Nieuw-Zeeland of Australië met auto of camper? Handige tips!

australie met camper of auto
australie met camper of auto

Reizen met een camper of auto in Australië en Nieuw-Zeeland is een geweldige ervaring die je nooit meer gaat vergeten. En aangezien je reist naar de andere kant van de wereld, wil je maar al te graag zeker zijn van een goede voorbereiding. Dus kies je voor een rondreis Australië of Nieuw-Zeeland? In dit artikel lees je enkele tips om je reis nog fijner te maken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder

Planning en voorbereiding is key!

Het begint natuurlijk allemaal met de juiste planning en voorbereiding. Hoe je dat het beste kunt aanpakken als je gaat voor een rondreis door Nieuw Zeeland of Australië? Plan je route van tevoren en maak een schema voor je reis. Zo kun je een beetje weten wat je kunt verwachten en wat haalbaar is in jouw tijdsbestek.

Onze tip: plan je tijd zo relaxt mogelijk in, dus kies absoluut niet voor een druk schema. Zo heb je ruimte in je planning en ben je flexibel genoeg om onderweg van je plan af te wijken. Je wilt immers wel de vrijheid ervaren die je gewend bent met een camper of auto. Kom je een leuk dorpje of restaurant tegen? Aarzel dan niet om even een kijkje te nemen. Ook handig: zorg ervoor dat je een goede reisverzekering hebt die ook pechhulp dekt. Door dit soort dingen van tevoren goed uit te zoeken en vast te leggen, weet je zeker dat je niet voor gekke verrassingen komt te staan. 

rondreis camper of auto australie

Kies een voertuig dat past bij jouw ideale reis

Het is ook altijd een goed idee om van tevoren goed na te denken over het type voertuig waar je voorkeur het meeste naar gaat. Kies een betrouwbare camper of auto die geschikt is voor de soort reis die je van plan bent te maken. Verder is het natuurlijk belangrijk om je aan de verkeersregels en snelheden te houden. Wees daarbij ook alert op verschillende wegen, voornamelijk bij onverharde wegen. Je rijdt immers door een voor jou onbekend gebied.

Plan je stops om te tanken en zorg voor voldoende eten en drinken

Het belangrijkste van alles: plan je stops om te tanken en zorg ervoor dat je altijd voldoende brandstof hebt. Niet in ieder gebied zijn er talloze tankstations te vinden, waardoor het een goed idee is om dit van te voren alvast te bekijken. Het is dan ook verstandig om voldoende eten en drinken mee te nemen, want je kunt dus niet snel even stoppen bij een tankstation. Wanneer ga jij een bijzondere roadtrip maken in Australië of Nieuw-Zeeland?

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Leave a Comment