Voor op de bucketlist: dit is mijn stedentrip top 5!

leukste wijken van lissabon

de mooiste steden europa

Eén van de leukste dingen om te doen is natuurlijk op reis gaan en een stedentrip is altijd een goed idee. Inmiddels heb ik al heel wat steden mogen bezoeken en ik moet eerlijk zeggen dat er geen stad is die mij heeft teleurgesteld (Oké, op Oostende na). Maar wat zijn nou eigenlijk mijn absolute favorieten? Dit is mijn persoonlijke stedentrip top 5, in willekeurige volgorde.

1. New York, de Verenigde Staten

Of je het met me eens bent of niet: New York is in mijn ogen de stedentrip der stedentrips. Deze stad wordt door velen de hoofdstad van de wereld genoemd en ik geef hen geen ongelijk. New York bruist, dag en nacht en er valt enorm veel leuks te beleven. Laat je imponeren door enorme wolkenkrabbers, drukke straten en de miljoenen mensen. Bekijk de skyline en het Vrijheidsbeeld vanaf het water, beklim het Empire State Building voor een geweldig uitzicht en ga shoppen op Fifth Avenue. Natuurlijk kent de wijk ook prachtig groene parken, interessante musea en gemoedelijke wijken. Ook uit eten en uitgaan kan hier als de beste. Ja, New York is absoluut één van de top 5 stedentrips ter wereld!

Tip: Lees hier alles over New York!

leukste stedentrip

2. Rome, Italië

Italië is een geweldig vakantieland waar ik het liefst elk jaar kom. Hoofdstad Rome is misschien wel de allermooiste stad van Europa. De historische binnenstad is werkelijk een plaatje. De stad is een aaneenschakeling van pleinen met weelderige fonteinen, prachtige Katholieke kerken, eeuwenoude standbeelden en hoogtepunten zoals het Pantheon, de Spaanse Trappen en het Colosseum. Daarnaast kan je urenlang genieten van de zon op een terras of winkelen tot je erbij neervalt. Nog een groot voordeel van een stedentrip Rome: het enorm lekkere eten. Het liefst eet ik pizza als ontbijt, lunch en diner en in principe zou dat in Rome ook gewoon kunnen. Ben je nog niet in Rome geweest, boek dan zo snel mogelijk een ticket! Je zult geen spijt krijgen.

top stedentrips

3. Istanbul, Turkije

Eén van de bijzonderste steden van Europa is zonder twijfel Istanbul. Je waant je hier in een compleet andere wereld en dat is natuurlijk niet zo gek, want Istanbul is één van de grootste Islamitische steden ter wereld. Dwaal langs prachtige moskeeën, door kleurrijke bazaars en stop zeker meer dan eens bij zaakjes met Turkse specialiteiten. Naast de bijzondere cultuur en authentiek Turkse gebruiken, zit er ook een enorm moderne kant aan Instanbul. Je kunt hier namelijk geweldig uitgaan in de meest trendy clubs of cocktails drinken in hippe rooftop bars. Istanbul is een ideale mix tussen Westers en Islamitisch en dat maakt dat deze stad absoluut een plek verdient in deze stedentrip top 5.

Lees hier alles over Istanbul!

mooiste stedentrips europa

4. Lissabon, Portugal

De taal, het eten, het klimaat, de gezellige pleintjes en knusse straatjes: ik vind eigenlijk alles fijn aan Portugal. Eén van de leukste bestemmingen van Portugal is natuurlijk hoofdstad Lissabon. Deze bloedmooie stad met haar oranje daken is een fijne plek om urenlang te doorheen te slenteren. Wat Lissabon zo’n leuke stad maakt is dat de belangrijke bezienswaardigheden op één hand te tellen zijn. Niets moet, alles mag in Lissabon. En dat geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Plof neer op een terras, luister traditionele fado in een fado-restaurant en geniet van het uitzicht over het water vanaf een bankje. Fijn: een stedentrip naar Lissabon is ook nog eens ongelofelijk voordelig. Met recht verdiend Lissabon dus een plek in mijn stedentrip top 5!

Lees hier wat je allemaal kunt doen in Lissabon.

stedentrip top 5

5. Berlijn, Duitsland (in de zomer)

Berlijn is een stad waar ik elk jaar wel naartoe zou kunnen en ook zeker zou kunnen wonen. Je kunt er eenvoudig met de trein heen en dat maakt Berlijn een gemakkelijke stedentrip. Ben je hier voor het eerst, fiets dan langs alle hoogtepunten zoals het Holocaust Museum, Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor en de Berlijnse Muur. Heb je alle bezienswaardigheden gezien, trek dan de leuke wijkjes in en meng je tussen de locals. Ga urenlang brunchen, struin rommelmarkten af of ga naar het park. Jammergenoeg kan de stad bij slecht weer nogal kil aanvoelen. Bezoek Berlijn vooral in de zomer, wanneer de stad echt tot leven lijkt te komen. Bezoek festivals, openluchtbioscopen of ga naar een stadsstrand aan de rivier: Berlijn in de zomer is een feest!

Lees hier waarom Berlijn in de zomer een aanrader is.

leuke stedentrip europa

Welke steden staan er in jouw stedentrip top 5? 

 

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Mooi lijstje! Mooie foto’s ook :) ik moet ook echt eens een reisbucketlist maken, maar ik ben bang dat de lijst dan oneindig wordt XD

Bucketlists zijn leuk! Moet je ook eens maken! Mijn lijstje is ook véél langer, maar ik dacht dat een top 5 wel genoeg was, aangezien lezers anders afhaken :P

Ooooh die van mij lijkt op die van jou. Ik wil heel graag naar New York terug, dat was echt fijn. En Istanbul en Dubrovnik staan bovenaan mijn bezoeklijstje :-)

Brugge was ik afgelopen zomer, dus als je daarover wilt lezen kan dat op mijn blog :-)! Zo’n leuke stad!

Leuk, ik zal binnenkort even je blog over Brugge opzoeken! Altijd fijn wat extra inspiratie!

Hele mooie lijst! Van je lijstje ben ik in NY en Brugge geweest. Beide fantastisch, hoe verschillend ook.

Ik wil nog graag naar Berlijn! Een beetje standaard, maar het lijkt me heerlijk. Ik heb in Parijs en Londen gewoond, dus die ken ik nou wel. Verder lijken de steden van de rest van je lijstje me ook mooi, en wil ik in Europa nog graag naar Reykjavik, St. Petersburg en Kiev. Over de rest van de wereld begin ik maar niet, haha!

Jaaa ik wil ook nog naar Berlijn! Wilde mijn lijst beperken tot 5 steden, maar mocht er een tweede city-bucketlist komen, dan staat Berlijn er zeker bij!

Fijn lijstje! Nadat ik in 2004 New York had bezocht heb ik mezelf voorgenomen om weer terug te gaan wanneer de Freedom Tower klaar zou zijn. Inmiddels is het gebouw klaar, maar het observation deck gaat pas in 2015 open, dus ik wacht ook nog even. Ik wil er ook nog eens zijn rond Kerst en Oud & Nieuw! En als ik ooit een marathon ga lopen, dan wordt het ook in NYC :)
Verder staat Istanbul ook nog hoog op mijn lijstje!

Gaaf! Volgens mij blijft NY altijd boeiend, ook al kom je er tig keer.

New York vind ik top! Ik was er helaas slechts enkele dagen, maar ik zou er meteen terug heen gaan! Brugge is inderdaad mooi, maar ik vind Gent een beter alternatief… Nu ja, ik kom uit Gent, dus misschien iets te subjectief! ;) Voor mij staan Hong Kong, Tokyo, Milaan, San Francisco en Berlijn nog op de lijst.

Hongkong, Tokyo, San Francisco.. staan ook op mijn lijst maar dan zeker niet als citytrip, maar als onderdeel van een rondreis! ;)

Ik ben van plan om dit jaar naar Gent en Brugge te gaan. Dus als je nog fijne tips heb hoor ik dat graag!

toffe bucketlist. Dubrovnik is supermooi, maar idd alleen als dagtripje. En Istanboel is een hele toffe stad, 3 dagen was te weinig

Gaaf! Wat zijn volgens jou de drie hoogtepunten van Istanbul?

de Blauwe Moskee, zonsondergang bij een cafe aan Aziatische kant en rondlopen in de hectische Bazaar

– late reactie –

Bedankt voor de tips!

Dubrovnik en Brugge bezocht ik al (Google mijn naam en de stad en leest de verhalen terug), maar Istanbul staat ook bovenaan mijn lijstje! (5x in Turkije geweest, maar niet 1 x in Istanbul!). Bologna hoor je ook steeds vaker. Leuk!

Aah bedankt! Ik ga zeker even googlen, want Brugge staat voor mei op de planning!

Heerlijk lijstje! Ik zou graag ook naar Istanbul gaan, maar ook naar Londen en Parijs, zo dichtbij, maar ik ben er gewoon nog nooit geweest. Dubrovnik lijkt me heel leuk, maar wel voor 2 dagen, met dag strand er dus bij, niet voor een complete citytrip.

Hele mooie lijst! New York is echt een aanrader! Ben er twee weken geweest paar jaar geleden met kerst en oud en nieuw en het was magisch! Mijn steden top 5 bucketlist is:

1. Dublin (ga ik in februari naartoe)
2. Kopenhagen
3. Reykjavik
4. Boedapest
5. Moskou

Dublin is zeker een stad waar je eens geweest moet zijn. Ierse volksmuziek , Guinness, vriendelijke mensen en als je van tattoos houd is snake bite tattoo and piercing een bezoek zeker waard.

Hi Lisette,

Heb je Rome ook al af kunnen strepen of staat deze nog ergens op een lijstje? Zeker een aanrader als je van cultuur en natuur houd. Kleine omleiding naar San Calisto voor de catacombes.
Gr Stefanie

Hoi Stefanie,
Rome heb ik inderdaad al bezocht! Het is tot nu toe mijn favoriete Europese stad, echt geweldig!

New York heb ik ook al kunnen afstrepen. Ik vond het behoorlijk druk, maar ik wil er toch nog wel een keer terug. Dubrovnik staat bij mij ook heel hoog. Net zoals Boedapest, Barcelona en Edinburgh. Eigenlijk staat er teveel op :)

New York is inderdaad druk, maar gelukkig sliep ik in een hele rustige wijk waar bijna geen toeristen waren. Fijn om daar na een drukke dag te eindigen! Boedapest is een geweldige stad, de rest moet ik nog zien. Fijn toch, om nog zoveel moois in het vooruitzicht te hebben? ;)

Ben zelf in New York en Brugge geweest en vind het allebei geweldige steden. Maar NYC is natuurlijk het ultieme.

Verder staat op mijn lijstje Berlijn, Krakau, Moskou en Florence

Oh en mocht je ooit die rondreis gaan doen door de VS en naar San Francisco gaan, dan moet je echt via de pacific coast highway 1 gaan. De allermooiste route die je met de auto kan afleggen.

Leave a Comment

Reistip: Nordic Nomads!
Reis per 4x4 met daktent via een spectaculaire, uitgestippelde route langs de mooiste plekken van IJsland of Noorwegen!
REISTIP: NORDIC NOMADS!
Reis per 4x4 met daktent via een spectaculaire route langs de mooiste plekken van IJsland of Noorwegen!