Welke reisverzekering is de beste voor jouw type vakantie?

welke reisverzekering

welke reisverzekering

Ga je eindelijk de wereldreis maken waar je altijd al van droomde? Of staat het jaarlijkse weekje all-inclusive in de Spaanse zon met de familie weer voor de deur? Wat je vakantieplannen ook zijn, het afsluiten van een goede reisverzekering is wel zo’n prettig idee. Je vakantie is het moment om even helemaal tot rust te komen. Als er dan toch iets gebeurt, dan wil je de zekerheid dat alles goed geregeld is. Ik vertel je meer over welke reisverzekering je nodig hebt!

Welke reisverzekering is de beste voor jouw type vakantie?

Schade aan je bagage, diefstal van je waardevolle spullen of geld, een ongeluk of een pechgeval; met een reisverzekering weet je dat jouw vakantie of reis niet verpest is bij tegenslag. Het vinden van de juiste reisverzekering is afhankelijk van jouw vakantiebestemming of reisdoel. Ga je kort of lang op vakantie? Blijf je binnen Europa of ga je de wereld ontdekken? Ben je van plan gevaarlijke sporten te beoefenen of ga je werken tijdens je wereldreis? Stuk voor stuk vragen die van belang zijn bij het kiezen van de reisverzekering die bij je past, want elke reisverzekering is anders.

Op vakantie binnen Europa? Europadekking is voldoende!

Ga jij graag op vakantie, maar blijf je het liefst binnen Europa? Dan is een reisverzekering met Europadekking voldoende. Deze verzekering pakt in de meeste gevallen goedkoper uit dan een verzekering met werelddekking. Wil je toch buiten Europa op vakantie, dan kan je bij een aantal verzekeringen heel makkelijk overstappen op een werelddekking. Bekijk de voorwaarden goed. Bij sommige verzekeringen vallen bekende vakantielanden als Egypte en Tunesië ook gewoon binnen de Europadekking. Dat is mooi meegenomen!

Wereldreis? Check de maximale reisduur van je verzekering

Ga je je op wereldreis, dan kies je sowieso voor een verzekering met werelddekking. Ook is het bij het kiezen van je reisverzekering slim om extra goed op de voorwaarden te letten. Wat is bijvoorbeeld de maximale reisduur van een polis? Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de gehele duur van je reis. Lees voordat je een verzekering afsluit de kleine lettertjes dus goed door. Zo voorkom je dat je ongewild niet meer verzekerd bent.

Aanvullende reisverzekeringen

Om echt alle risico’s op onverwachte financiële schade uit te sluiten, bieden verzekeraars diverse aanvullende dekkingen aan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een extra gelddekking af te sluiten, zodat je niet dubbel op de blaren zit als je bestolen wordt. Ben je van plan een unieke roadtrip met vrienden te maken? Dan kan het slim zijn je auto of camper te verzekeren. Kies bijvoorbeeld voor voertuighulp – heel handig in het geval van pech, diefstal of een ongeluk in het buitenland – of de optie vervangend vervoer.

De annuleringsverzekering

Misschien wel de belangrijkste aanvullende dekking is de annuleringsverzekering. Niet voor niets kiezen vakantiegangers en reizigers steevast voor deze veilige optie. Kun je wegens een dringende reden niet op reis of moet je noodgedwongen eerder terugkeren? In dat geval wordt de verzekerde reissom of de niet-genoten reistijd bij vroegtijdige terugkeer vergoed. Wie weet kun je met dit bedrag op een later moment alsnog lekker vakantie vieren.

Reisverzekering voor extreme sporten

Als je bepaalde sporten tijdens je vakantie wilt gaan beoefenen, zijn deze niet altijd meeverzekerd onder je reisverzekering.  Bekijk dus goed de polisvoorwaarden voordat je een verzekering afsluit! Dwkt jouw verzekering extreme sporten niet, dan moet je je aanvullend verzekeren op het moment dat je bijvoorbeeld gaat duiken of op je snowboard springt. In de reisverzekering van HEMA zijn onderwater- en wintersport echter standaard gratis meeverzekerd. Wel zo makkelijk. Zo ga je het hele jaar door onbezorgd en goed verzekerd op reis!

Redactie Travellust

Dit artikel is geschreven door de redactie van Travellust. Zij delen graag de beste tips over bestemmingen en het voorbereiden van jouw reis. Volg Travellust op social media om niets te missen!

Leave a Comment