Doen in Wroclaw: deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

  • Home
  • Europa
  • Doen in Wroclaw: deze bezienswaardigheden mag je niet missen!
doen in wroclaw

doen in wroclaw

Hoewel Krakau gezien wordt als dé stedentripbestemming van Polen, zijn er in het land nog veel meer leuke steden te vinden. Neem Wroclaw. Deze stad in het zuidwesten is qua grootte de vierde stad van Polen en heeft enorm veel in huis voor een fijn weekendje weg. Sinds kort vliegt KLM rechtstreeks de luchthaven van Wroclaw, waardoor het nog makkelijker is om deze stad te bezoeken! Benieuwd naar de bezienswaardigheden in Wroclaw? Ik vertel je wat je allemaal kunt zien en doen in deze Poolse stad!

Gekleurde gevels en prachtige pleinen in het historische centrum van Wroclaw

Het historische centrum van Wroclaw bestaat uit romantische straten vol prachtige gebouwen. Veel van de gevels zijn in mooie kleuren geschilderd, waardoor het een feestje is om naar te kijken. Een goede plek om deze fotogenieke panden te zien is het centrale punt van de stad: het marktplein, of Rynek. Dit is het op twee na grootste plein van Polen. Ook het stadhuis, één van de bezienswaardigheden van Wroclaw, staat hier. Een ander niet te missen plein met gevels in alle kleuren van de regenboog is Plac Solny.

Geniet van het uitzicht vanaf de St. Elizabethkerk

In Wroclaw zul je diverse kerken tegenkomen maar de bekendste is toch wel de St-Elizabethkerk. De kerk is in tegenstelling tot veel gebouwen in Wroclaw sober van kleur maar toch is het een must om te bezoeken. Vanaf de toren heb je namelijk een fenomenaal uitzicht over de stad. Een kaartje kost zo’n 1,60 euro. Houd je van uitzichten, dan is een klim naar de top dus zeker iets wat je moet doen in Wroclaw!

polen wroclaw stedentrip

Ga varen in het Venetië van Polen

Wroclaw is gelegen aan de rivier Odra en staat bekend als het Venetië van Polen. Is het mooi weer? Dan is er natuurlijk niets leuker om de stad vanaf het water te bewonderen! Je kunt mee op een rondvaartboot, maar ik raad je aan zelf op avontuur te gaan. Huur een motorbootje, roeiboot of kajak en bekijk de stad vanuit een ander perspectief.

Doen in Wroclaw: Spot street art bij de Neon Side Gallery

Ben jij een fan van streetart? Bezoek dan de Neon Side Gallery! Op deze plek werden er in het verleden neonborden gemaakt, maar nu hangen er gave borden en neonletters tegen de muren, die samen een mooi plaatje vormen. Ook is dit een plek waar veel graffitikunst te vinden is. Niet alleen hier, maar op diverse andere plekken zie je gave street art, zoals de gigantische roze flamingo op Krakowska 29. Doe een street art tour om alle plekjes te vinden.

street art wroclaw

Leer over de Tweede Wereldoorlog in Wroclaw

De Tweede Wereldoorlog heeft een grote stempel gedrukt op Wroclaw. Wil je meer over de rol van de oorlog in deze stad te weten komen, dan is het een aanrader om mee te gaan tijdens een WOII-tour door de stad. Bezoek onder andere de Joodse Wijk, een voormalig hoofdkantoor van Gestapo en de Joodse Synagoge, terwijl een gids je een kleine geschiedenisles geeft.

Zoek ze allemaal: de ruim 300 kabouters van Wroclaw

Een beetje vreemd, maar wél leuk: door de gehele stad staan zo’n 300 kleine beeldjes van kabouters verspreid! Het begon allemaal met één kabouter die geplaatst werd ter ere van de verzetsbeweging Oranje Alternatief. Inmiddels zijn er ruim 300 legale en illegale kabouters bijgekomen, die elk iets anders uitbeelden. Zo is er je een motorrijder, een bakker, een kabouter die ijs eet, een rockster, enzovoorts. De kabouters zijn allemaal zo’n 30 centimeter hoog. Bij het VVV-kantoor is een kabouterplattegrond te koop waarmee je ze allemaal kunt opsporen.

wroclaw tips

Stedentrip Wroclaw? Zo kom je er!

Wil jij op stedentrip naar Wroclaw? Sinds kort KLM vliegt dagelijks van Schiphol Airport naar de luchthaven Wroclaw. Deze vlucht duurt nog geen twee uur, waardoor jij binnen no time kunt genieten van alles wat de stad te bieden heeft! Een enkeltje heb je al vanaf 89,- euro exclusief 10,- euro boekingskosten. Bekijk hier alle opties en prijzen.

Op Travellust vind je nog meer Polen tips. Wat zijn volgens jou de leukste bezienswaardigheden en dingen om te doen in Wroclaw?

wroclaw bezienswaardigheden

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Blog Comments

Ziet er ook echt heel gaaf uit! Afgelopen maand in Krakau geweest en een absolute aanrader. Zet Wroclaw direct even op mijn reislijst.

In Krakau waren de straten opvallend schoon, prijzen waren laag en bezienswaardigheden indrukwekkend. Daarnaast was de service en kwaliteit van hotels en restaurants top. Biedt veel potentie voor meer stedentrips naar Polen.

Goed om te horen! Ja, Krakau is inderdaad ook een hele fijne stad. Polen heeft veel moois te bieden!

Leave a Comment