New York: Een zaterdag in Williamsburg

tips new york on a budget

Hoogtepunten Brooklyn Williamsburg New York

Hoewel de populaire Brooklyn Bridge de meeste toeristen naar Brooklyn leidt, nemen wij de net iets onbekendere Williamsburg Bridge om zo recht op ons doel af te gaan: Williamsburg, dé opkomende wijk van New York. Deze wijk, gelegen aan de East River in het westen van Brooklyn, zal het decor zijn van mijn laatste volle dag in New York City. 

Een dag in Williamsburg, New York

Op het moment dat je de Williamsburg Bridge betreedt maak je kennis met het karakter van de wijk Williamsburg: Jong, artistiek, industrieel en alternatief. Vergezeld door fietsers, hardlopers, verliefde stelletjes, breakdancende jongeren en gezinnetjes loop je in een klein half uur van Lower Manhattan naar Brooklyn. Wanneer je over je schouder kijkt zie je de indrukwekkende skyline van New York, die elke stap een tikkeltje kleiner wordt.

New York Brooklyn Williamsburg Bridge

williamsburg bridge new york

Ultiem genieten in hip Williamsburg

In Williamsbug hangt een sfeer die je in Manhattan niet snel zult vinden. Mensen zijn relaxt, ontspannen en onthaast. Ze lijken geen weet te hebben van de bedrijvigheid in de metropool die zich op slechts een paar kilometer afstand bevindt. Ook ik vergeet die chaos van Manhattan en wandel zonder gestoord te worden door honderden geluiden, mensen en auto’s door de artistieke straten van deze verrassende wijk. Mocht ik ooit willen emigreren naar deze wereldstad, dan wordt dit mijn thuis.

Williamsburg wordt gekenmerkt door hippe bewoners, moderne boetiekjes, vintage shops, bijzondere café’s en vrolijke street art. Slenterend door de wijk kom je veel van deze hotspots vanzelf tegen. Het ene plekje is nog mooier dan de ander. Het leven lijkt zich deels op straat af te spelen. Bankjes voor cafés worden gevuld door mensen die van de zon en hun biologische ijsthee of chai latte genieten. Wij schuiven gezellig aan.

Bewoners verkopen tweedehands spullen op de hoek van de straat. Ik scoor voor een paar dollar een geweldig mooie globe. Helemaal van ijzer, met hier en daar een roestplek. Hij is van een 98-jarige man geweest, is meer dan een halve eeuw oud en is werkelijk een plaatje. De ideale souvenir voor deze heerlijke trip.

Winkelen Brooklyn Williamsburg

Restaurants Williamsburg New York

Hoogtepunten Williamsburg New York

Smorgasburg, New York: food heaven!

We zijn op zaterdag in Williamsburg en dat is een bewuste keuze. Iedere zaterdag vind hier hét food truck festival van New York plaats: Smorgasburg. Met een uitzicht op de skyline van Manhattan smul je hier je maagje rond bij eetstalletjes van lokale ondernemers. En dat is een feest, want geen één stad is zo multiculti als New York. Ik kijk verlekkerd naar gerechten uit o.a. de Duitse, Caribische, Mexicaanse, Koreaanse en Japanse keuken maar kies uiteindelijk voor een Amerikaanse Red Velvet cupcake en een Italiaanse sandwich.

Smorgasburg New York

Smorgasburg Williamsburg New YorkBrooklyn Flea Smorgasburg Williamsburg New YorkSmorgasburg Williamsburg New York

Smorgasburg is een fijne plek om uren te spenderen: bijzondere hapjes, gezellige mensen, een positieve vibe en een uitzicht om ‘u’ tegen te zeggen. Je voelt je hier even helemaal een New Yorker en wilt stiekem nooit meer naar huis. Helaas is het tijd om de Williamsburg Bridge weer op te zoeken en terug te gaan naar het vertrouwde Manhattan.

Hoogtepunten Williamsburg

Je hebt vast al door dat Williamsburg genoeg ingrediënten bevat voor een geweldige dag in New York. Doen wat ik deed? Ik geef je een to do lijstje:

  • Bewandel de Williamsburg Bridge,
  • Slenter door de straten opzoek naar street art,
  • Bezoek cafeetjes of winkels zoals Mast Brothers Chocolate Factory,  Egg, Atlas Café en Bedford Cheese Shop.
  • Flaneer sowieso even door Bedford Street, het centrale hart van Williamsburg,
  • Snuffel tussen tweedehands spullen op zoek naar de perfecte souvenir,
  • Eet in het weekend je maagje rond bij food festival Smorgasburg,
  • Plof in het gras en staar naar de skyline van Manhattan.

Hotels in Williamsburg New York

Ondanks dat Williamsburg niet in Manhattan ligt is het toch echt een hele fijne buurt om te slapen. Williamsburg ligt vlakbij Manhattan en omdat het in Brooklyn ligt, liggen de prijzen van hotels en hostels automatisch lager. Kijk hier eens voor leuke hotelletjes en hostels!

Williamsburg, New York

Williamsburg New York

Meer lezen over New York kan hier. Lijkt een dag in Williamsburg jou ook wel wat?

Lisette | Travellust.nl

Hi! Mijn naam is Lisette en op Travellust.nl deel ik mijn drie grootste passies: reizen, schrijven en fotografie. Momenteel reis ik als digital nomad de wereld rond. Waar ik warm van word? Exotische culturen, ongerepte natuur, backpacken, road trips, duizelingwekkende steden en hidden gems. Reis mee voor een flinke dosis reisinspiratie!

Blog Comments

Klinkt als een toffe wijk! Rondsnuffelen op markten is sowieso een heerlijke manier om je tijd te besteden <3 Wat heb jij trouwens ongelooflijk veel gezien en gedaan tijdens je verblijf in New York! Nog wel geslapen? ;)

Het is zeker een geweldige wijk! Ik ben 9 dagen in New York geweest dus dan kan je ook best wat zien. Maar daarentegen heb ik echt rustig aan gedaan: Uptown (upper west en upper east) heb ik namelijk helemaal niet bezocht. Wat dat betreft dus eigenlijk best weinig gezien.

Hey, wat tof! Ik ben waarschijnlijk binnenkort weer even in New York en ik zat net al te denken dat het leuk is om eens wat andere wijken te gaan verkennen. Vooralsnog alleen maar Manhattan en Brooklyn bezocht. Dank voor de tip!

Wat leuk dat je weer naar New York gaat! Echt een geweldige stad! Klein detail: Williamsburg is wel een onderdeel van Brooklyn (maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je er al geweest bent). Geniet ervan!

Het lijkt me een van de leukste wijken van New York :) tof fotoverslag!

Bedankt! Ja het is echt een toffe wijk, niet zo chaotisch, veel jonge, hippe mensen en hele artistieke zaakjes!

Klinkt goed dat gaan we morgen eens verkennen!

Superleuk! Heel veel plezier in Williamsburg!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.