Barcelona bezienswaardigheden: wat te doen + tips

  • Home
  • Europa
  • Barcelona bezienswaardigheden: wat te doen + tips
barcelona bezienswaardigheden
barcelona bezienswaardigheden

Barcelona is met stip één van de bekendste steden van Europa. Deze Spaanse stad heeft alles in huis voor een onvergetelijke stedentrip. Of je nu houdt van cultuursnuiven, shoppen, uit eten gaan of gewoon lekker verdwalen: er is hier voor ieder wat wils. Tel daar de heerlijke ligging aan de kust bij op en je wilt hier eigenlijk nooit meer weg. Benieuwd naar de beste tips voor bezienswaardigheden in Barcelona? Hier lees je er alles over.

Barcelona bezienswaardigheden

Een reis naar Barcelona is zo geboekt. Je kunt je vervoer en verblijf bijvoorbeeld los boeken, maar kiezen voor een all-in pakketreis Barcelona kan ook. Dan is alles mooi vooraf geregeld. Benieuwd naar de mooiste bezienswaardigheden van Barcelona? Onderstaande vijf plekken zijn in ieder geval niet te missen.

Sagrada Familia

Barcelona wordt ook wel de stad van Antoni Gaudi genoemd. Deze uitzonderlijke architect heeft meer dan zijn stempel op de stad gedrukt. De Sagrada Familia is dé topattractie in Barcelona. Gaudi heeft hier het grootste deel van zijn leven gewijd. Hij heeft de kathedraal echter nooit zelf voltooid gezien, want hij stierf al in 1926 maar de kerk wordt waarschijnlijk pas volledig opgeleverd in 2026.

Let er op om al een paar dagen van te voren kaartjes te kopen voor deze heilige kathedraal, want het is een van de populairste bezienswaardigheden van Barcelona dus het kan er erg druk worden.

barceclona bezienswaardigheden tips

Park Güell

De Sagrada Familia is niet het enige bouwwerk van Gaudi. In tegendeel, want heel Barcelona staat er vol mee. Zijn stijl is zo uniek en kenmerkend dat je de gebouwen die hij heeft getekend er zo kunt uithalen. Hij is ook de bedenker en de ontwerper van Park Güell. Dat was oorspronkelijk bedoeld als ontspanningplaats voor de buurtbewoners. Het trekt vandaag trekt dit park in Barcelona duizenden toeristen per dag.

park guell

Las Ramblas

Las Ramblas is de bekendste straat van Barcelona. Deze verkeersvrije straat van 1200 meter begint aan het mooie Playa de Catalunya en loopt helemaal tot aan de zee. Ja, Las Ramblas is enorm toeristisch, maar het is zeker de moeite waarom om minstens één keer over deze straat gewandeld te hebben en je ogen de kost te geven. Je vind hier naast winkels ook veel stalletjes, barretjes, restaurants en straatkunstenaars.

las ramblas barcelona
barcelona tips

Gotische Wijk

Vlakbij Las Ramblas vind je de Gotische wijk, Barri Gòtic. Hier loop je door een doolhof van straatjes met leuke souvenirwinkels. Hier is de Joodse wijk en het stadhuis van Barcelona. Je ziet er nog restanten van de oorspronkelijk Romeinse stad. Maar je waant je vooral in de middeleeuwen als je hier langs loopt.

gotische wijk barcelona
barri gotic

Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Barcelona vind je in de Gotische wijk, namelijk Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia. Deze majestueuze kerk die in de veertiende eeuw gebouwd werd door lijfeigenen die de stenen met de hand van berg Montjuic naar beneden zeulden. De beroemde romanschrijver Ildefonso Falcones maakte er zijn debuutroman over.

Deze kathedraal is na de Sagrada Familia de bekendste kerk van Barcelona. In de volksmond wordt deze kerk Catedral ‘La Seu’ genoemd. Ook staat hij bekend als de Kathedraal van Barcelona.

kathedraal van barcelona

Culinair Barcelona

Wie houdt van een lekker hapje eten is ook in Barcelona aan het juiste adres. Het maakt niet uit of he veel of weinig geld wilt uitgeven. Er is voor iedereen wel wat. Er zijn de vele tapasbars, daar eet je kleine hapjes en geniet je van een glas eerlijke Spaanse landwijn, net zoals de Spanjaarden het doen. Maar je kunt ook in verschillende sterrenrestaurant en fusionkeukens genieten van de beste gerechten die je in Spanje kunt vinden.

Meer lezen over Spanje? Dit vind je vast leuk:

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Leave a Comment

TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië!
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!
TIP: Last minute naar IJsland of Scandinavië
Roadtrippen langs Noorse Fjorden, beren spotten in Lapland of op avontuur in IJsland? Voigt Travel heeft de mooiste last minute reizen, met kortingen en gratis excursies!