cheops, de Piramide van Chefren en de Piramide van Mykerinos. Gizeh is als enige overgebleven van de oorspronkelijke Zeven Wereldwonderen en is daarom één van de belangrijkste bouwwerken uit de mensheid. Reden genoeg om een vakantie naar Egypte te boeken! Aan de oostzijde staat de Sfinx van Gizeh, een gigantisch stenen beeld dat een mythisch wezen uitbeeld. Boek je een georganiseerde excursie naar Cairo zoals deze, dan bezoek je ook altijd de piramides van Gizeh.

van sharm el sheikh naar piramiden

4. Snorkelen bij Ras Mohammed

De onderwaterwereld van Egypte is prachtig. Sharm El Sheikh ligt aan de Rode Zee, waar er duik- en snorkelmogelijkheden in overvloed zijn. De beste spot is verreweg Nationaal Park Ras Mohammed. Dit natuurgebied ligt op het meest zuidelijke puntje van Sinaï, op zo’n uur rijden vanaf Sharm El Sheikh. Ras Mohammed is meerdere malen in de top drie beland van beste duikspots per wereld. Geen wonder, want de diversiteit in koraal, vissen en andere zeedieren is enorm. Heb je geen duikbrevet, dan is het ook mogelijk om een proefduik te maken of mee te gaan op een snorkeltrip.

Tip: lees hier het uitgebreide artikel over Ras Mohammed.

bezienswaardigheden sharm el sheikh

5. Het relaxte stadje Dahab

Het kustplaatsje Dahab ligt op zo’n uur rijden ten noorden van Sharm El Sheikh. Hoewel Sharm El Sheikh bekend staat om de vele resorts, is het in Dahab een ander verhaal. Dit laid back stadje is juist populair bij backpackers en soloreizigers. De voornaamste reden om hier te komen is de onderwaterwereld. De bekende Blue Hole, één van de mooiste duikplekken in Egypte, ligt namelijk voor de kust bij Dahab. Verder is de sfeer hier heel ontspannen en redelijk westers. Door het dorpje heen vind je hele leuke restaurantjes en kleurrijke graffiti. Boek een tour, bijvoorbeeld deze, of ga zelf op pad.

uitstapjes sharm el sheikh dahab

6. Uitstapje naar buurlanden Jordanië en Israël

Wist je dat je vanuit Sharm El Sheikh een dag (of langer) naar Jordanië of Israël kunt gaan? Je moet er wat uurtjes voor reizen, maar daar krijg je wel een fantastische ervaring voor terug. Bezoek bijvoorbeeld Werelwonder Petra in Jordanië, drijf in de Dode Zee of struin door de authentieke straten van indrukwekkend Jeruzalem in Israël. Vanuit Sharm El Sheikh bezoek je deze landen eenvoudig tijdens een georganiseerde dagtour. Meer weten over deze landen? Lees dan alle Israël en Jordanië tips.

winterzon waar is het warm in de winter?

Meer lezen over Egypte kan hier. 

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reis naar de zon!
Wist je dat je bij TUI een zonvakantie tot 7 dagen voor vertrek gratis kunt omruilen? En dat alle kosten worden gedekt als een reisadvies verandert? Zo ga je veilig op reis!