HOTSPOTS GAMBIA: de 5 beste restaurants in Kololi


restaurants kololi gambia

Aangezien ik levendigheid rondom mijn hotel fijn vind en ik ’s avonds een ruime keuze uit restaurants wil hebben verbleef ik pal naast de Senegambia Strip in Kololi, het kloppende hart van het toerisme in Gambia. Ik moet bekennen dat ik niet veel verwachtte van het eten aan en rond The Strip en Gambia in het algemeen. Ik dacht voornamelijk aan Afrikaanse gerechten (die lust ik wel hoor, maar ik ben er niet lyrisch over) en standaard toeristenvoer. Maar oh my, wat zat ik fout!

Hoewel je in Nederland de hoofdprijs betaald voor een maaltje bij een toprestaurant, kan je in veel andere landen voor een prikkie genieten van culinaire hoogstandjes. Zo ook in Gambia. Tegenwoordig check ik op reis altijd Tripadvisor voor de beste restaurants. Dit keer raadpleegde ik de top 10 van Kololi en deze lijst heeft me wederom niet teleurgesteld.  Ik testte zeven restaurants en uiteindelijk zijn dit mijn vijf toppers aan en vlakbij The Strip!

1. Sea Shells

Wat heb ik genoten bij Sea Shells!  Sea Shells is knus, sfeervol en de service is perfect; wat mij betreft de ultieme food hotspot in Kololi! Hoewel de naam anders doet vermoeden, hebben ze hier niet alleen vis maar ook vleesgerechten. Ik at een hemelse Beef Wellington met vooraf een bieten-geitenkaassalade en een creme brulee toe. Inclusief drankjes waren we een kleine 20 euro per persoon kwijt.

Sea Shells is gelegen aan de grote hoofdweg. Rechtsaf aan het einde van The Strip en dan ongeveer 5 minuten wandelen. Ietwat afgelegen dus, maar echt de moeite waard!

Sea Shells Restaurant, Kololi Gambia

2. Scala

Scala is al jaren een begrip in Kololi. Net als Sea Shells en Gaya Art Café is Scala een stukje chiquer dan de meeste restaurants aan The Strip. Een ruim terras met mooi aangeklede tafels (en tuinstoelen, dat dan weer wel) omringd met palmbomen. Je wordt hier op je wenken bediend. Vooraf krijg je broodjes en een amuse en de chef-kok probeert alle tafels langs te gaan voor een praatje. De gerechten zijn kunstwerkjes; althans, mijn kaaskroketjes en beef tenderloin met groenten waren om te smullen. De prijzen zijn te vergelijken met de prijzen van restaurant Sea Shells. Scala is gelegen in de zijstraat van the Strip (het straatje bij de groene toeristentaxi’s).

3. Gaya Art Café

Mooier dan Gaya krijg je het niet aan en rond The Strip! De naam zegt het al, Gaya is een Art Café (en restaurant) en ziet er dus prachtig uit. De tuin is op en top sfeervol maar binnen is het plaatje. Vooral de bar is prachtig (zie de foto hierboven) en overal waar je kijkt vind je bijzondere kunst. Bij Gaya kom je voor mooie gerechtjes, tapas en wijn. Ik genoot onder andere van zelfgemaakte ijsthee, gebakken brie, knoflook-aardappelpuree en moussaka. Aanradertje! Gaya is, net als Sea Shells, gelegen aan de grote hoofdweg, maar dan net een stukje dichter bij The Strip.

4. The Green Mamba

Gelegen in een zijtak van The Strip vlakbij het Senegambia Beach Hotel vind je The Green Mamba; een vleugje Azië in Afrika! The Green Mamba is een buffetrestaurant waar je voor een prikkie onbeperkt kunt wokken. Wij kozen voor een driegangen menu (ongeveer 10,- euro) bestaande uit stokbrood, thaise soep of vietnamese loempia’s – onbeperkt wokken met o.a. garnalen, vis, kip, rund, varken, diverse soorten groenten, noodles, sauzen, noten en kruiden – een bolletjes roomijs of fruit na.

The Green Mamba is super sfeervol: de tafeltjes staan verstopt in een tropische tuin met lampionnen en wierrook.  Houd je van Aziatisch en ben je een grote eter, dan is The Green Mamba jouw plek.

5. Paradiso

Een vakantie is niets zonder een goede pizza! De lekkerste pizza’s eet je without a doubt bij Paradiso. Paradiso is niet te missen,  gelegen in het midden van The Strip en zit elke avond stampvol en dat is met een reden: de pizza’s zijn bekend in heel Gambia en kosten maar een paar euro. Ben je geen pizza fan, dan kun hier ook terecht voor goedkope Afrikaanse gerechten en de standaard toeristenmaaltjes zoals een peppersteak, hamburgers, pasta of kipfilet met friet en mushroomsauce.

Naast al dat lekkere eten is er natuurlijk nog veel meer te zien en doen in Gambia. Lees mijn tips hier. Wil je ook naar Gambia? Zelf boekte ik het heerlijke Senegambia Beach Hotel bij Tui!

Paradiso - Strip Kololi Gambia

Gambia heeft me op culinair gebied verrast! Had jij dit verwacht van Gambia?


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 gedachten over “HOTSPOTS GAMBIA: de 5 beste restaurants in Kololi