Cinque Terre druk? Met deze 5 tips vermijd je de drukte!

  • Home
  • Europa
  • Cinque Terre druk? Met deze 5 tips vermijd je de drukte!
cinque terre druk
Cinque Terre drukte vermijden

Cinque Terre druk? Ja, helaas wel. Deze vijf kleurrijke dorpen aan de Italiaanse kust zijn niet voor niets één van de meest gefotografeerde plekken van heel Italië: ze zijn immers stuk voor stuk prachtig. Deze drukte kan een behoorlijke domper zijn. Vooral als jij Cinque Terre graag in alle rust wilt ervaren. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om de drukte in Cinque Terre te vermijden! Met deze vijf handige tips kom je alvast een heel eind.

Zo vermijd je de drukte in Cinque Terre

Cinque Terre druk? Ja, maar niet als je het slim aanpakt! Ik bezocht Cinque Terre meerdere dagen in oktober en heb tijdens mijn verblijf nauwelijks last gehad van massatoerisme. Daarom stelde ik deze handige lijst met tips samen. Zo loop jij zeker niet de massa achterna!

1. Beste reistijd Cinque Terre: kies de juiste maand

De eerste tip: kies de juiste maand! De ene maand is Cinque Terre nou eenmaal stukken drukker dan de andere. De beste reistijd qua weer zijn de maanden mei, juni en september. Je hebt dan de meeste kans op droog en aangenaam weer. Je snapt dat dit een populaire periode is waar veel toeristen op af komen. Hoewel de maanden juli en augustus vanwege de kans op extreme hitte niet ideaal zijn, zijn deze maanden nóg drukker. Vooral midden augustus, wanneer de Italianen zelf vakantie hebben, kun je beter mijden. Ik raad je dan ook aan om in april of oktober te reizen. In die periode varen alle boten, zijn de meeste wandelroutes open en is het gemiddelde weerbeeld goed, maar je vermijdt de grootste drukte. Al deze foto’s zijn tijdens mijn bezoek in oktober gemaakt.

cinque terre druk

2. Reis buiten het weekend

Naast het kiezen van de juiste maand kan het ook erg veel uitmaken om de juiste deel van de week te kiezen. Stedentrips en andere korte vakanties binnen en buiten Europa worden door de meeste toeristen in het weekend gedaan. Ook de Italianen zelf gaan er in het weekend graag op uit. Dan zijn ze immers vrij van hun werk of studie. Het kan dus veel uitmaken om de vrijdag, zaterdag en zondag te vermijden. Geen zin in drukte? Bezoek de dorpen dan tussen maandag en donderdag. Op die manier hoef jij die prachtige straten en uitzichten niet met duizenden anderen te delen.

3. Ga niet voor een georganiseerde excursie

Er zijn nog steeds veel toeristen die graag een georganiseerde tour met gids boeken. Vanuit populaire bestemmingen zoals Milaan, Pisa en Venetië is het mogelijk om een dagexcursie naar de vijf dorpen van Cinque Terre te maken. Je reist dan in een groep met bijvoorbeeld de bus naar Cinque Terre en doet daar de hoogtepunten aan. Het kan handig zijn, maar toch ik raad je aan jouw bezoek gewoon op eigen houtje te regelen. Op die manier zul je de grote massa namelijk niet achterna lopen, maar kun je je eigen plan trekken en je eigen tijden bepalen. Bijkomend voordeel: het is ook nog eens stukken goedkoper.

wanneer cinque terre

4. Overnachten in Cinque Terre

Een andere manier om de drukte te ontwijken is meerdere dagen uittrekken voor Cinque Terre. Boek een hotelletje in één van de vijf dorpen of vlakbij zodat je niet alleen de sfeer veel beter kunt ervaren, maar ook meer tijd hebt om naar plekken te gaan waar de grote stroom dagjesmensen niet komen. Een voordeel van het hebben van een hotel in of vlakbij Cinque Terre is dat je de dorpen ook in de vroege ochtend, of in de avonduren kunt ervaren. Op die tijdstippen is het stukken rustiger.

Tip: Bekijk hier alle hotels met een 8,0 of hoger op Booking.com! Zelf bezocht ik Cinque Terre twee dagen vanuit het prachtige Grand Hotel Portovenere in het naastgelegen stadje Portovenere. Lees hier alles over Portovenere.

5. Cinque Terre druk? Kijk verder dan de populaire plekken!

Heb jij alle tips toegepast en vind je Cinque Terre nog steeds te druk? kijk dan verder dan de populaire plekken! De meeste toeristen zul je logischerwijs tegenkomen bij de bekendste bezienswaardigheden. Denk aan de winkelstraatjes, een belangrijke kerk, restaurants met uitzicht over zee en andere mooie uitkijkpunten. Natuurlijk moeten deze fotogenieke plekken op jouw bucketlist staan, maar vergeet niet verder te kijken dan je neus lang is. Dwaal eens wat verder af door een verlaten steegje in te staan, zoek een onbekend restaurant of pak een lange wandelroute tussen de dorpen in plaats van een korte. Op die manier merk je dat er genoeg plekken zijn waar je helemaal niemand tegenkomt.

Tip: Wil je meer weten over de verschillende dorpen, of heb je praktische tips nodig voor een bezoek aan de stad, lees dan ook even mijn uitgebreide artikel over Cinque Terre!

beste maand cinque terre

Meer lezen over een vakantie Italië? Dit vind je vast interessant:

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Leave a Comment

Reistip: Nordic Nomads!
Reis per 4x4 met daktent via een spectaculaire, uitgestippelde route langs de mooiste plekken van IJsland of Noorwegen!
REISTIP: NORDIC NOMADS!
Reis per 4x4 met daktent via een spectaculaire route langs de mooiste plekken van IJsland of Noorwegen!