TERUGBLIK: zomer in Berlijn


berlijnse muur bezoeken

Ik heb nooit de drang gehad naar Berlijn te reizen, maar aangezien ik zin had in een ‘makkelijk’ vriendinnentripje met de trein gaf ik Berlijn toch een kans. Daarnaast: het is zomer, dus welke stad is dan níet leuk? Dit kon niet misgaan.

Eenmaal daar heb ik het al snel door: ik heb Berlijn onderschat. De stad is zoveel mooier dan ik dacht, en zeker indrukwekkender. De overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog zijn niet te missen, ademen geschiedenis en emotie. Vooral het Holocaust Memorial en de Berlijnse muur laten mij even stil zijn. Per fiets sjees ik twee dagen met wapperende haren langs alle highlights die ik zo nu en dan afwissel met een fijn park om even te pauzeren. Dit is de perfecte manier om jezelf onder te dompelen in het bruisende Berlijn. Ik vermaak me met volle teugen. Elke wijk is een stad op zich met een eigen karakter en mentaliteit, maar allen even leuk.

Ik ben er maar liefst zes dagen, dus ik heb tijd genoeg om niet alleen het toeristische Berlijn te ontdekken maar juist alle kanten van deze stad in me op te nemen. Berlijn is namelijk veel meer dan Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor en Alexanderplatz. En juist die andere kant heeft mij compleet ingepakt.

Berlijn is rauw en trendy. Vooruitstrevend en vrij. Maar Berlijn is vooral één groot feest. Creatieve geesten in dito outfits kleuren de straten waardoor het er altijd bruist. Vooral rondom het Mauerpark is het net een festival. Slenteren doe je daar mét flesje acohol in de hand, want dat mag en kan gewoon. Ik zie een schommel en voor ik het doorheb zweef ik door de lucht en voel me weer even kind. In de verte hoor ik straatmuziekanten de boel opzwepen. Geen straathoek, muur of gebouw is saai. Overal waar je kijkt ontdek je de tofste streetart en kijk je nog beter, dan zit er achter die bontgekleurde muur een hip tentje met retro meubels en organische maaltijden. Uit ontbijten kan in Berlijn de hele dag door, wat de locals vooral op zondag massaal als hobby hebben. De terrasjes zijn te aanlokkelijk om voorbij te lopen. Ik speur naar koopjes op diverse rommelmarkten en wanneer de zon te heet is verruil ik het terras voor een klapstoeltje bij één van de vele beachclubs langs de Spree en lik ik vrolijk aan mijn waterijsje. ‘S avonds houd ik een ander klapstoeltje bezet, starend naar ‘The Theory Of Everything’  bij een openlucht bioscoop tussen tientallen studenten. Mag het voor altijd zomer blijven?

Berlijn, je bent meer dan fijn. Sorry dat ik dat nu pas heb ontdekt.

mauerpark berlijn

Berliner Dom uitzicht

winkelen in berlijn

berlijn tempelhof

East Side Gallery Berlijn

badeschiff Berlijn

rommelmarkt berlijn

Holocaust Memorial Berlijn

Prenzlauerberg berlijn

Brandenburger Tor Berlijn

badeschiff Berlijn

Berlijn

mauerpark muur berlijn

zomerse stedentrip berlijn


Over Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 gedachten over “TERUGBLIK: zomer in Berlijn