TERUGBLIK: Bubbels en vlinders in Champagne


Champagne Ardennen Frankrijk

Ik ben verre van een Frankrijk-kenner. Drie keer reisde ik af naar hoofdstad Parijs maar van alles wat daarbuiten lag had ik totaal geen weet. Ook nu brengt de Thalys me wederom naar Parijs waar de baguettes, de Eiffeltoren en de Sacre Coeur alweer staan te popelen om mij te verwelkomen. Dit keer kan ik ze weerstaan en duik ik meteen de volgende trein in, op weg naar de Champagnestreek, op weg naar een onbekende wereld.

Onbekend is Champagne zeker. Vanuit de trein staar ik naar het veranderende landschap en vraag ik me af waarom wij Nederlanders deze streek massaal voorbij rijden, op weg naar het alom bekende Parijs en het zuiden van la France. Kuddegedrag? Bang voor iets nieuws? Wie zal het weten. De zon hangt al laag wanneer ik de trein uitstap. Voordat ik het doorheb sta ik met een champagneglas in mijn hand en bubbels in mijn buik in één van de vele champagnehuizen. In Champagne kan je niet om de champagne heen, en waarom zou je ook.

De bubbels die ik op de eerste avond in mijn buik heb veranderen langzaamaan in vlinders zodra ik per auto de omgeving mag ontdekken. Een Tour du Champagne door een regio die nog geweldig authentiek is. Waar het zo rustig is dat je er zelf stil van wordt. Ik huppel door gouden graanvelden, proef champagne, hang aan een zipline in de bossen, vaar door schattige kanaaltjes en over een helderblauw Lac Du Der, proef nog meer champagne, ga op zoek naar truffels, drink nog wat champagne, wandel door wijngaarden en smeek om water bij het zien van champagnefles nummer drieënzestig. Ik voel me letterlijk een godin in Frankrijk.

De lieflijke landweggetjes brengen me uiteindelijk naar Troyes, wat een ideale stedentrip blijkt te zijn bij het bezoeken van Noord-Frankrijk. Dit bloedmooie, middeleeuwse stadje is groot genoeg om je niet te vervelen en klein genoeg om toch relaxt te zijn. Ik kan geen genoeg krijgen van de pittoreske straatjes die versierd worden door duizend tinten pastel.  ’s Ochtends word ik wakker van de geur van vers gebakken brood, ’s middags flaneer ik met de zon op mijn gezicht door het romantische centrum en ’s avonds strijk ik neer op een terras, snoep ik van een crepe en geniet ik nog heel even van dit fijne avontuur. Santé!

Binnenkort vertel ik je alles wat je moet weten over Champagne. Voor nu vertellen de foto’s wel even genoeg…

Wijnvelden Champagne Frankrijk

champagnestreek frankrijk

graanvelden frankrijk

Chalons en Champagne Frankrijk

Lac Du Der activiteiten

Lac Du Der Frankrijk

Bezienswaardigheden Troyes

Troyes Frankrijk Champagne

Troyes Frankrijk

Bed and Breakfast Champagnestreek

La Loge Vigneronne

Ben jij al eens in de Champagnestreek geweest?

Met dank aan Champagne-Ardenne Toerisme en Thalys.


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 gedachten over “TERUGBLIK: Bubbels en vlinders in Champagne