TRAVEL DIARY: Benidorm (deel 1)

Levante Beach

Levante Beach

Onlangs bezocht ik de Spaanse badplaats Benidorm. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit had gedacht deze bestemming ooit te bezoeken. Maar toen ik uitgenodigd werd om mee te gaan met een persreis en het verrassende programma zag, werd iets in mij héél erg nieuwsgierig. Bij deze deel 1 van mijn Benidorm Travel Diary.

Dag 1

Om 17:05 uur vliegen we naar Alicante, waar het vliegtuig ruim twee uur later de Spaanse grond aanraakt. Voor mij is dit de eerste keer dat ik een bezoek breng aan het Spaanse vasteland. De transferbus staat al te wachten en eenmaal onderweg doemt in de verte de bekende skyline van Benidorm op. Het hoogste hotel van Europa, Gran Hotel Bali, en het unieke design van de InTempo Towers torenen er bovenuit. Een fascinerend gezicht. Eenmaal in Benidorm aangekomen blijkt ons hotel (Hotel Sol CostaBlanca) pal aan het populaire Levante Beach te zitten. Het kan dan ook niet anders dat het uitzicht vanuit mijn hotelkamer dik in orde is. Hotel Sol CostaBlanca We komen in de loop van de avond aan. Na het inchecken dineren we bij één van de beste tapasrestaurants van Benidorm: Le Sol. De eigenaar heeft in het verleden diverse tapascompetities gewonnen en na één hap merk ik direct dat dit terecht is geweest. Het smaakt overheerlijk! We tafelen tot na middernacht en duiken dan vol nieuwe indrukken ons bed in.Tapas bij Le Sol

Dag 2

Tijdens het ontbijtbuffet probeer ik alvast een bodem te leggen voor de allereerste activiteit van de dag: wijnproeven bij Bodegas Enrique Mendoza Winery in het naastgelegen plaatsje Alfaz Del Pi. Na een leerzame rondleiding mogen we vijf wijnen proeven. Ik ben geen fan van wijn en drink het dus niet al te vaak, maar tijdens het proeven leer ik dat er ook wijnen op de wereld zijn die mij wel kunnen bekoren. Vooral de zoete, rode dessertwijn smaakt perfect en de Spaanse hapjes die op tafel staan maken het feestje compleet. Bodegas Enrique Mendoza Na het bezoeken van Enrique Mendoza stappen we op de fiets waardoor we op een actieve manier kennis maken met de verschillende kanten van Benidorm. Tourguide Mark, eigenaar van tourbureau Marco Polo, leidt ons van het drukke, levendige Levante Beach via het op en top Spaanse Old Town naar het beduidend rustigere Poniente Beach. De zon is volop aanwezig en de zweetdruppeltjes krijgen een goede kans wanneer we al klimmend richting een hooggelegen uitzichtpunt bereiken. Onze inspanning wordt daar beloond met een ademdenemend uitzicht over de skyline van Benidorm. Fietstour door BenidormVoor de lunch stoppen we bij tapasbar La Taperia de Aurrera, gelegen in één van de vele smalle steegjes die Old Town rijk is. We kiezen – typisch Spaans – tapas uit de vitrine. Yum! Een perfecte break om bij te tanken na alle inspanning. Tapas bij La Taperia We stappen de fiets af en de segway op. Ik dacht dat dit een relaxte manier van verplaatsen zou worden maar ik merk dat ik dit apparaat ietwat wiebelig en met klamme handjes bestuur. Vooral als we moeten dalen lijkt mijn segway een eigen leven te hebben. Desalniettemin is deze tocht een ervaring op zich. We rijden door het rustige Sierra Helada Nature Park, een natuurgebied dat zich kenmerkt door goudgele karstgebergten en een schilderachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Een groot contrast met het drukke centrum, dat slechts op een paar minuten afstand gelegen is.Segway tour door Serra Gelada Nature Park

fotobijdrage: Natasja (WatZijZegt.com)

Voor het diner stijgen we naar grote hoogte en wel naar het dakterras van Hotel Madeira Centro, waar restaurant Belvedere gevestigd is. Hier is het moelijk om te bepalen wat beter is: het fantastische 5-gangen diner of het uitzicht op de skyline van Benidorm. I’m loving both! Na dit geslaagde diner sluiten we de dag af bij het uberhippe Ku Lounge Café, gevestigd aan de altijd drukke boulevard van Levante. Hier worden we getrakteerd op een kleurrijke cocktail. Rooftop restaurant Belvedere  fotobijdrage: Natasja (WatZijZegt.com)

Ku Lounge CaféHet heeft me niet lang gekost om te beseffen dat Benidorm veel meer facetten heeft dan dat het vooroordeel ons doet geloven. Benieuwd naar het tweede deel van mijn bezoek aan Benidorm? Lees hier meer!

Deze reis maakte ik op uitnodiging van Visit Benidorm en Tix.nl.

Lisette | Oprichter Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie! Waar ik warm van word? Eindeloze road trips, vreemde culturen, ongerepte natuur, backpacken, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Heerlijke terugblik! En wat hebben we veel gedaan! Lijkt het op kantoor ineens weer zo rustig ;-) Benieuwd naar je verdere verhalen.

Het was echt een toffe reis! Op naar de volgende!

Leuk Lisette! Klinkt als een goed reisje. Zeker die tapas en wijn (wat, geen wijn?!) kan ik erg waarderen. Nog nooit in Benidorm geweest, wel in zowat alle andere kuststeden van Spanje. Waarom niet Benidorm? Inderdaad vanwege de hoge factor ‘grijs’ ;-)

Gewoon een keer naar Benidorm gaan. De hoge factor ‘grijs’ valt echt mee want er zijn ook zat gezinnen en jongeren. En het eten was inderdaad goddelijk!

Leuk verslag! Inderdaad heel anders dan ik gedacht had, verrassend! :)

Leuk dat je kijk op Benidorm veranderd is!

Leuk verslag! Jullie zijn behoorlijk bezig gehouden. Heb op het vliegveld van Alicante nog even gekeken of ik jullie zag, maar ik vloog om al om 17:00, haha.

Ben benieuwd naar de rest.

Het was een vol programma maar heb van elke minuut genoten. Wij vlogen om 17:05 vanaf Rotterdam, dus we zijn elkaar in de lucht tegengekomen ;)

Wat een leuk verslag! En Spanje is gewoon een superfijn land, dus eigenlijk is het helemaal niet zo verrassend dat ook Benidorm en omgeving de moeite waard zijn.

Dank je! Benidorm was mijn eerste bezoek aan het Spaanse vaste land, maar het smaakte zeker naar meer!

Hoy Lisette,
Heb genote van je verslagen. Ga tegenwoordig graag naar benidorm. Inderdaad zijn er ook vele jongeren daar, uit alle windstreken. Helaas moet ik alleen gaan, maar omdat het contact in Bendorm zo gesloten is, is het goed te doen. Toch heb ik een vraag voor je! Kun jij mij zeggen hoe ik als alleenstaande met groepjes mee kan gaan. Weet jij een adres in Benidorm die excursies regelt. Ik zou er erg blij mee zijn.
Vast bedankt een veel plezier met je verdere reizen en verslagen!
Groetjes, Janneke, ‘s-Hertogenbosch

Leave a Comment

TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!